Vrijheid

-Inspiration shot augustus 2018

Vrijheid - Inspiration shot augustus 2018

Voel jij je tijdens de zomer / vakantie ook meer relaxed en vrijer dan anders? Wat maakt dit verschil? Wat betekent vrijheid eigenlijk voor jou? En hoe zorg je dat je er meer van krijgt? Vrijheid lijkt ons belangrijkste statussymbool te zijn geworden, belangrijker zelfs dan geld. Voor mij persoonlijk is het mijn allerbelangrijkste ‘bezit’. Vrijheid betekent keuzevrijheid: het idee dat ik kan veranderen wat en wanneer ik wil. In deze video nodig ik je uit om na te denken over wat vrijheid voor jou betekent en hoe je er meer van krijgt.

Wat betekent vrijheid?

“if you want to fly, give up everything that weighs you down…” Er zijn zoveel inspirerende vrijheids quotes; ik kan niet kiezen. Welke is jouw favoriet?

Definitie

the power or right to act, speak, or think as one wants without hindrance or restraint Sommigen omschrijven vrijheid als de afwezigheid van verplichtingen, afhankelijkheid of beperkingen. Of als de bevrijding van slavernij, of onafhankelijkheid. Maar dat is allemaal gebaseerd op het principe van losbreken van beperkingen. Ik denk dat echte vrijheid niet betekent dat je ergens van wegvlucht of beweegt, misschien zelfs niet ergens naartoe. Ik zie het als compleet vrij bewegen in de ruimte. Autonoom. Keuzes. Kansen.

De kracht van vergeving

Toen ik deze video zag, wist ik dat ik hem met zoveel mogelijk mensen moest delen. Deze dame vertelt haar aangrijpende verhaal over vergeving. Ze was één van de Joodse tweelingen waar de verschrikkelijke Nazi arts Dr. Mengele op experimenteerde. Jarenlang leefde ze met frustratie en woede. Ze legt uit hoe ze de kracht vond om te vergeven, wat haar leven volledig transformeerde. De manier waarop ze over dit proces praat is zo inspirerend. Als zij het meest onvergeeflijke kon vergeven, dan zouden we allemaal in staat moeten zijn om los te komen van de greep van het verleden. Door te vergeven doe je afstand van je boosheid, het verdriet en je ‘slachtoffer’ positie. Je neemt de controle terug over je leven. “We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd, maar wel hoe we ermee omgaan, hoe we erover denken en voelen…” Dat is echte vrijheid!

Meer vrijheid voor jou

Ontdek je perfecte toekomst in deze 9 min visualisatie.

Cruise to freedom

Zet koers naar avontuur en focus in goed gezelschap. Ik heb twee opties voor ‘Cruise your Business’ 2019, met een ongelooflijke all-in price. Welke heeft jouw voorkeur? 1) zeil de spice routevan Triest naar Dubai(3-26 maart) 2) een transatlantische oversteek van Rio de Janeiro naar Marseille(28 maart-16 april)

One year to freedom Mastermind

Op 22 augustus begint een reis van een jaar naar jouw droom leven. Deze exclusieve mastermind groep helpt je richting lokatie onafhankelijkheid of meer vrijheid in het algemeen. Deze maand kan je nog meedoen tegen een ‘crazy launch price’.

Vrijheid om te worden wie je bent.

Een aantal markante Nederlanders vertelt wat ‘vrijheid om te worden wie je bent’ voor hen betekent. Download gratis de PDF in ruil voor een review.

Gebruik coupon code ‘ikschrijfeenreview’. Ik ontvang graag je review als je het boek uit hebt.

Waar is Esther?

Ik schrijf je vanaf FreedomXFest in de Spaanse Pyreneeën, waar 500 digital nomads een verlaten dorpje hebben overgenomen. Op weg hierheen ging ik op bezoek bij mijn vriendin en Virtual Assistant Lydia, die samen met haar vriend Iko een prachtige B&B Domaine Lou Castet runt in de Franse Pyreneeën. Later deze maand vlieg ik naar Miami voor wat quality time met mijn vader. Na een paar dagen in mijn favoriete stad New York vlieg ik door naar de volgende conferentie in Canada. Firesideconf is waar innovators, influencers & investors ideeën uitwisselen rond een kampvuur in een prachtig natuurgebied. Je kunt nog mee als je wilt. Als spreker mag ik zelfs $500 (Canadian) extra geven voor je plane ticket! Zie ik je daar?

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.