fbpx

Is ’thuis’ een adres of een gevoel?

Real Estate secrets

Inspiratie shot april 2019

Ze zeggen wel eens ‘home is where the heart is’. Ik grap dan ‘home is where the wifi is’. Voor mij is ‘thuis’ meer een gevoel dan een bepaalde plek (lees het interview in Seasons dat ik daarover gaf). Hoe is dat voor jou?

Ik heb me een tijd langontheemd gevoeld: toen ik werd ‘ontslagen’ uit NL, niet meer in mijn eigen koophuis ingeschreven mocht staan en eigenlijk nergens thuis hoorde. Dankzij dat zetje van de gemeente heb ik inmiddels ontdekt hoe fijn en vrij het is om zonder vaste woon- en verblijfplaats te leven. Bovendien levert het verhuren van je huis meer op, zodat je minder hoeft te werken. ‘Per ongeluk’ ontdekte ik een business model, dat ik de afgelopen jaren heb geperfectioneerd. Onroerend goed is meer een investering geworden dan een thuis. Investeren kan trouwens best lastig zijn als je nergens staat ingeschreven en een hypotheek krijgen al helemaal. Ik leg je uit hoe ik het doe, met links naar de juiste personen, zodat het voor jou misschien ook deuren opent.

Ook heb ik een fascinatie voor tiny houses, die ik graag met je deel. Ik investeer alleen in appartementen van 30m2 , omdat ik geloof dat dat de toekomst van wonen in een stad is. Wonen op een kleine oppervlakte kan prima, maar dan moet je die natuurlijk wel efficient indelen. Ik bied je een video tour aan door het slimste, meest minimalistische appartement dat ik ooit heb gezien.

Ik voel me echt thuis op 4 a 5 plekken in de wereld, waarvan ik in deze inspiratie shot mijn favorieten bespreek: Mallorca, Curaçao en Amsterdam.

Thuis op Curaçao

Ik ben helemaal fan van de ‘Tiny house movement’. Mijn designer helpt me mijn 30m2 appartementjes zo in te richten dat ze veel ruimer voelen. Ben jij benieuwd naar het maximale woongenot op minimale oppervlakte? Door veel dingen anders en slimmer te doen, voelt dit New Yorkse appartement van 39m2 als een compleet huis. Ik hoop dit soort ontwerpen ooit toe te kunnen passen op mijn mini appartementen in Amsterdam…

Curacao 2019

Sinds 1994 heeft het eiland Curaçao een speciale plaats in mijn hart. Zo nu en dan organiseer ik er workshops of retraites. Na mijn recente schrijfweek in maart 2019 ontdekte ik veel nieuwe leuke plekken en restaurants, die ik in deze (Engelse) blog deel.

Bon Bini, be happy (Curacao 2015)

Lekker ver weg naar Curacao Een leguaan die kind aan huis is, een zee zo sprankelend dat je ernaar blíjft kijken en kleurrijke vogels die af en aan vliegen. Wie wel een zon-oplaadmoment kan gebruiken pakt binnenkort het vliegtuig naar ons eigen stukje tropen. Curaçao!

Broederlijk naast elkaar

‘Wie het breed heeft, laat het breed hangen.’ Vaak denken we dat wij als Nederlanders daar heel anders in zijn dan de Curacaoenaars. Dat verschil zie je bijvoorbeeld aan de juwelen die de lokale mannen hier dragen. Grote zilveren of gouden kettingen met nog grotere

Tips voor Curaçao

Leuk dat je interesse hebt in mijn lievelingseiland! Veel mensen vragen me tips waar te verblijven, eten etc. Hieronder wat leuke ideeën en persoonlijke favorieten. Verblijf: Jan Thiel. Als je je eigen appartement wilt, op loopafstand van het strand, dan zijn Papagayo en Livingstone op Jan Thiel misschien iets.

Heilige koe

(2008) Trots ben ik dat ik de aller-aller goedkoopste huurauto van Curaçao heb gevonden. Nog geen acht euro per dag, alles inbegrepen. Het is een lelijke oude bak, maar het rijdt. “De vriendelijke eigenaar komt me zelfs afhalen van het vliegveld”, schep ik op tegen vrienden.

Thuis op Mallorca

Toen ik weer eens een periode had dat Curaçao echt niet meer goed voelde (eilandpolitiek, corruptie, de manier waarop mensen daar met elkaar, met dieren en de natuur omgaan; verdrietig word ik er soms van), zocht ik een andere plek. Het werd toch weer een eiland. Samen met mijn toenmalige vriend kochten we een oude finca (boerderij) midden op het eiland. Mallorca is voor mij niet het toeristische deel langs de kust dat veel mensen kennen, maar juist het onbekende deel in het binnenland – tussen de boeren. Ik houd van de rust, de ‘aarde’ energie en het feit dat men het land respecteert; iedereen heeft een moestuintje waar ze groenten verbouwen. Je vind er geen afval langs de weg, mensen leven in het ritme van de natuur, net als honderden jaren geleden.
Ook hier heb ik mijn favoriete plekken en restaurants. Ik verzamelde ze op de website van de finca.
Hoewel de finca niet meer van mij is (ik heb mijn deel vier jaar geleden geïnvesteerd in mijn eerste appartement in Amsterdam…), blijft Mallorca een van mijn favoriete plekken. Ieder jaar organiseer ik er een schrijfweek. 24 – 31 mei ben ik er weer om een groep ondernemers te helpen in 1 week hun boek te schrijven. Ik heb nog 1 kamer vrij in de villa die ik heb gehuurd in mijn lievelingsdorp, dus als je me snel een berichtje stuurt, kun je nog mee!

Investeren in real estate

Real Estate secrets

Vorige week kocht ik maar liefst twee appartementen in Amsterdam! Ik heb er nu vier: Kwartet! Wie had dat gedacht, jaren gelden, dat ik ooit in de ‘real estate’ zou gaan. Ik zeker niet. Ik ben er per ongeluk in gerold en onroerend goed is nu mijn grootste – en meest stabiele – inkomsten bron. Veel mensen hebben tegenwoordig een mening over het kopen van appartementen in Amsterdam voor de verhuur. Grappig genoeg krijg ik bijna net zoveel kritiek als vragen over hoe ik het dan precies doe. Je mag ervan vinden wat je wilt. Als je interesse hebt om te kijken of het iets voor jou is, en concrete tips op prijs stelt, lees dan deze blog.

Thuis in Amsterdam

Real Estate secrets

Soms heb je het niet door hoe bijzonder een stad is omdat je er zoveel tijd doorbrengt. Amsterdam blijft een van mijn favoriete plekken ter wereld. Fietsend over de grachten in de lente voel ik me daar super gelukkig. Dit zijn mijn favoriete plekken in Centrum/West (deze buurten ken ik het best omdat daar mijn appartementjes zitten):
– De beste appeltaart ter wereld (geloof me, ik heb veeeeel onderzoek gedaan!) vind je bij Winkel 43 op de Noordermarkt.
– Op het Haarlemmerplein zit Gezondigd, een leuk klein cafeetje met heerlijke bananencake (huisgemaakt, zonder suiker), salades, sandwiches, sapjes en goede koffie en thee.
– In een zijstraat van de (leuke!) Haarlemmerstraat zit Small World catering: je voelt je in Australie door de multi-culti bediening en het eten is heavenly!
– De beste brunch vind je in trendy Morgan & Mees.
– In voor iets avontuurlijks? Bij Seoul Food (spreek uit als ‘Soul Food’) op de Kinkerstraat hebben ze heerlijke Koreaanse hapjes, zowel als take-out als om daar te eten. je waant je in een andere wereld en het eten is heerlijk.
– Voor een borrel of fancy dinner ga ik het liefst naar het hippe W hotel. Op de 6e verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad; er is zelfs een zwembad!

Mijn grote Amsterdam-geheim? In de zomer zwem ik in de grachten rondom Prinseneiland! Bekijk deze hilarische video over een zwemmende ‘blind date’ met een buurvrouw op Prinseneiland via een vriendin in Curaçao….

Tiny houses

Ik ben helemaal fan van de ‘Tiny house movement’. Mijn designer helpt me mijn 30m2 appartementjes zo in te richten dat ze veel ruimer voelen. Ben jij benieuwd naar het maximale woongenot op minimale oppervlakte? Door veel dingen anders en slimmer te doen, voelt dit New Yorkse appartement van 39m2 als een compleet huis. Ik hoop dit soort ontwerpen ooit toe te kunnen passen op mijn mini appartementen in Amsterdam…

Waar is Esther?

2019 Curaçao tips

Na een maand Curaçao en een paar dagen Amsterdam ben ik doorgevlogen naar Oostenrijk voor het allereerste Dropshipping Bootcamp. Omdat ik steeds meer vragen kreeg over hoe je een passief inkomen kunt verdienen als je niet kunt investeren in real estate, besloot ik dropshipping te onderzoeken. Veel mensen die ik ken verdienen daar behoorlijk wat geld mee, maar niemand wilde er in detail over vertellen. Shamangy gelukkig wel.

Tijdens het webinar waarin ik haar interviewde, werden deelnemers zo enthousiast, dat we ter plekke besloten een Dropshipping Bootcamp te organiseren. Als je in 1 ‘focus’ week je boek kunt schrijven, kun je ook in 1 week alles leren over dropshipping, bedachten we. Tijdens het ‘bootcamp’ leer je je webshop opzetten, producten selecteren en  testen en realiseer je hopelijk al de eerste verkopen. Op mijn cruise van Barcelona naar Buenos Aires eind vorig jaar, zat een deelnemer die een conferentiehotel in Oostenrijk runt, dus de locatie was zo gevonden, haha. Hier zitten we nu, met prachtig uitzicht over de bergen, Oostenrijkse gastvrijheid en 10 zeer gemotiveerde mensen.
Volgende week ga ik iets anders gaafs doen. Ik ga voor het eerst naar Jordanië – Petra bezoeken natuurlijk – en een kamelenreis door de woestijn maken: slapen onder de sterren, bedoeïnden bezoeken etc. Heel veel zin in!
Maar nu eerst die Dropshipping website nog even de lucht in… 🙂 Ik dacht altijd dat het heel saai en technisch zou zijn, maar het is echt leuk! En ik leer veel online marketing technieken die ook op andere businesses toepasbaar zijn.
(PS van 11-18 augustus organiseren we nóg een Dropshipping Bootcamp in Oostenrijk!)

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.

2022-08-18T21:50:05+02:00
Ga naar de bovenkant