Een boek schrijven kan iedereen. Jij ook!

Leer stap voor stap hoe je een boek schrijft met mijn unieke schrijfmethode.

Schrijfweken – In 1 week leer ik hoe je jouw boek schrijft, op een inspirerende locatie.

Masterminds – Lidmaatschap bestaande uit live online workshops, Masterclasses, werkboeken en toegang tot de video bibliotheek.

Privé-coaching – Persoonlijke sessies op maat. Kies jouw moment voor persoonlijke begeleiding.

Bekijk schrijfbegeleiding

Jouw succes begint bij het einde

‘Reverse Writing’. Schrijf van achter naar voren

Nooit meer vastlopen. Volg je energie. Maak je boek sneller af dan je dacht, door bij de achterflap te beginnen.

Meer over ‘Reverse Writing’

Boek schrijven voor beginners en gevorderden

Voor wie zijn deze trainingen?

Of je nu een biografie, een zakelijk boek of een roman schrijft, mijn trainingen ‘Hoe schrijf ik een boek’ zijn er voor iedereen die een boek wil schrijven. Ook maakt het niet uit of je slechts met een idee rondloopt en nooit een poging tot het schrijven van een boek hebt ondernomen, of dat je al een manuscript in de kast hebt liggen. Mijn cursussen zijn er voor iedereen die daadwerkelijk zijn of haar boek wil schrijven en publiceren.

Als groep of individueel

Leer een boek schrijven op de manier die bij jou past

Leer je de kneepjes van het ‘boek schrijven’ graag met gelijkgestemden in een groep? Of liever individueel op het moment dat het jou past? Hiervoor bied ik verschillende mogelijkheden aan, zodat je in je eigen tempo kunt toewerken naar het eindresultaat.

Bekijk schrijfbegeleiding

Uniek stappenplan ‘Boek Schrijven’

Schrijfbegeleiding bij Reverse Writing

Mijn Reverse Writing stappenplan biedt je houvast tijdens het schrijfproces. We schrijven van achter naar voren, waardoor het schrijven van je boek veel makkelijker en leuker wordt. Je leert er alles over in mijn boek en werkboek ‘Zo schrijf je een boek!’ Dit is het startpunt voor jouw schrijfavontuur.

Je zult merken dat het nog beter werkt als je de kennis van het boek combineert met een vorm van begeleiding en een stok achter de deur:

  • Een schrijfweek op een bijzondere locatie
  • Een online Schrijvers Mastermind aan je eigen keukentafel
  • Privé schrijf-coaching

Kun je een steuntje in de rug gebruiken om te beginnen? Werk je al aan je boek en ben je vastgelopen? Vind je liever niet zelf het wiel uit en wil je stap voor stap door het proces worden geleid? Ik help je graag verder. Welke mogelijkheid spreekt je aan?

Schrijfweek

1495vanaf prijs
  • Een memorabele week op een van mijn exotische lokaties, of aan je eigen keukentafel.
  • Leg in 1 of 2 weken de basis voor jouw boek, verbeter je bestaande manuscript, of trek een eindsprint voor de laatste loodjes.

Schrijvers Mastermind

49,95per maand
  • Een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak voor jouw boek.
  • Elke maand een Masterclass, workshop/Q&A en schrijf-focus-sessie, plus alle info om jouw boek te schrijven.

Privé-schrijfcoaching

350/sessie of €4450 voor 3-6 maanden
  • Persoonlijke begeleiding en intensief 1-op-1 samenwerken met Esther.
  • Jouw tijd is waardevol en je weet dat investeren in privé coaching het snelst tot het best mogelijke resultaat leidt.

Zij gingen je voor

Succesverhalen

Duizenden niet-schrijvers hebben hun boek geschreven en gepubliceerd met mijn Reverse Writing methode. Bekijk een selectie van de resultaten.

CEO’s, ondernemers, marketeers, coaches en andere professionals schreven (auto)biografieën, managementboeken, self-help boeken, romans, gedichtenbundels en kinderboeken.

Ben jij de volgende succesvolle auteur?

lees de succesverhalen

TJ bundelde zijn avonturen met een boodschap in een boek

Jennifer schreef een boek over haar onderwijsmethode

Anne maakte van haar persoonlijke blogs niet 1 boek, maar 2!

Yann Toutant

Yann schreef in 2 weken een boek voor zijn business

Een boek schrijven is voor iedereen

Inspiratie & ideeën

Een boek schrijven over jezelf

Heb jij iets meegemaakt waar anderen mee worstelen? Met jouw levensverhaal en de lessen die je hebt geleerd kun je anderen helpen. Hersteld van een ziekte of ongeluk? Een business methode ontwikkeld? Levenslessen delen? Schrijf er een boek over.

Opleiding boeken schrijven

Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn. Als jij een verhaal, methode of idee hebt, help ik je stap voor stap om dat te structureren en op papier te zetten. Je hoeft het niet alleen te doen en zelf het wiel opnieuw uit te vinden!

Een roman schrijven

Loop je al lang met een verhaal in je hoofd? Waarom probeer je het niet gewoon een keer op papier te zetten? Om een hoop onnodig werk te voorkomen en te zorgen dat je niet vastloopt, is de structuur die je in mijn ‘Reverse Writing’ methode leert super handig.

Boek schrijven en uitgeven

Tijd om je boek te publiceren

Een boek schrijven is één ding. Maar dan moet je het ook nog uitgeven. Er zijn zoveel keuzen en vragen: Hoe zoek je een uitgever? Waar let die op? En al die mogelijkheden van self-publishing? Wat bedoelen ze nu met Printing On Demand? Hoe kom ik aan een ISBN nummer?

Ik help je de keuze maken tussen met een uitgever werken of zelf uitgeven. Met de handige keuze-matrix weet je precies welke argumenten voor jou belangrijk zijn, waar je op moet letten en welke richting het best bij jou past.

Stap voor stap leg ik het proces van schrijven, redigeren, design, printen, uitgeven en promotie van je boek uit. Ik heb alles zelf al meer dan 30 keer gedaan. Ik heb alle fouten gemaakt, alles uitgezocht, slimme en betaalbare oplossingen gevonden, zodat het voor jou een stuk makkelijker gaat.

Het is echt mogelijk. Je kunt jouw boek al sneller in je handen houden dan je denkt. Tijd om je boek te schrijven en uit te geven!

Tips bij het schrijven van je boek

“Zet eerst de structuur op, zodat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten.”

Tip 1: Begin met het schrijven van je achterflap

Deze pagina is de samenvatting van je boek, je marketing materiaal, de belofte aan je lezers, plus het geeft je de structuur voor je boek.

Tip 2: Begin al met je promotie terwijl je nog aan het schrijven bent

Wacht niet tot je boek af is. Je moet namelijk leren hoe je op een natuurlijke manier promoot, die bij jou past. En je moet een netwerk van volgers opbouwen. Met beide kun je maar beter vroeg beginnen. Ik help je!

Meer tips nodig? Download ‘Tips boek schrijven’

Zet alvast de eerste stap om je boek te schrijven, door de PDF ‘Tips om je boek te schrijven’ te downloaden. Je ontvangt 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek en vele andere tips.

Download ‘Tips boek schrijven’

30+ boeken ervaring

Over Esther Jacobs

Mijn eerste boek schreef ik, net als de meeste schrijvers, op een lineaire manier: ik begon vol enthousiasme en met een goed idee op pagina één en worstelde me dan door naar de laatste pagina. Een jaar – en heel veel hard werk, herschrijven en herstructureren later – was er dan toch een boek.

Ik heb alle pieken en dalen tijdens het schrijfproces wel zo’n beetje ervaren en al doende het beste systeem gevonden om een goed boek te schrijven. Sindsdien schrijf ik mijn boeken binnen een maand, een week en één keer zelfs in één dag. De teller staat nu op meer dan 30!

Mijn ervaringen en praktische tips deel ik graag met jou, zodat het proces bij jou makkelijker gaat dan het in het begin bij mij ging. Als schrijfmentor heb ik duizenden mensen geholpen hun boek te schrijven tijdens mijn 20 schrijfweken, honderden workshops en met persoonlijke coaching.

Mijn superpower is dat ik razendsnel tot de essentie kan komen. Ik ben al bijna 30 jaar ondernemer en heb meer dan 1000 keynote speeches gegeven, wat betekent dat ik je met de meeste onderwerpen ook inhoudelijk op weg kan helpen.