fbpx

Workshops | Boek Schrijven2023-05-16T23:26:50+02:00

Workshops boek schrijven

Van idee tot manuscript en uitgeven

Je hebt een idee dat je wilt omzetten in een boek, maar weet niet waar te beginnen? Of je bent al begonnen met schrijven en je loopt vast?

Met mijn live online workshops boek schrijven krijg je alles wat je nodig hebt om jouw boek af te ronden. Kies uit de volgende workshops:

  • Workshop ‘Van idee tot boek’: voor iedereen die vragen heeft over het schrijven, uitgeven en promoten van een boek, en wie veelgemaakte fouten wil voorkomen.
  • ‘Schrijf-Focus’ sessie: samen met mij en andere schrijvers online geconcentreerd aan je boek schrijven en stappen maken.
  • Schrijfretraites: een week aan je boek werken met persoonlijke begeleiding en feedback, op een bijzondere locatie in het buitenland, of thuis aan je eigen keukentafel.
Write your book workshop with Esther Jacobs
Virginia Jobse

“Het is me eindelijk gelukt om mijn verhaal te schrijven!
Esther’s inspirerende begeleiding tijdens haar workshop bleek het laatste zetje wat ik nodig had.”

Virginia Jobse,  auteur van ‘Solliciteren met je hart’

jan roos

“Dit gaat over slimmer werken, niet harder.
Ik voel me gesterkt door Esther’s strategieën en ga nu mijn eigen boek publiceren.”

Jan Roos

Welke workshop past bij jou?

Live online sessies
Eenmalig, of doe vaker mee
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 47,-

Tijdens deze online workshop deel ik de geheimen, ervaringen en praktische tips van mijn 30 boeken en help je op weg met jouw boek. Leuk ook om ervaringen van andere schrijvers te horen.

In Iedere workshop behandelen we onderdelen van het schrijfproces, boekpromotie en publicatie.

ik doe mee

Live online sessies
Eenmalig, of doe vaker mee
Duur: 2 uur
Prijs: € 17,50

Geen afleidingen meer, maar tijd om te focussen. Een stok achter de deur om twee uur online aan je boek te werken met andere schrijvers en begeleiding.

Geschikt voor ieder (schrijf)project waar je geconcentreerd mee aan de slag wilt, waar je wel een stok achter de deur voor kunt gebruiken.

ik doe mee

SCHRIJFRETRAITES

All inclusive schrijfvakanties

Op een bijzondere lokatie of thuis
Duur: 1 week
Prijs: €1.750 – €4.500, all-inclusive

Wil je in korte tijd flinke stappen maken met je boek? Tijdens mijn schrijfweek ben je 100% gefocust op het schrijven van je boek en help ik je persoonlijk naar het resultaat dat je voor ogen hebt.

Ik neem je all-inclusive mee naar een van mijn favoriete plekken op aarde. Je kunt de schrijfweek ook online thuis doen of een privé-week boeken.

Waar gaan we heen?
How to organize a workshop, retreat or other event

“Vind het zo tof om te doen,
dit geeft energie!”

Hanneke

Wendy van der Grinten

”Ik heb nu eindelijk
die achterflap gemaakt!”

Wendy

Live online workshops

‘Van idee tot boek’

Ongeveer één miljoen Nederlanders speelt met het idee een boek te schrijven of werkt zelfs al aan een manuscript. Ben jij een van de weinigen die ook echt zijn boek afmaakt en publiceert?

Tijdens deze online workshop deel ik de geheimen, ervaringen en praktische tips van mijn 30 boeken. Of je nog moet beginnen, al aan het schrijven bent of reeds meerdere boeken op je naam hebt, ik help je een stap verder.

Wanneer
Woensdag 7 juni, 8 – 9.30 PM (CET/Amsterdamse tijd)

Investering
€47- p.p. Dit is inclusief de PDF van mijn boek ‘Zo schrijf je een boek!’ en het bijbehorende werkboek t.w.v. €24,90

Wat gaan we doen?

Met deze ‘Van idee tot boek’ workshop krijg je handvatten om aan je boek te beginnen. En af te ronden.  Dit doen we aan de hand van mijn ‘Reverse Writing’ methode, die het schrijven een stuk eenvoudiger maakt. Je begint met de achterflap van je boek, maakt vervolgens een goede outline als kapstok, start de promotie en begint dan pas met schrijven. Dit voorkomt dat je vastloopt of terug moet gaan om hele hoofdstukken opnieuw te schrijven.

  • Voorkom fouten die de meeste schrijvers maken!
  • Hoe ga je van idee over naar uitvoering?
  • Zo schrijf je de belangrijkste pagina’s van je boek eerst.
  • Hoe je eenvoudig structuur aanbrengt in je boek, zodat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten.
  • Hoe ziet het proces eruit nadat je zelf klaar bent met schrijven?
  • Hoe zorg je dat jouw boek onder de aandacht komt bij uitgevers, lezers en journalisten?

Gratis boek en werkboek!

Wanneer je deelneemt aan deze workshop boek schrijven, krijg je al het benodigde lesmateriaal. Dit zijn de PDF’s van mijn bestseller ‘Zo schrijf je een boek‘ en het bijbehorende werkboek met praktische oefeningen.

Gedurende 1,5 uur leg ik alles uit en beantwoord ik jouw vragen. Ik help je op weg bij het schrijven van jouw boek in deze live online workshop en Q&A sessie.

Meer workshops volgen?

Dat is slim om in de flow te blijven. Elke maandelijkse ‘van idee tot boek’ workshop behandelt een ander thema waardoor je steeds wat nieuws leert en geïnspireerd blijft. Er zijn ook andere workshops over (boek)promotie, het inhuren van assistants, het boosten van je business door middel van een boek en nog veel meer. Zie workshops ‘Online Ondernemen’.

La dolce vita in Italy - Inspiration shot November 2020

“Ik heb mijn gedichtenbundel binnen 3 maanden geschreven en gepubliceerd! Het was een lang gekoesterde wens.
Door Esther’s workshop ontdekte ik hoe gemakkelijk het schrijven van een boek eigenlijk is. Zeer motiverend & aanbevolen!”

Lucinda van de Ven

Live online workshops

Schrijf-Focus sessie

Waar de ‘Van idee tot boek’ workshop vragen beantwoordt en tips geeft, gaan we tijdens de online schrijf-focus sessie echt aan de slag met onze boeken. Gewoon de mouwen opstropen en geconcentreerd schrijven. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan, dan geef ik jou het duwtje dat je nodig hebt, zodat je weer gefocust verder kunt.

Wanneer
Dinsdag 20 juni van 19.30-21.30 uur ‘s avonds (Nederlandse tijd).

Workshops

Wat gaan we doen?

Deelnemers aan mijn schrijfweken zeggen dat de grote kracht is dat we met elkaar samen schrijven. Dit effect kan jij aan je eigen keukentafel ondervinden.

Aan het begin van deze maandelijkse live online schrijf-focus sessie vertel je kort waar je mee bezig bent, zodat ik eventueel wat tips en pointers kan geven. Daarna gaat ieder geconcentreerd aan de slag met zijn eigen boek. Alle afleidingen uit. Geen excuses meer en gaan met die banaan! 🙂
Via de chat kunt je eventueel vragen stellen aan mij. Het laatste kwartier deel je wat je hebt gedaan, waar je trots op bent, waar je feedback op wilt, of waar je vragen over hebt.

Je kunt de schrijf-focus sessie gebruiken voor ieder schrijfproject: je boek, je website, blogs, columns, dat klant voorstel waar je maar niet aan toe komt… Kortom alles waar 2 uur concentratie en accountability goed van pas komt.

Reacties van deelnemers

“Mijn schrijfknop staat ‘aan’. Een geweldige sessie; wat een fijne energie.” Lennie

 “Een schrijf-afspraak hebben is gewoon fijn” Theo

“De spirit van met elkaar bezig zijn aan eenzelfde soort doel” Claartje

“Start gemaakt! En plan van aanpak voor de rest” Irma

 “Zonder deze afspraak had ik vanavond niet gewerkt. Deze sessie was een leuk extraatje met lotgenoten ;)” Marjolein

“Vind het zo tof om te doen, dit geeft energie!” Hanneke

“Het feit dat er een afspraak staat met anderen, dat helpt mij…” Greta

“Voor mij helpt het samen bezig zijn ook heel goed. Ik heb een hele video geschreven” Jan

Greta van Buuren

“Het feit dat er een afspraak staat met anderen, dat helpt mij…”

Greta

How to organize a workshop, retreat or other event

“11 pagina’s geredigeerd. Ik vond het heel fijn om vragen te kunnen stellen!”

Hanneke

Pauline

“Ik heb gewoon uitstelgedrag. Er is altijd wat anders dan schrijven… Als ik een maal bezig ben, superlekker.”

Pauline

janna koopman

“Ik vond het ook leuk om te spreken met anderen die schrijven.”

Janna

Marjolein Ekkelboom - One year to freedom

“Zonder deze afspraak had ik vanavond niet gewerkt. Deze sessie was een leuk extraatje met lotgenoten ;)”

Marjolein

Nicky

“Dat je een stok achter de deur om het samen te doen. ik heb veel gehad aan samen zijn en de tips”

Nicky

Je boek schrijven tijdens een all-inclusive schrijfretraite?

Dat kan! Elk jaar organiseer ik meerdere schrijfweken voor kleine groepen (gemiddeld 5 personen) op unieke locaties. Werk een week lang onder mijn begeleiding aan je boek in Mallorca, Koh Phangan (Thailand), Curaçao of in de Franse Alpen. Je verblijft in een luxe accommodatie en wordt volledig verzorgd. Ik kijk, denk en schrijf met je mee en geef feedback op je werk.

Komen de geplande schrijfvakanties je niet uit? Je kunt ook een privé schrijfretraite boeken, of de schrijfweek thuis doen met dagelijkse Zoom sessies met mij.

MEER OVER SCHRIJFRETRAITES
Veel deelnemers die meedoen aan een van de schrijfretraites met Esther Jacobs

Nieuwste blogs over boek schrijven

Handige schrijf software

Vroeger werden boeken op een typemachine of zelfs met de hand geschreven. Kan je je voorstellen hoe ingewikkeld dat was: je moest je hele boek al bedacht hebben voordat je ging schrijven, je kon alleen van voor naar achter werken, verbeteringen maken was lastig en slordig, plus je kunt de volgorde niet veranderen. Gelukkig maken computers en tekstverwerkers het tegenwoordig een stuk makkelijker. Ze hebben ook nog eens superhandige functies als de spellcheck en ‘zoek en vervang’. En er zijn allemaal geweldige software en apps die je kunnen helpen je boek nog beter te maken en het schrijven te faciliteren. Alleen: je moet natuurlijk niet al je tijd stoppen om de juiste hulpmiddelen te vinden, dan blijft er geen tijd meer over voor je boek. Daarom hierbij een overzicht.

Hoe een boek je business kan boosten

Ben je ondernemer, consultant, coach, spreker, healer of professional? Wist je dat het uitbrengen van je boek een positief effect kan hebben op je business? Het kan je expert status een boost geven door jezelf als ‘thought leader’ neer te zetten, het is het best eivisitekaartje dat je maar kunt bedenken, het is een respectabele prestatie, plus je laat een legacy na.

De 6 essentiële ingrediënten van een goede achterflaptekst

Wat doe je als je in een boekhandel rondkijkt? Je selecteert boeken met interessante titels en omslagen en leest dan de tekst op de achterkant, toch? Bij onlineverkoop op websites als Bol.com of Amazon.com krijg je ook als eerste de blurb ofwel de achterflaptekst te zien. En wat stuur je als ‘executive summary’ van je boek aan een uitgever om te kijken of hij geïnteresseerd is? Inderdaad; diezelfde tekst, je ‘elevator pitch’. De achterflap is de belangrijkste pagina van je boek. Maar hoe bouw je die op? Hieronder vind je de 6 belangrijke onderdelen en een aantal belangrijke tips voor een goede achterflap.

Ga naar de bovenkant