Vrijheid om te worden wie je bent

Inspirerende verhalen over leven in vrijheid

Vrijheid om te worden wie je bent

Wat betekent vrijheid voor jou?

Een aantal markante Nederlanders vertelt wat ‘vrijheid’ en in het bijzonder ‘vrijheid om te worden wie je bent’ voor hen betekent. Hun conclusie: echte vrijheid zit in je hoofd. Hopelijk bieden deze verhalen jou de inspiratie en inzichten om te zijn wie je werkelijk bent, ongeacht de omstandigheden waar je in terecht komt.

Bestel boek voor € 14,50
Bestel PDF voor € 4,95

“Prachtige, menselijke verhalen, stof tot nadenken en prachtige tekeningen.”

Michael A.

Op 5 mei herdenken we de bevrijding van Nederland. Maar hoe vrij zijn we, en voelen we ons vandaag de dag echt?

  • In hoeverre is vrijheid afhankelijk van externe omstandigheden?
  • Kan je ook ‘gevangen’ zitten in te veel keuzevrijheid?
  • En hoe zit het met andere levens, andere culturen?

Het idee voor dit boekje ontstond toen Esther Jacobs ontdekte dat haar grootvader eigenlijk het liefst reclametekenaar of kunstenaar had willen worden. Tijdens zijn onderduiktijd in de tweede wereldoorlog maakte hij prachtige tekeningen, maar na de oorlog moest hij als een van de weinige overlevenden de familiefabriek overnemen. En dus kwam er van zijn droom helaas weinig terecht.

In de actualiteit van nu, met vluchtelingenstromen die nog nooit zo groot zijn geweest, betekent het voor ruim 65.000.000 mensen dat ze de plannen voor hun leven niet kunnen uitvoeren. Maar ook veel vrije Nederlanders voelen zich op de een of andere manier ‘gevangen’ in hun omstandigheden.​

Stef Bos, de zanger stelde een van zijn prachtige songteksten ter beschikking voor dit boek

Esther Jacobs,‘no excuses lady’, spreker en schrijver, leeft als digital nomad buiten het systeem.

Judith Neurink, journalist en auteur, neemt ons mee naar Irak en houdt ons op die manier een spiegel voor.

Marianne Notschaele, regressie- en reïncarnatietherapeut, weet als geen ander hoe je je kunt bevrijden van lasten
uit vorige levens.

Tjàco La Lau, auteur, staat stil bij de herdenking, verwerking en uitwisseling van verdriet door een verzoeningsbezoek te brengen aan Japan, waar hij als kind in een Jappenkamp gevangen zat.

Jeroen Komen, avonturier en ondernemer, vliegt kriskras door Europa in zijn eigen propellervliegtuigje.

Joke Lamers, lichaamsluisteraar, legt uit waarom je niet jezelf kunt worden.

Joseph Oubelkas, spreker en auteur, zat 4 jaar onterecht gevangen in vier verschillende Marokkaanse gevangenissen en inspireert de wereld nu met zijn verhaal.

John Deen, huisarts, deelt een bijzonder persoonlijk verhaal.

Ronald Top, acteur, neemt ons mee op reis door de wereld en in zijn hoofd.

“Vrijheid Om Te Worden Wie Je Bent” is een indrukwekkende verzameling verhalen die het thema vrijheid verkent, en wat dat betekent voor mensen van diverse achtergronden. Esther’s eigen verhaal, over de ambities en tegenslagen van haar kunstzinnige grootvader tijdens WO2 zijn prachtig geschreven; vlot, vloeiend, en emotie-wekkend. De toevoeging van tekeningen die hij tijdens de onderduiktijd maakte, bieden een menselijk contrast met de onmenselijkheid van zijn omstandigheden, en geven een helder beeld van creative geestesvrijheid temidden van onderdrukking. De meeste verhalen zijn kort en krachtig; het boek kan dus gerust in kleine stukjes worden geconsumeerd. Ieder hapje zal de lezer vervullen met de voeding van denkstof en dankbaarheid.”
Michael A.

“Kun je vrij zijn in je hoofd terwijl je in de gevangenis zit? Kun je vrijheid ervaren in oorlogstijd? Hoe vrij kun je zijn als je vast zit in systemen, omstandigheden, wanneer je moet voldoen aan verwachtingen van de maatschappij, van familie of van jezelf? In het boekje ‘Vrijheid om te worden wie jij bent’ laat Esther Jacobs verschillende bijzondere Nederlanders aan het woord over dit thema. Ze vertelt ook haar eigen verhaal over in vrijheid leven. Alle verhalen worden ingebed in de geschiedenis én de tekeningen van haar grootvader die in de oorlog ondergedoken zat en na de oorlog noodgedwongen het familiebedrijf moest overnemen. Vrijheid, een bijzonder groot goed.”
Pauline Teunissen

Bekijk meer reviews en testimonials

Esther legt uit hoe het boekje tot stand is gekomen en waarom het thema vrijheid zo belangrijk is.