fbpx

Workshop: Energie management & burnout prevention2024-06-18T23:01:11+02:00

Energie management & burnout preventie

Light your fire, without the burnout

Stort je je met heel je hart in je passie en wil je voorkomen dat je emotioneel of fysiek uitgeput raakt?

Als je een passie hebt voor het leven, je werk, je roeping, je missie, dan weet je dat je je leven – of op zijn minst een belangrijk deel ervan – aan die passie wilt wijden. Om dit langetermijndoel te bereiken, heb je een duurzame methode nodig om je energie te beheren. Nooit meer al je energie opmaken, pas opladen wanneer het ‘reservelampje’ gaat branden en dan weer opnieuw leeglopen.

Deze live online workshop geeft je praktische tips en inzichten, zodat je kunt blijven werken aan wat belangrijk is voor jou.

Wanneer? Woensdag 18 dec*, 20:00 – 21.30 uur, via Zoom.

*Laatste workshop ooit!

Anne Pixa

“Ik heb dit echt nodig…”

Anne

Van Doen naar Zijn

Waarom voelen zoveel krachtige, gedreven mensen zich emotioneel en fysiek uitgeput, terwijl ze werken aan iets waar ze veel om geven?

We gebruiken allemaal weleens onze ’turboknop’. Het is een geweldige oplossing voor noodsituaties, werksprints en energiekicks. Maar als je constant in de ‘turbomodus’ zit, is er geen tijd voor herstel van je lichaam en het opladen van je ‘batterij’. Je verbruikt meer energie dan beschikbaar is, wat betekent dat je constant in reserve leeft. Dat is een tijdje oké; voor een fase in je project of leven. Maar zodra dit ‘leven op reserve’ een manier van leven wordt, is het geen duurzaam model. Het is niet de vraag óf het fout gaat, maar wanneer en hoe. In mijn geval waren het twee auto-ongelukken, resulterend in twee whiplashes en twee burn-outs; beide combinaties zaten zeven jaar uit elkaar. Ik had veertien jaar om mijn lessen te leren, en dat heb ik niet gedaan. Pas nadat exact hetzelfde patroon zich herhaalde, begreep ik dat ik iets moest veranderen.

Maar hoe? Ik wist dat ik mijn analytische brein in evenwicht moest houden met mijn emotionele intuïtie, uit mijn hoofd moest gaan en meer in mijn lichaam. Ik heb het echt geprobeerd, maar ik gleed constant terug naar oude patronen. Dan zei mijn lichaam weer ‘stop’. Ik raakte gefrustreerd en gedemotiveerd, totdat ik – eindelijk – besefte dat ik het probleem probeerde op te lossen met dezelfde tools die het veroorzaakt hadden. De overstap die ik moest maken, had een heel andere aanpak nodig: van doen naar zijn. Het leek op dat moment onbegrijpelijk en moeilijk, maar terugkijkend was het de meest natuurlijke manier.

Over de workshop

Deze live online workshop geeft je praktische tips en inzichten om de fouten die de meeste ondernemers maken te vermijden:

  • Hoe je je analytische brein in evenwicht houdt met je emotionele intuïtie
  • Behaal succes op lange termijn, en houd energiereserves over
  • Gevoed door motivatie, ondersteund door routine
  • Van leven in overlevingsmodus tot echt leven
  • Volg je dromen zonder te ontsporen of in een nachtmerrie te belanden
  • Geleid door passie, vermijd teleurstelling of overweldiging
  • Blijf gefocust op je doelen, respecteer je grenzen en behoud je balans

Met een volledig opgeladen batterij kun je magie creëeren en het zo lang volhouden als je wilt. Wat nog belangrijker is, je zult een voorbeeld zijn voor de dierbaren om je heen, en ook een duurzame manier vinden om hun energie te beheren om hun passie na te jagen.

Dominic

“Door je kwetsbaarheden te tonen, word je juist sterker”

Dominic

Nieuwste blogs over energie management

Innerlijke rust

Sinds een paar maanden heb ik het gevoel van enorme rust in me. Ik kan het bijna niet geloven. De onrust die er altijd is geweest, is weg. Ik stond altijd in de ‘overlevingsstand’, was altijd alert, druk/bezig en productief. Nu voelt het meer als gewoon ZIJN en genieten.

Levenslessen van een heks – een MDMA ervaring

Tijdens mijn schrijfretraite op Mallorca ondersteunde ik een psycholoog, die een boek schrijft over psychedelica-ondersteunde therapie. De nuchtere manier waarop ze het aanpakte, trok meteen mijn aandacht. Ik was nooit geïnteresseerd geweest in het gebruik van psychedelica - ik ben te gevoelig om zelfs maar koffie te drinken, en jaren geleden had ik een magische connectie met de Peyote-cactus zonder het ooit in te nemen, dus waarom zou ik? - maar deze keer voelde ik een grote JA.

Levenslessen van oogproblemen

Onlangs verloor ik plotseling een deel van mijn zicht in mijn rechteroog. Een stuk van mijn netvlies had losgelaten. Ik moest een oplossing vinden in Italië, aangezien ik niet niet mocht reizen. Ik ging naar een plaatselijk ziekenhuis waar ze voorstelden om het netvlies te laseren om te voorkomen dat het verder losraakt; een experimentele behandeling. Ik besloot het te doen het en verloor zelfs nog een beetje meer zicht. Nu moet ik leren leven met verminderd zicht in één oog en de constante dreiging dat het opnieuw zal gebeuren in dit oog of het andere oog. Niet gemakkelijk voor een schrijver, schrijfcoach en fervent reiziger...

Ga naar de bovenkant