Tiny Trullo

Tiny Trullo

Begin 2020 kocht ik in een opwelling een stukje olijfboomgaard in Puglia, Zuid Italie. Op het stuk land van 10.000m2 staan 48 eeuwenoude olijfbomen, plus een aantal amandel- vijgen- en andere fruitbomen. Ook is er een meer dan 200 jaar oud mini-huisje, een traditionele ‘Trullo’, die alleen in deze regio voorkomt. Ik bouwde er een moderne ’tiny house’ naast, ideaal voor vakantie of remote work.

Mijn Tiny Trullo landje is een oase van rust en natuur. Ik werd er op slag verliefd en ging het avontuur aan. Geniet je mee op de nieuwe Tiny Trullo website?

Bestel een fles olijfolie

Verwen jezelf met een fles vers-van-de-pers biologische ‘Tiny Trullo’ olijfolie.

Adopteer een olijfboom

Hoe leuk zou het zijn als een van de eeuwenoude olijfbomen jouw naam kreeg?

Logeren bij Tiny Trullo

Tiny Trullo is klaar om gasten te ontvangen, zowel in de zomer als de winter (vloerverwarming!). Wil je het leven in Puglia meemaken?

erine

“De olie smaakt goddelijk! En wat een pracht van een verpakking. Met zorg bereid…dat is duidelijk.”

Erine

Dr. Frodo Gaymans

“Pittig en toch romig. Heerlijk!”

Dr. Frodo Gaymans

Audrea van Poppelen

“Dit is pure magie. Dit is levenselixer, een medicijn, wow!”

Audrea van Poppelen

Een trullo kopen in Puglia?

Let op deze punten Staat van de trullo: Wat moet er gerestaureerd worden en wat zijn de kosten? Toegankelijkheid: Je wilt een rustige locatie, maar het moet nog steeds bereikbaar zijn via de weg. Ook voor bouwverkeer als dat nodig is. Telefoonontvangst: In veel landelijke gebieden kan de ontvangst slecht zijn. Het is essentieel om goede telefoonontvangst te hebben, niet alleen voor gemak en veiligheid, maar ook omdat internetdiensten vaak afhankelijk zijn van GSM-signalen. Grondoppervlakte en bouwrechten: Hoeveel grond krijg je bij de trullo en hoeveel mag je bouwen? Dit is cruciaal en varieert per gemeente, dus huur een lokale 'geometra' in om dit te onderzoeken. Een makelaar kan een schatting geven, maar zorg dat je dit bevestigt.

Hoe gaat het met de bomen?

Laat ik beginnen met deze vaak gestelde vraag. Ik zou graag ander nieuws brengen, maar de bomen hebben het zwaar. Niet alleen met de extreem hoge temperaturen en de droogte, maar vooral omdat de dodelijke Xylella bacterie om zich heen slaat. Xylella bloeit namelijk helemaal op in de warmte, terwijl de weerstand van de bomen dan juist achteruit gaat. In deze blog lees je hoe het gaat en wat de 'boomdokter' die ik heb gevonden adviseert.

Red mijn olijfbomen, deel 2

Toen ik er achter kwam dat de olijfbomen op mijn TinyTrullo landje besmet zijn met het dodelijke Xylella virus in de hoop dat ik een oplossing kon vinden. Veel mensen reageerden betrokken, anderen kwamen met mogelijke oplossingen en sommigen hielpen door een olijfboom te adopteren. Die adopties helpen om de diverse experimenten te financieren. Wat is er tot nu toe gebeurd?

Red mijn olijfbomen!

Toen ik mijn olijfboomgaard in Puglia kocht, had ik natuurlijk wel de verhalen gehoord over de dodelijke bacterie Xylella, die in het zuiden van Italie alle olijfbomen al heeft gedood. Maar iedereen in mijn buurt zei/hoopte dat het zo’n vaart niet zou lopen, het was nog ver weg, er werd vast een oplossing voor gevonden. Ik besloot de locals te volgen, mijn kop in het zand te steken en te genieten van mijn prachtige olijfbomen.

  • La dolce vita in Italia - Inspiratie shot november 2020

Hoe het begon…

Kan jij je het exacte moment herinneren dat je verliefd werd? Ik wel! In deze blog vertel ik hoe het allemaal begon... Op 16 februari 2020 kocht ik in een opwelling een stukje olijfboomgaard in Puglia, Zuid Italië. Op het stuk land van 6.500m2 staan 24 eeuwenoude olijfbomen, plus een aantal amandel- vijgen- en andere fruitbomen. Ook is er een meer dan 200 jaar oud mini-huisje; een traditionele ‘Trullo’, die alleen in deze regio voorkomt. Deze oase van rust en natuur is een cadeautje aan mezelf na een lange reeks teleurstellingen.

  • La dolce vita in Italia - Inspiratie shot november 2020

Mijn eerste olijfoogst

Mijn eerste olijfoogst Vier uur geleden hingen de olijven nog aan de bomen, nu zit de vers-van-de-pers olie in dit mooie blik. Mijn allereerste olijfoogst is net achter de rug. [...]