Tiny Trullo

Tiny Trullo

Begin 2020 kocht ik in een opwelling een stukje olijfboomgaard in Puglia, Zuid Italie. Op het stuk land van 10.000m2 staan 48 eeuwenoude olijfbomen, plus een aantal amandel- vijgen- en andere fruitbomen. Ook is er een meer dan 200 jaar oud mini-huisje, een traditionele ‘Trullo’, die alleen in deze regio voorkomt. Ik bouwde er een moderne ’tiny house’ naast, ideaal voor vakantie of remote work.

Mijn Tiny Trullo landje is een oase van rust en natuur. Ik werd er op slag verliefd en ging het avontuur aan. Geniet je ook mee?

Help! De dodelijke Xylella bacterie is op mijn land aangekomen. Wat kunnen we doen?

Bestel een fles olijfolie

Verwen jezelf met een fles vers-van-de-pers biologische ‘Tiny Trullo’ olijfolie.

*** De 2022 oogst is al UITVERKOCHT! Bestel nu voor de 2023 oogst ***

Mijn allereerste olijfoogst is net achter de rug. Wat een belevenis was dat! Nu nu heb ik dus een aantal prachtige blikken heerlijke biologische olijfolie van de eerste persing.

Net als de meeste Nederlanders had ik nog nooit echte verse olijfolie geproefd. Van olijven die vier uur daarvoor nog aan de bomen hingen. Puurder dan puur… De kleur is goud-groen, de smaak is fris, grassig, fruitig en romig tegelijk. Puglia staat wereldwijd bekend om de beste olijfolie en nu ik het beste van het beste geproefd heb, kan en wil ik nooit meer anders.

Het is niet alleen dat ik zo enthousiast ben over mijn eigen olie, ook objectief is dit de meest pure olie die er bestaat: de PH waarde van de olie blijkt slechts 0,3% te zijn! (Ter info: deze waarde mag voor extra virgin olie tussen de 0,2% en 0,8% liggen, virgin olijfolie gaat tot 2%, dus mijn olie is bijna het laagst mogelijke percentage).

Door mijn olie te bestellen, zorg je ervoor dat mijn bomen deze unieke olijfolie kunnen blijven produceren en dat deze eerste persing (normaal niet buiten Italie beschikbaar) direct van de bron ook in Nederland beschikbaar is.

We wachten op de nieuwe oogst in november. Er is slechts 240 liter en vorig jaar was alles zo uitverkocht. Je kunt je nu al inschrijven voor de wachtlijst.

Er zijn prachtige blikken van 1 en 3 liter. Je kunt ze ophalen in Amsterdam (Haarlemmerplein), inclusief een kopje koffie bij een leuk cafe, of je kunt ze op laten sturen naar jouw adres in NL. Verzendkosten zijn €6,95.

1 liter €25 (ophalen in a’dam)
1 liter €25 + 6,95 verzenden in NL
3 liter €60 (ophalen in a’dam)
3 liter €60 + 6,95 verzenden in nl

Adopteer een olijfboom

Hoe leuk zou het zijn als een van de eeuwenoude olijfbomen jouw naam kreeg?

Een adoptie-olijfboom is ook leuk om cadeau te geven!

Lees de ontroerende adoptie verhalen, van een bedrijfssponsoring tot memorials voor overleden dierbaren.

Met jouw steun kan ik de boomgaard onderhouden met respect voor de bomen, zodat ze die heerlijke pure olijfolie kunnen blijven produceren.

Als dank ontvang je ieder jaar een 5-liter blik Tiny Trullo Extra Extra Virgin olijfolie van ‘jouw’ boom.

Zelfs als de totale oogst een keer mocht tegenvallen, dan krijg jij gegarandeerd jouw olie.

Ik maak ook een ‘kunstwerk‘ van lokale stenen met jouw naam (of de naam van degene aan wie je de boom opdraagt) bij de boom, waarvan je een foto ontvangt.

Eens in de drie jaar worden de bomen gesnoeid. Van een mooie tak van jouw boom laat ik dan een snijplank maken, die je thuisgestuurd krijgt.

Bekijk hier alle olijfbomen die nog beschikbaar zijn en maak jouw keuze. Welke boom spreekt jou aan?

PS. Adoptie is in feite een ‘jaarabonnement’. Voor de continuïteit zou het fijn zijn als je jouw boom voor 3 jaar of langer wilt adopteren…

Adoptie: €150 / jaar

Logeren bij Tiny Trullo

Tiny Trullo is klaar om gasten te ontvangen! Wil je het leven in Puglia meemaken? In april organiseer ik ook ‘Workation Village Italy’. Ga je mee?

Ga je mee wonen en werken als een local in een klein Italiaans dorpje?

Meer info.

Wil jij als een van de eersten een week vakantie in mijn ‘Tiny Trullo’ reserveren? Bekijk de Airbnb listing voor foto’s en beschikbaarheid en ontvang 20% korting wanneer je rechtstreeks bij mij boekt.

Mijn landje is een oase van rust en natuur, slechts 10-15 minuten van de omringende drie dorpjes (o.a. het beroemde witte dorp Ostuni), 20 minuten van de zee een half uur vanaf Brindisi airport en iets meer dan een uur van het vliegveld van Bari, waar Transavia rechtstreeks op vliegt.

Puglia is bekend om zijn olijfolie. Het wordt steeds populairder door het prachtige landschap, het lekkere weer, de authentieke dorpjes, de aardige mensen en natuurlijk het heerlijke eten.

Het was mijn droom om een plek te creëren waar bezoekers even een ’time-out’ kunnen nemen van hun drukke bestaan. Of het nu een vakantie is met het gezin, een weekje weg met vrienden, remote werk, een stilte meditatie of een schrijfweek, mijn ‘Tiny Trullo’ is de plek waar dat mogelijk is.

Afgelopen jaren is de bestaande Trullo opgeknapt zodat het een romantische slaapkamer met open haard is geworden. Ook is de oude pizza-oven in een prachtige kamer omgetoverd. Daarnaast is er een modern ‘tiny house’ gebouwd. Er zijn in totaal 6 slaapplekken, drie open haarden, een moderne keuken met een grote eettafel, een moderne badkamer, een yoga/meditatieplek, een buitenkeuken, buitendouche en een vuurkorf om heerlijk te relaxen.

De streek Puglia kan onze hulp ook goed gebruiken. De regio is van oorsprong erg arm en heeft het – zeker nu – erg moeilijk. Dus als je hier komt en dorpjes bezoekt, uit eten gaat en excursies maakt, steun je de lokale bevolking. Ik huur ook alleen locals in voor de bouw, onderhoud, schoonmaak en andere projecten.

Bekijk mijn Tiny Trullo en laat me weten als je interesse hebt om er te logeren. Je krijgt 20% korting als je rechtstreeks bij mij boekt. Zie ik je in Puglia?

erine

“De olie smaakt goddelijk! En wat een pracht van een verpakking. Met zorg bereid…dat is duidelijk.”

Erine

Dr. Frodo Gaymans

“Pittig en toch romig. Heerlijk!”

Dr. Frodo Gaymans

Audrea van Poppelen

“Dit is pure magie. Dit is levenselixer, een medicijn, wow!”

Audrea van Poppelen

Red mijn olijfbomen, deel 2

Toen ik er achter kwam dat de olijfbomen op mijn TinyTrullo landje besmet zijn met het dodelijke Xylella virus in de hoop dat ik een oplossing kon vinden. Veel mensen reageerden betrokken, anderen kwamen met mogelijke oplossingen en sommigen hielpen door een olijfboom te adopteren. Die adopties helpen om de diverse experimenten te financieren. Wat is er tot nu toe gebeurd?

Red mijn olijfbomen!

Toen ik mijn olijfboomgaard in Puglia kocht, had ik natuurlijk wel de verhalen gehoord over de dodelijke bacterie Xylella, die in het zuiden van Italie alle olijfbomen al heeft gedood. Maar iedereen in mijn buurt zei/hoopte dat het zo’n vaart niet zou lopen, het was nog ver weg, er werd vast een oplossing voor gevonden. Ik besloot de locals te volgen, mijn kop in het zand te steken en te genieten van mijn prachtige olijfbomen.

  • La dolce vita in Italia - Inspiratie shot november 2020

Hoe het begon…

Kan jij je het exacte moment herinneren dat je verliefd werd? Ik wel! In deze blog vertel ik hoe het allemaal begon... Op 16 februari 2020 kocht ik in een opwelling een stukje olijfboomgaard in Puglia, Zuid Italië. Op het stuk land van 6.500m2 staan 24 eeuwenoude olijfbomen, plus een aantal amandel- vijgen- en andere fruitbomen. Ook is er een meer dan 200 jaar oud mini-huisje; een traditionele ‘Trullo’, die alleen in deze regio voorkomt. Deze oase van rust en natuur is een cadeautje aan mezelf na een lange reeks teleurstellingen.

  • La dolce vita in Italia - Inspiratie shot november 2020

Mijn eerste olijfoogst

Mijn eerste olijfoogst Vier uur geleden hingen de olijven nog aan de bomen, nu zit de vers-van-de-pers olie in dit mooie blik. Mijn allereerste olijfoogst is net achter de rug. [...]

  • La dolce vita in Italia - Inspiratie shot november 2020

La dolce vita in Italia – Inspiratie shot november 2020

Is het wel of niet ‘done’ om reisverhalen te delen ten tijde van Corona? Ik kies ervoor om mijn leven te blijven leven - met de nodige beperkingen en voorzorgsmaatregelen uiteraard - en te zoeken naar kansen, avonturen en ervaringen. Aan jou de keuze of je mee wilt genieten (vanuit huis, op reis, wellicht zelfs in lockdown of quarantaine?) of dat je je focus op de beperkingen richt, die we allemaal voelen natuurlijk.