Tips voor Curaçao

Leuk dat je interesse hebt in mijn lievelingseiland!

Veel mensen vragen me tips waar te verblijven, eten etc. Hieronder wat leuke ideeën en persoonlijke favorieten.

Verblijf:

Jan Thiel. Als je je eigen appartement wilt, op loopafstand van het strand, dan zijn Papagayo en Livingstone op Jan Thiel misschien iets. Veel mensen met kinderen kiezen hiervoor. Op het strand (ook wel Zanzibar genoemd, naar een van de beach bars) zijn een aantal leuke restaurants, beachclubs en winkels.

Mambo Beach. Het Lions Dive hotel is een oude klassieker, met veel pakket aanbiedingen. Centraal gelegen op het eiland, naast het Seaquarium en direct op Mambo Beach met beachclubs, happy hours, restaurants en winkeltjes.

Stad, cultuur en historie. Kura Holanda heeft een deel van de oude binnenstad van Otrabanda gerestaureerd en omgetoverd in een prachtig hotel. Prijzig, maar zeker de moeite waard voor een paar dagen en anders in ieder geval een bezoek waard. P.s. Ze hebben ook een mooi hotel bij Westpunt: de rustige andere kant van het eiland.

AuthentiekLa Bougainville is een prachtig, rustig en bijzonder plekje in het binnenland van het eiland. Ze bieden betaalbare pakketten inclusief auto (die heb je wel nodig).

Geheel gerenoveerd en centraal Scuba Lodge en Suites. Prachtige oude panden met alle moderne gemakken. Als beste (duik/boetiek) hotel beoordeeld door Zoover. Middenin Pietermaai gelegen, aan het water, met restaurantjes en barretjes op loopafstand.

BudgetMoonz Roomz Bed & Breakfast is een leuk, onbekend plekje, vlakbij Mambo Beach. Vanaf 30 euro per nacht. Artistiek en met persoonlijke aandacht. Zonder airco, maar met een fan is het prima vertoeven.

Bijzondere plekjes opzoeken?

Er is zoveel te zien en doen! Zeker als je open staat voor het onbekende. Mijn vriendinnen Eef Ouwehand (fotografe) en Kristel Slagter maakten samen een prachtig koffietafel- doe-boek met alle ‘inside tips’. Een aanrader!

Autohuur

Lokale maatschappijen die niet OP het vliegveld zitten, maar er vlakbij, hebben vaak betere tarieven dan de bekende. Probeer bijvoorbeeld eens Michel carrental: met pickup op de airport.

De leukste restaurants

Nieuw! Ginger Curaçao: Asian Caribbean food, op een prachtig gerestaureerd pleintje midden in Pietermaai/Punda. Echt Aziatisch eten in een hippe setting.

Sushi: Craving in Promenade shopping mall. Niet de mooiste setting, maar de lekkerste sushi! Probeer de Fantasy roll en de Fufusela roll en als toetje MOET je de beroemde/beruchte tempura cheesecake delen met je tafelgenoten. Ultiem geluk! ????

Tandoori Heights. Echt Indiaas eten op het dak van het Curaçao Suites hotel (naast Kura Holanda), met een prachtig uitzicht over Otrabanda. Lunchspecial is een ‘Thali’ lunch voor slechts 20 naf. Ongelofelijk lekker.

Midden in de stad (Otrobanda), historisch pand, prachtig uitzicht over de handelskade, een klassieker: De Gouverneur

Authentiek simpel Curaçaos: lekker visje eten bij the Golden Seahorse op het Caracasbaai strand. Neem de ‘dradu’ (=dorade) met half patat, half rijst, salade en heerlijke saus en ‘pika’.

Strandjes

Nieuw! Kokomo Beach (Vaerssenbaai) is het voormalige politiestrand. Nu is het hippie-achtig hip, relaxed met een goed en niet te duur restaurant. Slechts 15 minuten van de airport, dus een mooie eerste of laatste stop!

Jan Thiel Beach is recent ‘opgeleukt’ met echte trendy strandtenten en restaurants: Papagayo Beach en Zest beach. Een beetje ‘Nicky beach’ achting: mooie stoelen, goede sfeer, al kunnen de restaurants hun naam en prijzen mijns inziens nog niet waarmaken.

Caracasbaai is het meest authentieke strand. Vooral op zondag is het vol met lokale families die BBQ-en en van het strand genieten. Een aparte mix van prachtige natuur, historie (uitzicht of fort Beekenburg en het Quarantaine huis) en de restanten van de Shell olie opslag (resten ijzer onder water) en een scheepswerf waar regelmatig enorme booreilanden en ferry’s ter reparatie liggen.

Jezelf lekker verwennen?

Maritza, een professionele en vriendelijke Colombiaanse dame komt aan huis of hotel voor een manicure en/of pedicure. Beide samen kost slechts 60 NAfl (ca. 25 euro!) en duurt twee uur, inclusief alles, zoals massage, lak, prachtige/vrolijke handgetekende versieringen op je nagels. Een aanrader! Maritza spreekt een beetje engels en wil je zelfs ook nog Spaanse les geven tijdens je mani/pedicure… Tel. 6749179

Veel plezier alvast!
En als je nog vragen hebt, mail me of bel me. Mijn lokale nummer is (+5999 5143944).
Groetjes,
Esther

PS Alvast wat voorpret met de hit ‘Dit Eiland