Who’s that girl?2018-08-27T03:40:17+00:00

Digitale nomade – Influencer – Storyteller – Ridder – Schrijver

Esther Jacobs (1970) wordt ook wel de ‘No Excuses Lady’ genoemd. Ze is spreker, schrijver en pionier -sommigen vinden haar meer een rebel- die staat voor resultaten; ongeacht de omstandigheden.

  • Onlangs werd Esther uit Nederland ontslagen omdat ze ‘te veel reist’. Ze verloor al haar rechten, maar niet haar plichten… Daarop besloot ze de situatie om te draaien en als digitale nomade door het leven te gaan.

  • Dezelfde overheid die haar het land uit zette, vraagt nu haar hulp om de problemen voor de nieuwe ‘mobiele generatie’ aan te pakken…

  • Esther woonde, werkte en reisde in meer dan 100 landen; ze helpt en inspireert andere ondernemers om ook locatie onafhankelijk te werken.

  • Als deelnemer aan het bekende reality programma ‘Expeditie Robinson‘ overleefde ze een maand op een onbewoond eiland in Maleisië.

  • Met haar initiatief Coins for Care zamelde ze rond de Euro invoering – zonder budget – €16 miljoen in voor goede doelen, waarvoor ze uiteindelijk tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ werd benoemd.

Esther verwerkte deze – en andere- ervaringen in meer dan 1000 keynote presentaties en 22 boeken. Haar persoonlijkheid en verhalen inspireren ondernemers en beleidsmakers over de hele wereld om uitdagingen om te zetten in kansen. Esther behoort tot de top 10% social media influencers wereldwijd (!) en is ruim 500 keer geïnterviewd op TV, radio en in andere media.

“Esther draait de wereld op zijn kop en laat zien dat om elke hoek een spannende uitdaging, leuke verrassing of mooi moment verscholen ligt.”

Vrouw.nl

“Intelligente en vaardige communicatie.”

SVB (Oostenrijk)

“Esther’s kracht is dat ze niet alleen successen deelt, maar ook haar twijfels en missers.”

IG&H consultant & Interim

“De boodschap ‘No Excuses! en morgen de 1e stap zetten’ trilt naderhand door bij een ieder.”

Beter/ARBO

“Esther laat zien en ervaren hoe je op simpele wijze gebruik kunt maken van de mogelijkheden om je heen.”

Hewlett Packard

“Juist het buiten de gebaande paden treden kan vaak voor verrassende uitkomsten zorgen.”

SOVAK

Meer referenties

Esther-Jacobs-Schrijver-storyteller-journalist

Schrijver, Journalist & Storyteller

Verhalen zijn overal. Ik (h)erken en deel ze in speeches, boeken, blogs en foto’s. Ook help ik anderen de essentie van hun verhaal te pakken en in een geschikte vorm te gieten.

Chari-goeroe

Chari-goeroe

Na Coins for Care zocht ik uit hoe goede doelen de €16 miljoen besteedden. Mijn roep om transparante maakte mij ‘beroemd’ bij het publiek en ‘berucht’ in de gevestigde goede doelen wereld.

antropoloog

Moderne antropoloog

Als ik één ding heb geleerd van mijn Masters in Latin American Studies, dan is het wel dat je altijd door je eigen persoonlijke en culturele ‘bril’ kijkt, hoe je die ook probeert af te zetten.

Esther-Jacobs-in-de-media

In de media

Al 20 jaar, in 10 landen; bekijk de meer dan 500 interviews.

Social reach

Klout score: 60-72  Email: 10K list   Youtube: 185K views   Facebook: 7K followers  Twitter: 6.8K followers   Instagram: 2.3K followers