Tiny Trullo

Begin 2020 kocht ik in een opwelling een stukje olijfboomgaard in Puglia, Zuid Italie. Op het stuk land van 6.500m2 staan 24 eeuwenoude olijfbomen, plus een aantal amandel- vijgen- en andere fruitbomen. Ook is er een meer dan 200 jaar oud mini-huisje, een traditionele ‘Trullo’, die alleen in deze regio voorkomt. Mijn Tiny Trullo landje is een oase van rust en natuur. Ik werd er op slag verliefd en ging het avontuur aan.

Geniet je ook mee?

Bestel een fles olijfolie

Verwen jezelf met een fles vers-van-de-pers biologische ‘Tiny Trullo’ olijfolie.

Mijn allereerste olijfoogst is net achter de rug. Wat een belevenis was dat! Nu nu heb ik dus een aantal prachtige blikken heerlijke biologische olijfolie van de eerste persing.

Net als de meeste Nederlanders had ik nog nooit echte verse olijfolie geproefd. Van olijven die vier uur daarvoor nog aan de bomen hingen. Puurder dan puur… De kleur is goud-groen, de smaak is fris, grassig, fruitig en romig tegelijk. Puglia staat wereldwijd bekend om de beste olijfolie en nu ik het beste van het beste geproefd heb, kan en wil ik nooit meer anders.

Het is niet alleen dat ik zo enthousiast ben over mijn eigen olie, ook objectief is dit de meest pure olie die er bestaat: de PH waarde van de olie blijkt slechts 0,3% te zijn! (Ter info: deze waarde mag voor extra virgin olie tussen de 0,2% en 0,8% liggen, virgin olijfolie gaat tot 2%, dus mijn olie is bijna het laagst mogelijke percentage).

Door mijn olie te bestellen, zorg je ervoor dat mijn bomen deze unieke olijfolie kunnen blijven produceren en dat deze eerste persing (normaal niet buiten Italie beschikbaar) direct van de bron ook in Nederland beschikbaar is.

We wachten op de nieuwe oogst in november. Er is slechts 240 liter en vorig jaar was alles zo uitverkocht. Je kunt je nu al inschrijven voor de wachtlijst.

Er zijn prachtige blikken van 1 en 3 liter. Je kunt ze ophalen in Amsterdam (Haarlemmerplein), inclusief een kopje koffie bij een leuk cafe, of je kunt ze op laten sturen naar jouw adres in NL. Verzendkosten zijn €6,95.

1 liter €25 (ophalen in a’dam)
1 liter €25 + 6,95 verzenden in NL
3 liter €60 (ophalen in a’dam)
3 liter €60 + 6,95 verzenden in nl

Adopteer een olijfboom

Hoe leuk zou het zijn als een van de eeuwenoude olijfbomen jouw naam kreeg?

Een adoptie-olijfboom is ook leuk om cadeau te geven!

Lees de ontroerende adoptie verhalen, van een bedrijfssponsoring tot memorials voor overleden dierbaren.

Met jouw steun kan ik de boomgaard onderhouden met respect voor de bomen, zodat ze die heerlijke pure olijfolie kunnen blijven produceren.

Als dank ontvang je ieder jaar een 5-liter blik Tiny Trullo Extra Extra Virgin olijfolie van ‘jouw’ boom.

Zelfs als de totale oogst een keer mocht tegenvallen, dan krijg jij gegarandeerd jouw olie.

Ik maak ook een ‘kunstwerk‘ van lokale stenen met jouw naam (of de naam van degene aan wie je de boom opdraagt) bij de boom, waarvan je een foto ontvangt.

Eens in de drie jaar worden de bomen gesnoeid. Van een mooie tak van jouw boom laat ik dan een snijplank maken, die je thuisgestuurd krijgt.

Bekijk hier alle olijfbomen die nog beschikbaar zijn en maak jouw keuze. Welke boom spreekt jou aan?

PS. Adoptie is in feite een ‘jaarabonnement’. Voor de continuïteit zou het fijn zijn als je jouw boom voor 3 jaar of langer wilt adopteren…

Adoptie: €150 / jaar

Logeren bij Tiny Trullo

Tiny Trullo is in de zomer van 2022 klaar voor de start! In november 2021 organiseer ik al een inspiratie trip naar ‘mijn’ deel van Puglia. Ga je mee?

Ga je mee inspiratie opdoen? Mijn tiny trullo project bekijken, landjes die te koop staan, heerlijk lokaal eten, onbekende plekjes ontdekken en nog veel meer?

Bekijk de all-inclusive  inspiratie trip van 18-22 nov.

Wil jij als een van de eersten een week vakantie in mijn ‘Tiny Trullo’ reserveren?

Mijn landje is een oase van rust en natuur, slechts 10-15 minuten van de omringende drie dorpjes (o.a. het beroemde witte dorp Ostuni), 20 minuten van de zee en iets meer dan een uur van het vliegveld van Bari, waar Transavia rechtstreeks op vliegt.

Puglia is bekend om zijn olijfolie. Het wordt steeds populairder door het prachtige landschap, het lekkere weer, de authentieke dorpjes, de aardige mensen en natuurlijk het heerlijke eten.

Het is mijn droom om een plek te creëren waar bezoekers even een ‘time-out’ kunnen nemen van hun drukke bestaan. Of het nu een vakantie is met het gezin, een weekje weg met vrienden, remote werk, een stilte meditatie of een schrijfweek, mijn ‘Tiny Trullo’ is de plek waar dat mogelijk is.

Komende winter wordt de bestaande Trullo opgeknapt zodat het een romantische slaapkamer wordt met open haard. Ook wordt de oude pizza-oven in een prachtige kamer omgetoverd. Daarnaast heb ik al een vergunning om ook een ‘mini-huisje’ te bouwen. Als het klaar is, zijn er in totaal 6 slaapplekken, drie open haarden, een moderne keuken met een grote eettafel, een moderne badkamer, een yoga/meditatieplek, een buitenkeuken, buitendouche en een vuurkorf om heerlijk te relaxen.

De streek Puglia kan onze hulp ook goed gebruiken. De regio is van oorsprong erg arm en heeft het – zeker nu – erg moeilijk. Dus als je hier komt en dorpjes bezoekt, uit eten gaat en excursies maakt, steun je de lokale bevolking. Ik huur ook alleen locals in voor de bouw, onderhoud, schoonmaak en andere projecten.

Ik hoop dat alles in de zomer van 2022, uiterlijk in het najaar klaar is. Laat me weten als je interesse hebt, dan laat ik je weten wanneer het echt klaar en beschikbaar is. De prijs zal ongeveer €1500 per week zijn tijdens de schoolvakanties en €1000 buiten de vakanties. Tegen die tijd ontvang je foto’s en info over reservering en betaling. Zie ik je in Puglia?

“De olie smaakt goddelijk! En wat een pracht van een verpakking. Met zorg bereid…dat is duidelijk.”

Erine

“Pittig en toch romig. Heerlijk!”

Dr. Frodo Gaymans

“Dit is pure magie. Dit is levenselixer, een medicijn, wow!”

Audrea van Poppelen

Hoe het begon…

Kan jij je het exacte moment herinneren dat je verliefd werd? Ik wel! In deze blog vertel ik hoe het allemaal begon... Op 16 februari 2020 kocht ik in een opwelling een stukje olijfboomgaard in Puglia, Zuid Italië. Op het stuk land van 6.500m2 staan 24 eeuwenoude olijfbomen, plus een aantal amandel- vijgen- en andere fruitbomen. Ook is er een meer dan 200 jaar oud mini-huisje; een traditionele ‘Trullo’, die alleen in deze regio voorkomt. Deze oase van rust en natuur is een cadeautje aan mezelf na een lange reeks teleurstellingen.

Mijn eerste olijfoogst

Mijn eerste olijfoogst Vier uur geleden hingen de olijven nog aan de bomen, nu zit de vers-van-de-pers olie in dit mooie blik. Mijn allereerste olijfoogst is net achter de rug. [...]

La dolce vita in Italia – Inspiratie shot november 2020

Is het wel of niet ‘done’ om reisverhalen te delen ten tijde van Corona? Ik kies ervoor om mijn leven te blijven leven - met de nodige beperkingen en voorzorgsmaatregelen uiteraard - en te zoeken naar kansen, avonturen en ervaringen. Aan jou de keuze of je mee wilt genieten (vanuit huis, op reis, wellicht zelfs in lockdown of quarantaine?) of dat je je focus op de beperkingen richt, die we allemaal voelen natuurlijk.