fbpx

Digitale nomade2024-03-19T12:09:36+01:00

Leef in vrijheid: word Digitale Nomade

Plaatsonafhankelijk werken, buiten het systeem leven en je financien op orde voor een vrij leven? Ik leer je hoe!

Ik leef al ruim 15 jaar als digitale nomade. Kiezen waar ik wil wonen, reizen en werken is voor mij inherent aan leven in vrijheid. Met alleen mijn rolkoffer (handbagage!) en laptop reis ik naar alle uithoeken van de wereld, geef workshops en retraites op diverse exotische bestemmingen.

Helaas het is niet altijd even makkelijk om als locatie onafhankelijk ondernemer buiten het systeem te leven. In de loop van de jaren vond ik echter overal een oplossing voor. Deze kennis en ervaring deel ik graag met jou. Kies uit een van mijn boeken, workshops, de ‘One Year To Freedom’ mastermind, een retreat of 1-op-1 coaching.

Hoe word je digitale nomade?

Overweeg jij Nederland te verlaten en in/vanuit het buitenland te leven en werken? Of ben je eigenlijk al heel veel in het buitenland en wordt het nu tijd om je banden met Nederland te verbreken?

Ik help je graag op weg naar het bestaan van digitale nomade. Zelfs als je liever op één plek blijft, maar wel die vrijheid wilt ervaren. Je zult zien dat het leuker én makkelijker is dan dat je nu vermoedt.

Kies uit:

Leef vrij net als Esther Jacobs, de eerste Nederlandse Digitale Nomade

Boeken over Digitale Nomade en vrijheid

Mijn boeken Handboek voor Wereldburgers, Digital Nomads en Digital Delegation helpen je op weg, zowel met ‘uit het systeem stappen’ als met het opzetten van je nieuwe leven als (lokatie onafhankelijk) ondernemer.

Joyce Bruijn

“Ik werd héél blij van alle mooie verhalen en plannen.
Dat sluimerende gevoel om het roer drastisch om te gooien werd weer aangewakkerd.”

Joyce Bruijn

Eugene Rhuggenaath

“Ik bewonder Esther om hoe ze overal mogelijkheden ziet en zelfs bedreigingen om weet te zetten in kansen.”

Eugene Rhuggenaath
Minister President van Curaçao

Chantal Groot Kormelink

“Ik ben geïnspireerd om niet het wiel opnieuw uit te vinden,
maar om te gebruiken wat ik al heb.”

Chantal Groot Kormelink

Live in freedom workshop with Esther Jacobs

Workshop, mastermind, retreat of coaching?

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw leven? Plaatsonafhankelijk werken en volop genieten van je vrijheid?

Of je nu digitale nomade wilt worden, wilt ondernemen (met of zonder vaste locatie), of gewoon meer vrijheid in je hoofd wilt ervaren. Ik help je graag op weg met uitzoeken wat je wilt en met stappen maken naar jouw vrije(re) leven.

Doe mee aan een van mijn workshops, kies voor 1-op-1 coaching of ga met mij mee op workation naar Puglia.

WORKSHOPS

Hoe word je Digitale Nomade?

Live online sessies
Duur: 1,5 uur 
Prijs: € 59 – € 139

‘Digitale Nomade’

‘How to turn anything into a business’

‘Digital delegation’

Iedere workshop behandelt een thema over hoe je jouw leven indeelt als digitale nomade en hoe je meer vrijheid kunt ervaren als ondernemer.

Bekijk alle workshops om te zien waar jij nu het meest behoefte aan hebt.

RETREAT

Workation Village Italië

Op locatie (Italië)
All inclusive
Duur: 1-31 mei
Prijs: €3.250

Een workation van een maand in een klein Italiaans dorpje. Leef als een local in je eigen huis. Ontmoet andere Digital nomads tijdens workshops, masterminds en inspiratiesessies. Behoefte aan een break? kijk op de app groep en drink samen koffie, ga lunchen of maak een wandeling.

COACHING

1-op-1 RESULTant sessies voor snel resultaat

Online
Van eenmalig tot 3 – 12 maanden
Prijs: vanaf € 350,-

Je wilt meer vrijheid, van jouw passie je business maken, een boek schrijven of een creatieve oplossing voor jouw uitdaging.

Je zoekt iemand die snel de essentie kan benoemen van complexe ideeën of situaties en die je echt verder helpt: een RESULTant!

Alex Jongeneelen
“Een en al inspiratie, motivatie en activatie.”

Alex Jongeneelen

Nancy Fielmich

“Er is een wereld voor me opengegaan. Het leven wordt zo veel makkelijker op deze manier”

Nancy Fielmich

Tamara
“Bedankt voor jouw visie op mijn veel te technische plannen. Er heerst een enorme opluchting bij mij!”

Tamara

Bert Smelik

“Guess what…. ik heb die ‘droombaan’ opgezegd! Ik ga mijn eigen bedrijf opstarten…”

Bert Smelik

Wat betekent vrijheid voor jou?

  • overal ter wereld kunnen werken als digitale nomade?
  • eigen baas zijn?
  • financiele vrijheid?
  • geen verantwoording hoeven af te leggen?
  • minder druk zijn in je hoofd?

Deze geleide visualisatie helpt je een beeld te vormen van jouw ideale toekomst.

Een ding is zeker: als je niet goed weet waar je heen wilt, ben je alleen maar bezig om weg te komen van wat je niet meer wilt, zonder concreet doel voor ogen.

Ik help je graag op weg met uitzoeken wat je wilt en stappen maken naar jouw vrije(re) leven. Of je nu digitale nomade wilt worden, wilt ondernemen (met of zonder vaste locatie), of gewoon meer vrijheid in je hoofd wilt ervaren.

Nederlands eerste Digitale nomade

Zelf ben ik ‘ontslagen’ uit Nederland omdat ik te veel reis. Ik werd uitgeschreven uit mijn eigen koophuis. Er zijn zelfs kamervragen over gesteld. Als digitale nomade verloor ik al mijn rechten en moest een oplossing vinden voor het wegvallen van alle dingen die vanzelfsprekend zijn als je ergens staat ingeschreven (mijn pensioen, stemrecht, bedrijf, belasting, verzekering, paspoort, bankrekening etc.). Wil je weten hoe ik dat deed? Dit is mijn verhaal.

Geïnspireerd geraakt?

Wordt mijn verhaal ook jouw verhaal? En wil je weten hoe je jouw leven inricht als digitale nomade? Doe dan mee aan de ‘Digitale Nomade’ workshop.

Bekijk mijn presentatie voor ZZP talks: een netwerk van ondernemers. Ik leg het fenomeen ‘digitale nomade’ uit. Is het een trend of een revolutie?

Arre-Zuurmond

“Esther’s verhaal is zowel bizar als inspirerend.
Bizar omdat zij niets verkeerd doet, maar toch ‘gestraft’ wordt door een anoniem systeem.
Inspirerend omdat zij zelf haar lot in handen neemt en het nadeel in een voordeel omzet.”

Arre Zuurmond, Gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam

Jan berend brink

“Esther inspireerde me met haar verhaal op de radio. Door het ‘Handboek voor Wereldburgers’ kwam ik er achter wat ik echt wilde.
Op mijn boot wonen, zodat ik mijn vaste lasten drastisch kan reduceren en met minder werken rond kan komen!
Ik heb een plan gemaakt en mijn huis te koop gezet.”

Jan-Berend Brink

Dirkjan Tijs

“Ik werk al 3 jaar remote. Esther heeft me een beter begrip gegeven van manieren om met
Nederlandse belastingen om te gaan en een bedrijf in het buitenland op te zetten.
De sessie over E-Residency in Estland was favoriet!”

Dirkjan Tijs

Locatie onafhankelijk werken. Hoe doe je dat?

Online werken vanuit het buitenland lijkt voor velen een onhaalbare droom. Toch is die ‘grote’ stap minder groot als je weet hoe je dit doet.

Voordat je de roadmap naar vrijheid kunt uitstippelen, zul je eerst voor jezelf doelen moeten stellen. Bijvoorbeeld, wat wil je aan inkomsten binnenkrijgen, wat wordt jouw nieuwe leef-en werkplek etc.

Met real life inspiratie van mij en anderen en je zal dit sneller en nauwkeuriger voor ogen krijgen.

Daarom nodig ik je uit om mee te gaan op een van mijn retreats of workations. Waar gelijkgestemden met eenzelfde doel elkaar helpen om dromen te verwezenlijken. De eerstvolgende is de Workation Village in mijn authentieke dorpje in Puglia, zuid Italie, gedurende de hele maand mei.

Meer vrijheid in je hoofd

Je kunt externe omstandigheden vaak niet beïnvloeden. Hoe zorg je dat je je niet gevangen voelt en in iedere situatie toch je eigen weg kunt gaan? Je kunt de golven immers niet stoppen, maar je kunt wél leren surfen.

Dat is precies waar ik je mee help: die onverwachte golven niet als obstakel zien, maar juist de kracht van die beweging leren gebruiken om vooruit te komen in de richting die jij wilt. Bijvoorbeeld in frustrerende contacten met de overheid of ‘het systeem’.

Je kunt vandaag al meer vrijheid creëren in je leven, bijvoorbeeld door te gaan minimaliseren. Het reduceren van jouw spullen, kosten en werk zorgt voor (speel)ruimte. Zelfs wanneer je niet van plan bent de wereld rond te reizen, zorgt het creëren van fysieke ruimte en minder kosten ook voor ruimte in je hoofd.

Benieuwd hoe jij nog meer vrijheid kunt vinden en en hoe je die vrijheid kunt bewaren, ongeacht de situatie? Tijdens een 1-op-1 RESULTant sessie gaan we samen aan de slag om jouw specifieke Vrijheidsplan op te stellen.

Cindy van Dorst

“Succes wordt vaak gevonden in win-win-win situaties.
Esther laat zien hoe je ze kunt creëren.”

Cindy van Dorst

Coen de Jong
“Het avontuur ligt aan m’n voeten.
Ik heb onbetaald verlof genomen en over een paar weken ga ik 4 maanden op wereldreis!”

Coen de Jong

Bekijk deze video’s over vrijheid en leven als digitale nomade

Wendy, Patty en Kirsten vertellen hoe ik ze heb geholpen met de weg naar vrijheid. In de laatste video wil ‘Kafka’ ook nog even iets zeggen… 🙂

Blogs over Digitale Nomade en Leef in vrijheid

Beste zorgverzekering voor digital nomads 2023: Jouw ultieme gids

Als digital nomad is een zorgverzekering het enige wat ik echt nodig heb. Belangrijk, zeker als je niet meer officieel in je thuisland woont. Eenmaal uitgeschreven, kun je meestal fluiten naar je nationale zorgverzekering. Tijd voor een alternatief. In deze blog vind je een overzicht van zorgverzekeringen die goed passen bij digital nomads en frequente reizigers. Van bekende opties tot specifieke keuzes voor Nederlanders, en zelfs een paar unieke oplossingen die ik zelf heb getest. Geen enkele verzekering is perfect voor iedereen. Dus check de dekking, lees de voorwaarden en vergelijk de prijzen om te zien wat het beste bij jouw levensstijl past.

Waar vind je remote werk, of een virtual assistant (VA)

Of je nu op zoek bent naar remote werk, of naar iemand die voor jou of je bedrijf kan werken, hier is de lijst met bedrijven/websites/platforms waar je op hebt gewacht! Ik geef ook wat tips over welke taken op afstand kunnen worden uitgevoerd, de stappen voordat je een VA inhuurt en hoe je een baan als VA of remote worker kunt vinden. Plus gratis toegang tot een aantal resources onderaan de blog. Meer tips, templates en voorbeelden vind je in mijn digital delegation book.

Leven en werken als digitale nomade in Thailand en Bali

In de moderne wereld van vandaag, met ongekende technologische mogelijkheden, is de vrijheid om te werken vanaf elke gewenste locatie een luxe die steeds meer mensen zichzelf permitteren. Digitale nomaden en locatie onafhankelijke ondernemers, de moderne avonturiers van deze tijd, omarmen deze levensstijl. Twee betoverende bestemmingen staan hoog op hun lijst: Thailand en Bali.

Ga naar de bovenkant