Digitale nomade

Onze wereld is aan het veranderen. Goedkope vluchten en snel internet maken een andere levensstijl mogelijk: lokatie onafhankelijk leven en ondernemen. Lagere kosten betekent meer vrijheid. Vrijheid is het nieuwe statussymbool.

Digitale nomaden: trend of revolutie?

Bekijk mijn presentatie voor ZZP talks: een netwerk van ondernemers:

Meer referenties

digital nomad wereldburger

Nederlands eerste nomade?

Ruim voordat het woord polulair werd, was ik al een (digitale) nomade. Ik reis al 30 jaar door meer dan 100 landen; vroeger als een bliksemschicht met een rugzak en Lonely Planet, tegenwoordig doe ik aan ‘slow travel’ met een rolkoffertje en laptop.

Omdat ik vooral in Nederland mijn inkomen verdiende (in €) en in het buitenland uitgaf (in $ of goedkopere valuta), hoefde ik minder te werken. Tussen alle reizen door was Amstelveen (waar ik een koophuis heb) mijn basis, totdat ik door de gemeente werd uitgeschreven en door Nederland werd ‘ontslagen’ omdat ik volgens de wet teveel reisde.

Tegenwoordig sta ik nergens ingeschreven, verhuur ik mijn huis, slaap in Airbnb’s over de hele wereld, heb een bedrijf op de British Virgin Eilanden (BVI), houd geen administratie bij en geniet van een leven als digital nomad. Ik help anderen die lokatie onafhankelijk willen ondernemen door middel van boeken, workshops en ecourses, blogs en vlogs.

museum-207x138

‘Museumstuk’

Tot mijn verrassing kreeg ik onlangs een eigen expositie in een museum. Als ‘digitale nomade’ vereeuwigd, terwijl het woord nog maar net bestaat… 🙂 Lees meer…

Beginnersfout

Het stereotype beeld van een digital nomad op het strand zorgt voor veel misverstanden. In Digital Nomads; How to Live, Work & Play around the World leer je hoe deze meest gemaakte beginnersfout, en andere, kunt voorkomen.

Eenvoudig ondernemen

Ondernemen hoeft niet moeilijk te zijn. Leer hoe jij toegevoegde waarde kunt leveren en daar je business van kunt maken. Bekijk de workshops en e-courses.

In de media

Volgens de meeste journalisten ben ik Nederlands bekendste digitale nomade. Het onderwerp is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Lees en bekijk alle interviews op de wereldburger media pagina.