Referenties

Wat klanten over Esther zeggen:

Keynotes

De presentatie was in één woord geweldig. De hele groep hing aan haar lippen. Hier stond een ‘social entrepreneur’ pur sang! Esther heeft met haar praktische ideeën, het voorbeeld van haar eigen persoon en haar levensfilosofie onze studenten aan het denken gezet. Dat is het hoogste wat wij kunnen bereiken.
Nyenrode Business Universiteit

Esthers ongebruikelijke succesverhaal inspireerde onze leiders in de public sector om out-of-the-box te denken en om creatieve oplossingen te zoeken voor de problemen in hun eigen organisatie en die van hun klanten. De touwoefening was erg leuk en gaf ons een ander perspectief op onze manier van werken. Een geweldige team builder!
Capgemini Parijs

Esther’s kracht is dat ze niet alleen successen deelt, maar ook haar twijfels en missers.
IG&H consultant & Interim

Het specialisme van Esther is eigenlijk tweeledig. In bedrijven weet ze het menselijke boven te halen. In non-profitorganisaties haalt ze het commerciële boven.
Sprekersplatform

Esther laat vanuit haar ervaring de mensen in de zaal voelen hoe je successen kunt bereiken.
Univé

Esther’s persoonlijkheid straalt energie uit. Ze hield een publiek van 400 deelnemers urenlang geëngageerd.
BiD Network Foundation

Esther boeit vanaf het eerste moment! Een dagvullend programma voor onze 100+ franchisenemers was door haar aanwezigheid een enorm succes. De doorgaans conservatieve hypotheekadviseurs “ontdooiden” stuk voor stuk door haar inspirerende en motiverende verhaal. Een top-spreekster die op een geheel eigen wijze uitstekend in staat is haar publiek te boeien en inspireren. Haar stijl en persoonlijkheid zijn een feest voor iedere presentatie.
HypotheekCompany

Met veel genoegen hebben we de verhalen van Esther ontvangen. Op onze Art of Imagedag waren een kleine 100 consultants getuige van Esther’s inspiratie en drive. Alle honderd met een droom, maar niet altijd overtuigd van de eigen mogelijkheden. Esther inspireerde ons enorm door haar eigen ervaringen op een vlotte en soepele manier met de ons te delen. Esther is heel bijzonder door gewoon te blijven. Dat maakt haar buitengewoon toegankelijk en boeiend. Als je naar haar geluisterd hebt denk je; “…En waarom heb ik dat zo nog niet gedaan?” Een mooiere motivatie om de kansen te zoeken die zich morgen weer aanbieden bestaat niet!  Esther, dank je wel voor je bijdrage aan onze bijzondere dag.
Art of Image

Esther presenteert haar verhaal ‘in your face’, in de zin van zeer stimulerend en energiegevend. De boodschap van ‘no excuse en morgen de 1e stap zetten’ trilt naderhand door bij een ieder.
 Zeer verfrissend en innemend.
Beter

Esther leverde een inspirerende bijdrage aan de “Masters in Business” avond voor Capgemini consultants met het thema “lef”. Mede door haar presentatie is het een boeiende avond geweest die is blijven hangen bij veel deelnemers. Na afloop hebben we de ca. 100 bezoekers gevraagd om hun mening te geven over deze avond. Esther’s lezing werd beoordeeld met een 8,2! Een greep uit de commentaren:

  • Wat een bonk energie, Wat een enthousiasme!
  • Authentiek verhaal, sloot erg goed aan bij het thema
  • Sprankelend
  • Zeer overtuigend
  • Ontwapenend en inspirerend
  • Stimulerend en aansprekend
  • Gedrevenheid, doorzettingsvermogen
  • Inspirerend verhaal!
  • Vlot, leuke babbel
  • Zeer enthousiast en motiverend. Levendige verteltrant, herkenbaar + toepasbaar in de praktijk

Capgemini

Esther is een kei in communicatie. Een marketing consultant die niet alleen weet hoe het werkt, maar die het ook bewees. Het specialisme van Esther is eigenlijk tweeledig. In bedrijven weet ze het menselijke boven te halen. In non-profitorganisaties haalt ze het commerciële boven.
Sprekersplatform

Esther heeft ons geboeid met haar levensverhaal waarin ‘inspiratie’ de rode draad is. Inspiratie om te verkennen, inspiratie om onrecht tegen te gaan én anderen inspireren. Op dit PassiEvent met ruim 25 “dertigers” zijn veel mensen met nieuwe voornemens naar huis gegaan. ‘Door deze avond ga ik morgen iets doen wat ik anders niet (nu al) had gedaan’ heeft een enthousiaste deelnemer ons toevertrouwd.
PassiEvent

De reacties op de presentatie van Esther waren erg enthousiast. De toehoorders vonden het een overtuigend verhaal, dat op een ontzettend enthousiaste en onderhoudende manier gebracht werd. Esther voelde haar publiek goed aan en speelde op een ontwapenende manier in op de aanwezigen in de zaal.
Nijgh Versluis uitgevers

Een bijzonder vaardig spreekster. Ze heeft het onderwerp van ons evenement (Dromen & Nachtmerries) verrassend en toch praktisch geïnterpreteerd. De reacties uit de zaal waren zonder uitzondering enthousiast. Ik raakte zelf ook geïnspireerd om nieuwe ideeën uit te gaan werken.
Vrijwilligerscentrale Amsterdam

Na afloop van haar energieke, directe en niets verhullende presentatie timmeren ondernemers, bestuurders, ambtenaren en politici meer dan ooit tevoren eendrachtig aan de weg. Kortom, Esther is inspirerend, pragmatisch en doelgericht!
VVV Maastricht

Ik raakte zelf ook geïnspireerd om nieuwe ideeën uit te gaan werken.
Vrijwilligerscentrale Amsterdam

Esther beheerst de kunst om op een natuurlijke manier een brug te vormen tussen verschillende doelgroepen.
IAP Drenthe

Esther gooit een grote dosis energie en enthousiasme de zaal in als ze begint met spreken. Haar kracht is dat ze niet alleen successen deelt, maar ook haar twijfels en missers. Ze weet in korte tijd veel te vertellen en je te laten lachen, maar ook een spiegel voor te houden en je aan het denken te zetten. Haar boek ‘Wat is jouw excuus?’ leest heerlijk weg en inspireert om je eigen barrières opzij te zetten.
IG&H Consulting & Interim

M&I/Partners organiseerde een studiemiddag om het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij de organisatie en de individuele adviseurs op de agenda te zetten. Dat vroeg om een pakkende introductie van het thema. Esther deed dat met verve in een korte presentatie met verfrissende invalshoeken en leuke voorbeelden!
M&I/Partners

Een energieke en enthousiasmerende presentatie van Esther over Coins for Care. Een voorbeeld van wat je kunt bereiken als je je niet uit het veld laat slaan bij tegenslag en onverwachte wendingen.Inspirerend om te beleven hoe anders denken tot originele oplossingen kan leiden. Geïllustreerd met andere voorbeelden van out-of-the-box denken en de verrassende resultaten die dat kan opleveren.
Rotary Club Amstelveen

Esther bruist van de energie en weet dit als geen ander over te brengen op het publiek. Met treffende filmpjes, pakkende voorbeelden en haar project Coins for Care neemt ze het publiek moeiteloos mee in haar wereld. Na afloop van haar optreden is het publiek naar huis gegaan met de overtuiging dat alles mogelijk is, als je er maar zelf in gelooft, creatieve wegen blijft zoeken en positief blijft.
Rijksacademie voor Financiën en Economie

Esther’s verhaal over hoe een idee leidde tot een miljoenopbrengst was heel inspirerend voor onze deelnemers aan Het Netwerkevent 2008. De strekking was hoe je een droom werkelijkheid kunt maken, mede door doorzettingsvermogen en je plannen delen. En dit soort verhalen is wat (startende) ondernemers inspireert. De reacties van de ca. 300 deelnemers waren dan ook bijzonder enthousiast!
Kamer van Koophandel

Esther is een intuïtieve spreker. In korte tijd begrijpt ze de mindset van haar publiek en past ze haar aanpak aan voor de meest productieve insteek. Ze zendt haar positieve boodschap recht en puur in je hart. Ze sprak bij ons met een groep van Amerikaanse middelbare scholieren en wist ze zo te raken dat ze het maanden later nog steeds over Esther hebben! Ze is vindingrijk en getalenteerd; dit zie je terug in alles wat ze onderneemt!
Riviera Day School, Florida, USA

We vroegen Esther een presentatie te houden rondom ons thema ‘De Klant Centraal’. De combinatie van Esther’s passie en manier van communiceren, gekoppeld aan duidelijke praktijkvoorbeelden, gaf de mensen in de zaal een inspiratie boost. Esther is dynamisch, doelgericht en kan vanuit haar ervaring de mensen in de zaal laten voelen hoe je successen kunt bereiken door aan te voelen wat een klant voelt en bedoelt. Communicatief erg sterk en prettig om naar te luisteren.
Univé

Esther’s persoonlijkheid straalt energie uit. Ze hield een publiek van 400 deelnemers urenlang geëngageerd.
BiD Network Foundation

Esther heeft tijdens de uitreiking van de EVON Award een inspirerende, motiverende, onderhoudende en enthousiaste presentatie gehouden. Ze is in staat een klik te maken met de groep die zij voor zich heeft, in ons geval vrouwelijke ondernemers. We zullen nog vaak terugkomen op wat ons is aangereikt door Esther.
EVON (Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk)

Esther beheerst de kunst om op een natuurlijke manier een brug te vormen tussen verschillende doelgroepen. Zij gebruikt daarvoor haar kennis, drive, charmes en mensenkennis. Wat verder opviel is het gemak waarmee ze met haar publiek speelt, enerzijds serieus in de materie afgewisseld met relaxte ‘audience participation time’. Esther heeft ons geweldig geholpen!
IAP Drenthe

Esther’s verhaal heeft diepe indruk bij ons achtergelaten. Samenvattend: fascinerend, intrigerend, motiverend en vol energie!
Lehman Brothers

Als innovatienetwerk voor MKB-ondernemers sprak het verhaal van Esther Jacobs ons enorm aan. Ook wij zijn altijd op zoek naar de ondernemende eigenschappen van mensen. Een eigenschap die Esther Jacobs zeker bezit. Haar verhaal was dan ook een herkenning. Wij, als communicatieadviseurs van Syntens, vonden vooral haar workshop ‘Wat is jouw excuus?’ interessant en erg leuk.In onze organisatie gonst het nu van de plannen van medewerkers die iets voor zichzelf willen beginnen, en eindelijk hun droom gaan najagen. Kortom binnenkort kan ik een werving voor nieuwe medewerkers opstarten mede dankzij Esther. Nee hoor, ik vind het heel belangrijk dat medewerkers met hun eigen dromen bezig zijn.Want werken moet leuk zijn, maar toewerken naar een mooie toekomst is nóg leuker.
Syntens

Ieder jaar wordt binnen SOVAK afgesloten met een Eindejaarsbijeenkomst. Dit jaar was Esther Jacobs uitgenodigd en op een wervelende en inspirerende wijze heeft zij deze middag met ons gesproken over mogelijkheden om op andere manieren naar situaties en vraagstukken te kijken. Juist het buiten de gebaande paden treden kan vaak voor verrassende uitkomsten zorgen. Ook in de gezondheidszorg is het namelijk goed om out of the box te leren denken. Esther heeft ons daarbij aan het begin van de weg gezet die zeker de moeite waard is om verder te bewandelen.
SOVAK

Meer Corporate

Tijdens de interactieve workshop over netwerken heeft Esther laten zien en ervaren wat het is om op simpele wijze gebruik te maken van de mogelijkheden om je heen. Het blijkt maar weer dat de mogelijkheden oneindig zijn!
Hewlett-Packard

Esther is in staat geweest om een complex onderwerp als het uitbesteden van ICT in het onderwijs helder en begrijpelijk over te brengen. Door middel van haar vraagstelling en alertheid wist ze relevante informatie uit de deelnemers te halen. Zij heeft bijgedragen aan een succesvolle paneldiscussie over dit onderwerp, door de uitspraken van een gastspreker, expert panel leden en de pers samen te brengen. Wij kunnen haar absoluut aanraden!
British Telecom (BT)

Esther heeft een goed gevoel voor groepsdynamica en heeft vanuit haar rol altijd onze teams weten te inspireren met haar vernieuwende ideeën, drive en energie.
Capgemini Europe

Het leek bijna een onmogelijke taak om in 3 dagen de complete IT positionering en strategie van onze organisatie voor de komende 5 jaar te bepalen. Alle belangrijke business en IT leaders keken uit naar een stevige, intellectuele workshop om dit doel te bereiken. Esther Jacobs rust, geduld, expert facilitation skills en haar uitmuntende begrip van groeps dynamica zorgde ervoor dat onze prestatie met gemak werd geleverd. Wij zullen in de toekomst zeker opnieuw met Esther werken.
SKF (Zweden)

Deze tijd heeft behoefte aan mensen die uit het gangbare durven stappen, grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden vorm geven. Esther Jacobs is zo iemand. Haar moed en doorzettingsvermogen heb ik duidelijk ervaren in de commissie die een gedragscode voor de goededoelensector heeft opgesteld.
Herman Wijffels

Esther Jacobs was een enthousiast lid van de Adviesraad Kwaliteit die de directie van de Consumentenbond heeft samengesteld uit vertegenwoordigers van wetenschap, bedrijfsleven, communicatie, onderzoek en maatschappij. Vanuit haar ideële achtergrond levert Esther steeds een prikkelende en praktische bijdrage aan de discussie.
Consumentenbond

Wij moeten altijd glimlachen als we terugdenken aan de workshop over mogelijke samenwerking. Door de opzet met muziek, foto’s, de speciale ruimte en de manier van werken, was het alsof we al jaren collega’s waren en werd er aan alle kanten hard en inhoudelijk gewerkt. Als we hadden gekozen voor een standaard vergader-setting hadden we dit niveau van betrokkenheid en participatie nooit bereikt.
Rode Kruis / Achmea

De aanwezigheid van een ‘buitenstaander’ tijdens een bijeenkomst van airline managers helpt vaak om het proces van introspectie te faciliteren. Je loopt dan echter het risico dat zo iemand geen affiniteit heeft met de business en niet echt een klik maakt met het publiek.  En toen ontmoetten we Esther Jacobs, ‘a breeze of fresh air’, puur en duidelijk, die met onnavolgbare passie spreekt over haar doelen en hoe ze die heeft bereikt. Het thema van onze bijeenkomst was ‘Mission Possible’. Esthers heldere verhaal over hoe ze met niets anders dan een goed idee begon, was een krachtige drijfveer om onze boodschap over te brengen. Mensen als Esther brengen hoop in een moeilijke wereld. Eén iemand kan inderdaad een verschil maken, tegen alle verwachtingen en logica in. Deze boodschap hebben onze 60 managers mee terug genomen naar hun organisaties in Afrika en het Midden Oosten. Het zal ze stimuleren om hun mensen te begeleiden en sturen in hun streven naar customer excellence en winstgevendheid.
KLM Royal Dutch Airlines (Zuid Afrika)

Esther heeft het beste van twee werelden: ze is tegelijkertijd uitnodigend en veeleisend. Aan het begin van dit seminar voor 50 personen moedigde ze iedereen aan om hun ideeën bij te dragen. Halverwege zaten we allemaal op het puntje van onze stoel, om geen woord te hoeven missen. Aan het eind hadden alle deelnemers het gevoel dat ze echt aan een WORKshop hadden deelgenomen.
BiD Network Foundation

Tijdens de intensieve brainstorms wist Esther de algehele coördinatie te combineren met haar inhoudelijke bedrijfskundige inbreng, met een schijnbaar gemak dat maar weinigen evenaren. Die unieke kwaliteiten, samengevoegd met haar innemende persoonlijkheid, maakten deze beleidsdag tot een groot succes.
TFC Trainingsmedia

Onder het motto ‘The Race Against AIDS’ heeft Esther Jacobs een workshop georganiseerd om met een scala aan mensen uit alle delen van het professionele netwerk een vernieuwende campagne voor STOP AIDS NOW! te ontwikkelen. In een soort hoge drukketel van 1 dag werden ideeën geopperd, geselecteerd en uitgewerkt. Het resultaat hiervan was de ArtBag-campagne, waarbij als doel werd gesteld het Nederlandse publiek laagdrempelig te informeren over de omvang van de mondiale aids-problematiek, maar vooral het publiek er van te overtuigen dat met een klein bedrag (€5 per tas) al veel gedaan kan worden in de strijd tegen aids. Ook aan het uitwerken van de campagne na afloop van de workshop heeft Esther Jacobs een grote bijdrage geleverd. Inmiddels hebben vele kunstenaars om niet hun bijdrage geleverd aan de ArtBag, is de tas in meer dan 800 winkels verkrijgbaar en werken elk jaar bijna 80 bekende Nederlanders mee aan de start van de campagne door in de Bijenkorf de hele zaterdag voor Wereld Aids Dag (1 december) achter de kassa te gaan staan om tassen te verkopen. In korte tijd heeft STOP AIDS NOW! daardoor een naamsbekendheid opgebouwd van 87% en worden per actie meer dan 85.000 tassen verkocht. Wij zijn Esther daarom zeer erkentelijk voor haar inspirerende initiatief om op deze wijze bij te dragen aan de strategie en uitvoering van een heel bijzondere campagne die STOP AIDS NOW! als nieuw merk geen windeieren heeft gelegd.
Stop AIDS Now!

Esther Jacobs is een natural. Zij heeft een neus voor PR en weet deze eigenschap goed te benutten! Stassen Communicatie werkt al jaren met veel plezier samen met Esther, die altijd goed weet wat ze wil en haar zaken tot in de puntjes voorbereid. Esther is met recht een professional die je met een gerust hart kunt inschakelen voor welke klus dan ook.
Stassen Communicatie

Esther Jacobs ontwapent en voegt toe. Voor de Sociale Verzekerings Bank  heeft zij een internationale conferentie met side-interviews tot een inspirerende mondiale belevenis gemaakt. Het resultaat op DVD gemonteerd. Kan ze ook al! Esther weet snel waar het over gaat. Zij ontlokte CEO’s uit meer dan vijftig landen verrassende uitspraken. Intelligente en vaardige communicatie.
Sociale Verzekerings Bank (SVB) (Oostenrijk)

Door een ‘out-of-the-box’ aanpak is Esther erin geslaagd om senior lobbyisten uit de energiebranche met andere belanghebbenden met conflicterende belangen in gesprek te brengen. Haar aanpak, drive en flair hebben gezorgd voor resultaten die onze verwachtingen overstegen!
TenneT

Sioux Embedded Systems organiseert elk jaar 10 workshops met uiteenlopende onderwerpen om onze medewerkers te inspireren.Esther heeft dat zeker gedaan. Niet alleen door de manier waarop ze de workshop heeft vormgegeven, maar minstens net zoveel door haar persoonlijkheid. Een moeilijk onderwerp maakt ze hiermee makkelijk bespreekbaar.
Sioux Embedded Systems

Het Symposium van de Stichting Nederlandse Fotovakhandel (SNF) was een geslaagde dag. Informatieve dag met focus op de toekomst. Veel zaken werden deskundig belicht onder leiding van dagvoorzitter Esther Jacobs. Esther beheerst haar vak en weet ‘t publiek mee te slepen, te overtuigen en te sturen. Het enthousiasme bij de deelnemers aan het eind van de dag en de vraag op vervolg geeft een goed beeld van haar kunnen.
SNF

Kruip in de huid van je doelgroep. Esther Jacobs heeft een tweede natuur om zaken uit de gebruikelijke kaders te trekken en de deelnemers op een verrassende manier naar een onderwerp te laten kijken. Door haar brede en ongewone kijk op het fenomeen doelgroep stelde ze ons in staat om op een nieuwe manier over onze doelgroepen te denken. Daarbij verliest ze de concrete doelen die we vooraf hadden geformuleerd geen moment uit het oog. Ze blijft gericht op de werkbare invulling van onze doelstellingen en de wensen van ons wereldwijde publiek. Door de vanzelfsprekendheid waarmee ze haar ongewone aanpak overbrengt inspireert ze de deelnemers om verder te gaan dan het in groepsverband uitwerken van een aantal opdrachten. Er ontstond diezelfde middag al een sterk bewustzijn van het belang van de doelgroepen en het idee om gezamenlijk verder te gaan werken aan de resultaten.
Radio Nederland Wereldomroep

Workshops

Esther weet obstakels om te buigen naar mogelijkheden. Haar ervaringen maken het voor mij en mijn vrouw minder eng om de stap te zetten. We zetten al onze spullen te koop en volgende maand vliegen we voor onbepaalde tijd naar Delhi!
Erik Stout

Het was een topavond. Lezen over digital nomads/wereldburgers is leuk maar om Esther er over te horen en te zien, is nog veel leuker. Waardevolle informatie van een ervaringsdeskundige wat aangevuld werd door haar legal en belasting-goeroe Ronald. En dit alles op een locatie waar je je al bijna een digitale nomade in Nederland waant. Ik heb genoten!
Daphne

Ik kon niet slapen omdat ik bruiste van energie en ideeën.
Sofie

…en ook de verhalen van alle anderen aan tafel: tof!
Anke

Ik kwam hier naartoe met een onwijs gaaf idee. Zelf was ik er niet verder mee gekomen. Om er echt iets concreets van te maken, moet je gewoon bij Esther Jacobs zijn. Die is super scherp, creatief en lekkerpraktisch.
Anneke Veenendaal

Esther heeft een hele andere insteek qua teksten schrijven.
Tamara Wentink

Mijn belangrijkste eye-opener is: Wat vertel ik en voor wie?
Leontien Hommels

Het was inspirerend om een groep mensen te ontmoeten met dezelfde ‘vrije geest. Zoveel positiviteit, creativiteit en lef in één ruimte bij elkaar!
Erik Stout

Deze zo zorgvuldig gekozen omgeving mist zijn uitwerking niet. Ik ga met nieuwe energie weer naar huis.
Astrid

De uitgever zei meteen ‘ja’ nadat Esther met met mijn achterflap had geholpen!
Joyce Peters

Fijn dat dit soort weken bestaan, waarin je je weer helemaal op kunt laden!
Sophie Fischer

Wat een week! Woorden schieten te kort voor wat hier mogelijk werd.
Ton Kooiman

100 % focus!
Adrie Steenbeek

Ik ken mijn toegevoegde waarde nu en kan dat beter communiceren. Leuke opdrachten komen op mij af.
Timo Braeken

Een groeicadeau aan jezelf én je bedrijf!
Connie Maathuis

Deze workshop heeft me de regie over mijn leven terug gegeven, zowel zakelijk als prive.
Helmi Smeulders

Wat een inspirerende en vaak ontroerend mooie verhalen werden er gedeeld tijdens de sprekersworkshop. Dit zet aan tot actie.
Ingrid van der Aa

De perfecte combinatie van even helemaal weg zijn en wat nieuws leren.
Karin Hommels

Knallen op de allermooiste plek met steun en toeverlaat Esther.
Anneke Veenendaal

Ik heb praktische dingen geleerd, ben zakelijker geworden en ben anders gaan denken. Daardoor heb ik nu mijn eerste grote commerciële opdracht binnen!
Linda van Pavoordt

Aan het eind is je website gewoon klaar. Hoe leuk is dat?
Madeleine Muller

Ik heb geleerd hoe ik iemand moet interviewen zodat zijn passie overkomt in het filmpje.
Leontien Hommels

Ik ben niet goed in mezelf profileren en zichtbaar maken. Het succes van deze dagen is dat ik nu een enorme inspiratie voel om mezelf in de wereld te zetten.
Mariska Helling

Het weekend krijgt van mij een dikke 9. Veel waarde voor je geld.
Adrie Steenbeek

Door inzicht te krijgen in wat ik ECHT wil en daarvoor te durven kiezen, is er veel meer rust en focus ontstaan in mijn bedrijf. Hierdoor is mijn omzet in het 1e kwartaal nu al hoger, dan heel vorig jaar.
Michele Sparreboom

Ik heb veel geleerd; goede tips, leuke lokatie en mensen!
Tjimka Bakker

Mijn boek is net gepubliceerd! Het was nooit zo goed geworden zonder Esther’s scherpe blik.
Anneke Veenendaal

Wat ik van Esther heb geleerd, is dat je eigenlijk alleen maar dingen moet doen waar je goed in bent. Datgene waar je niet zo goed in bent, kun je beter aan andere mensen overlaten.
Mariska Helling

Veel diverstiteit en een boost om aan de slag te gaan!
Tamara Wentink

De no-nonsense hulp van Esther laat me al twee jaar op alle vlakken enorme sprongen maken. Als spreker, met free publicity, met mijn business en dan ook nog op een manier waarbij je EN succesvol bent en gewoon lekker authentiek kunt blijven. Precies zoals Esther ook is.
Michele Sparreboom

Een jaar na de workshop is het salaris dat ik mezelf kan uitbetalen, letterlijk vertienvoudigd. Eerst kon ik amper leven van mijn bedrijf, nu heb ik net een klantenstop afgekondigd vanwege de drukte…
Nienke Tode-Gottenbos

Ik heb iedere dag mijn gewenste gevolg en mijn “why” voor ogen.
Pauline van Rijckevoorsel

Pinterest was een waardevolle verrassing voor mij.
Roy Degen

Door de persoonlijke feedback werkt het zoveel sneller.
Karin Hommels

Esther weet een prettige, veilige en positieve sfeer neer te zetten. Dat helpt mij om open te zijn en me kwetsbaar op te stellen. Ze wist een soort natuurlijke flow op gang te krijgen. Ik heb zelden een groep gezien waar zoveel warmte was. Haar commentaren waren to the point en prettig gebracht. De workshop is een absolute aanrader!
Stefan Crijns

Goede teksten, WordPress uitleg; het streven naar een website die af is.
Tjimka Bakker

Verwacht een schat aan wijsheid, ladingen slimmer-werken-trucs en sloten inspiratie.
Linda van Pavoordt

Goede feedback op mijn drone video’s!
Stefan Crijns

De inzet van social media om te verbinden was zeer waardevol.
Tamara Wentink

Ik ken mijn toegevoegde waarde nu en kan dat beter communiceren. Leuke opdrachten komen op mij af.
Timo Braeken

Esther en Eef zijn een goede combi: zo inspirerend en enthousiast.
Tjimka Bakker

Met deze info kan ik straks thuis verder.
Wilma Huisman

Mooie omgeving, heerlijk eten, leuke mensen…
Stefan Crijns

RESULTant sessies

Waar vele marketeers al maanden op stuklopen, zet Esther in een uur concreet neer #dekrachtvaneenvoud.
Emile van der Linde – Directeur GOED

De no-nonsense hulp van Esther laat me al twee jaar op alle vlakken enorme sprongen maken. Als spreker, met free publicity, met mijn business en dan ook nog op een manier waarbij je EN succesvol bent en gewoon lekker authentiek kunt blijven. Precies zoals Esther ook is.
Michele Sparreboom

Fijn dat ik met Esther kon sparren over de achterflap van mijn boek ‘Heb je haast, ga dan zitten!‘ Dat uitroepteken aan het eind … daar zit haar (stoere) energie in, en dat gaat iedereen voelen.
Janneke de Geus BE BASIC Life Design voor vrouwen

Ik zat al langere tijd aan te hikken tegen de volgende fase in mijn leven, maar kon mijn zekerheiden (baan) niet makkelijk loslaten nu ik vader ben geworden. Het enthousiasme, de energie en ‘can-do’ mentaliteit van Esther werken aanstekelijk. In een aantal gesprekken heeft Esther mij praktische handvaten gegeven hoe ik stappen kan zetten terug in het ondernemerschap.
Lucas Schroder – ondernemer & professioneel oceaanzeiler

Esther heeft ervoor gezorgd dat ik mijn wens een boek te schrijven ook echt gerealiseerd heb. Het was één van haar suggesties, uit meerdere invalshoeken, die de doorslag gaf. Ik heb het gesprek met Esther als zeer inspirerend ervaren. Ze luisterde goed, en gaf me de handvatten om dromerij te vertalen naar praktisch uitvoerbare stapjes. Ik merkte dat ze belangeloos luisterde en uit veel ervaring putte, van zichzelf en ongetwijfeld van anderen. Haar geheim? Het hebben van een visie en dit consistent uitdragen.
Dymph Vroegh – Blogger

Een toevallige ontmoeting met Esther op een vlucht van Zuid-Afrika naar Madagascar loste een probleem voor ons op. Onze vertaler had op het laatste moment afgezegd en Esther hielp ons door Frans-Engels voor ons te tolken tijdens twee belangrijke meetings met overheidsvertegenwoordigers. Esther begreep meteen de essentie van onze discussies over Sustainable Commercial Forestry en gaf ons tijdens het gesprek waardevolle adviezen. De positieve resultaten die we bereikten, zijn een direct resultaat van haar inbreng en we zijn haar dan ook zeer dankbaar.
DEKO Timber Projects (Zuid Afrika)

Veel van wat ik wil DOEN had ik al wel in mijn hoofd en de eerste voorzichtige schreden daartoe gezet. Maar op de een of andere manier bleef ik maar dralen. Door het gesprek met Esther heb ik het laatste duwtje gekregen en een duidelijke focus aangebracht. Ook ben ik anders naar mijn eigen verhaal gaan kijken. Mijn les: ‘hou op met vergelijken, we zijn allemaal uniek. En wees niet zo serieus’. Oeps, best confronterend, maar het heeft wel mijn ogen geopend en ervoor gezorgd dat ik direct aan de slag ben gegaan. Heerlijk om nu eens aan de andere kant van de tafel te zitten en met zo’n inspirerend mens te sparren, die zelf hét voorbeeld is van DOEN. En wat ik bijzonder in Esther waardeer is haar beschikbaarheid en de tijd die ze voor je neemt.
Chantal Heutink – spreker: ‘Op Hoge Hakken in Afrika’ & oprichter Afri-can Foundation

Ik was net genomineerd voor Etnische Zakenvrouw Nederland 2010 en was op een moment in mijn carrière beland waar ik bezig was na te denken over mijn volgende stap. Op mijn zoektocht naar een nieuwe mijlpaal en inspiratie, kreeg ik via mijn secretaresse het boek ‘Wat is jouw droom?‘ van Esther in handen. Dit boek en haar boodschap prikkelden mij. Tijdens onze ontmoeting op Curacao heeft Esther mij waardevolle tips en handvaten gegeven over het realiseren van mijn dromen. Op haar eigen’wijze’ natuurlijke manier deelde ze haar kennis zonder schroom. Voor mij was het een inspirerende namiddag die mij aanzetten tot het geven van lezingen en wellicht het schrijven van een boek!
Mw. Dr. Jurenne D. Hooi. Directeur/bestuurder MaDi

Esther hielp ons met ideeën voor een nieuw project en om dat met minimale investering op te zetten. Ik sta helemaal versteld wat ze in een halve dag boven water heeft gekregen. Vooral haar andere manier van tegen de dingen aankijken heeft me aan het denken gezet. Daar zit voor m’n gevoel de grootste meerwaarde in.’
Pieternel van Amelsvoort – Stichting Diva Dichtbij

Het fijne aan Esther is haar bereikbaarheid; altijd in voor een praatje, staat je vriendelijk te woord, neemt de tijd en heeft bruikbare tips gelijk paraat. Ze neemt je mee in haar eigen wereld en gewoonten, bijvoorbeeld door je mee te nemen tijdens een boswandeling in plaats van te zeggen “kom straks maar terug”. Haar enthousiasme voor het vinden van dromen in mensen werkt aanstekelijk; nadat je haar hebt horen spreken of haar boeken hebt gelezen, wil je graag aan de slag en dingen waar maken!
Coen de Jong – initiatiefnemer van de ‘Unity Express