fbpx

Digital Nomad Coach | Plaatsonafhankelijk werken | Esther Jacobs2024-03-06T15:47:42+01:00

Digital Nomad Coaching

Een persoonlijk plan. Duidelijkheid over in- en uitschrijven, belasting en je bedrijf opzetten.

Je wilt meer vrijheid, misschien zelfs locatie onafhankelijk werken. Hoe zet je je bedrijf op en zorg je dat je overal ter wereld je geld kunt verdienen? Hoe zorg je dat je geen problemen krijgt met de autoriteiten in Nederland?

Ik ben jouw Digital Nomad Coach. Als een van de bekendste en de meest ervaren digitale nomade laat ik je zien how to live, work & play around the world.

Dit is wat je op deze pagina leest:

Chantal Groot Kormelink

“Ik ben geïnspireerd om niet het wiel opnieuw uit te vinden,
maar om te gebruiken wat ik al heb.”

Chantal Groot Kormelink

Coen de Jong

“Het avontuur ligt aan m’n voeten.
Ik heb onbetaald verlof genomen en over een paar weken ga ik 4 maanden op wereldreis!”

Coen de Jong

Nancy Fielmich

“Er is een wereld voor me opengegaan.
Het leven wordt zo veel makkelijker op deze manier”

Nancy Fielmich

Eenmalige Digital Nomad coaching sessie

Ik noem dit een RESULTant sessie, omdat het direct resultaat oplevert.

Ideaal om snel knopen door te hakken en creatieve oplossingen te vinden, specifiek voor jouw situatie.

  • in 90 minuten duidelijkheid over je opties en te zetten stappen
  • € 350,- per sessie

Heb je snel duidelijkheid nodig over wel of niet ingeschreven blijven staan in Nederland? Zoek je oplossingen of wil je problemen met de belastingdienst, leerplichtambtenaar en andere autoriteiten voorkomen?

Met 1 RESULTant sessie neem ik onzekerheden weg en help je verder.

Deze resultaten kun je verwachten:

  • Antwoord op de vraag of je in NL ingeschreven blijft staan, je ergens anders inschrijft of helemaal uit het systeem gaat.
  • Voor- en nadelen van iedere beslissing.
  • Hoe werkt reizen met schoolgaande kinderen?
  • Waar betaal je belasting?
  • Hoe verdien je een inkomen ‘on the road’, hoe vind je klanten?
  • Waar schrijf je jouw bedrijf in?
  • Hoe en waar verzeker je je voor ziektekosten?
Eugene Rhuggenaath

“Ik bewonder Esther om hoe ze overal mogelijkheden ziet en zelfs bedreigingen om weet te zetten in kansen.”

Eugene Rhuggenaath
Minister President van Curaçao

Cindy van Dorst

“Succes wordt vaak gevonden in win-win-win situaties.
Esther laat zien hoe je ze kunt creëren.”

Cindy van Dorst

Ronald Oenema

“Een gesprek met een belastingadviseur is
veel duurder en levert veel minder resultaat op.”

Ronald

Waar kan ik jou als digital nomad coach bij helpen?

Plaatsonafhankelijk werken, buiten het systeem leven en je financiën op orde voor een vrij leven? Ik leer je hoe!

Ik leef al ruim 15 jaar als digitale nomade. Kiezen waar ik wil wonen, reizen en werken is voor mij inherent aan leven in vrijheid. Met alleen handbagage en laptop reis ik naar alle uithoeken van de wereld, geef workshops en retraites op diverse exotische bestemmingen.

Helaas het is niet altijd even makkelijk om als locatie onafhankelijk ondernemer buiten het systeem te leven. Je loopt constant tegen problemen aan. In de loop van de jaren vond ik echter overal een oplossing voor. Deze kennis en ervaring deel ik graag met jou. Ik doe dit in mijn live online workshops, tijdens retraites en workations en in mijn Handboek voor Wereldburgers, Digital Nomad en Digital Delegation boeken.

Soms is er echter haast bij, of is jouw situatie zo specifiek dat je echt wilt dat iemand even persoonlijk met je mee kijkt. Daarvoor kun je mij als ‘RESULTant’ inhuren. In 1 sessie kan ik met je meedenken, knopen doorhakken, creatieve oplossingen geven voor  de uitdagingen waar je mee te maken krijgt, al je vragen beantwoorden en je zo nodig doorverwijzen.

“Gaandeweg voelde de levensstijl waar ik
van droomde minder onmogelijk dan het eerst leek.”

André Gussekloo

Dirkjan Thijs - One year to freedom

“Hoewel ik al al drie jaar ‘remote’ leef, gaf deze workshop me een beter begrip
van het Belastingsysteem en het opzetten van een buitenlands bedrijf.”

Dirkjan Thijs

Joyce Bruijn

“Hoewel mijn insteek om de workshop bij te wonen niet zozeer was om echt permanent als digital nomad te leven,werd ik wel héél blij van alle mooie verhalen en plannen! Dat sluimerende gevoel om het roer drastisch om te gooien werd weer even aangewakkerd.”

Joyce Bruijn

Erik Stout

“Esther weet obstakels om
te buigen naar mogelijkheden.”

Erik Stout

Wat kost een 1-op-1 Digital Nomad coaching sessie?

Ik reken één vast bedrag voor een sessie, ongeacht je thema of vraag of de benodigde tijd om die te beantwoorden. Voor €350 heb je antwoord op al je vragen en kun je verder met je plannen. Ik noem het niet voor niets een RESULTant sessie.

Na ruim 15 jaar als digital nomad adviseur weet ik ondertussen meer dan de meeste fiscalisten en adviseurs, die vaak meer op Nederland gericht zijn. En de bedragen die je daar betaalt, liggen flink hoger.

€350 lijkt wellicht een behoorlijk bedrag, maar bedenk even wat je vrijheid jou waard is, en om nu meteen vooruit te kunnen gaan, in plaats van eeuwig wachten op antwoorden van officiële instanties die waarschijnlijk nooit gaan komen…

Zij gingen je voor

Alex, Nancy en Wendy vertellen over de vrijheid die werken met mij ze bracht. In de video van One Year To Freedom hoor je concrete resultaten van de deelnemers.

Blogs over digitale nomaden en leven in vrijheid

Beste zorgverzekering voor digital nomads 2023: Jouw ultieme gids

Als digital nomad is een zorgverzekering het enige wat ik echt nodig heb. Belangrijk, zeker als je niet meer officieel in je thuisland woont. Eenmaal uitgeschreven, kun je meestal fluiten naar je nationale zorgverzekering. Tijd voor een alternatief. In deze blog vind je een overzicht van zorgverzekeringen die goed passen bij digital nomads en frequente reizigers. Van bekende opties tot specifieke keuzes voor Nederlanders, en zelfs een paar unieke oplossingen die ik zelf heb getest. Geen enkele verzekering is perfect voor iedereen. Dus check de dekking, lees de voorwaarden en vergelijk de prijzen om te zien wat het beste bij jouw levensstijl past.

Waar vind je remote werk, of een virtual assistant (VA)

Of je nu op zoek bent naar remote werk, of naar iemand die voor jou of je bedrijf kan werken, hier is de lijst met bedrijven/websites/platforms waar je op hebt gewacht! Ik geef ook wat tips over welke taken op afstand kunnen worden uitgevoerd, de stappen voordat je een VA inhuurt en hoe je een baan als VA of remote worker kunt vinden. Plus gratis toegang tot een aantal resources onderaan de blog. Meer tips, templates en voorbeelden vind je in mijn digital delegation book.

Leven en werken als digitale nomade in Thailand en Bali

In de moderne wereld van vandaag, met ongekende technologische mogelijkheden, is de vrijheid om te werken vanaf elke gewenste locatie een luxe die steeds meer mensen zichzelf permitteren. Digitale nomaden en locatie onafhankelijke ondernemers, de moderne avonturiers van deze tijd, omarmen deze levensstijl. Twee betoverende bestemmingen staan hoog op hun lijst: Thailand en Bali.

Ga naar de bovenkant