Blijf jezelf opnieuw uitvinden

Inspiratie shot november 2023

Mensen vragen me vaak: hoe doe je dat toch? Hoe tover je schijnbaar irrelevante ervaringen zoals Coins for Care, een relatie met een playboy, ontslagen worden uit Nederland, tango dansen en olijven plukken om tot een succesvolle workshop, boek of retreat?
Het geheim is: gebruik wat zich aandient. Verzet je niet tegen nieuwe ontwikkelingen, maar kijk nieuwsgierig waar zich ‘het cadeautje in de shit’ bevindt en pak dat uit.
Sommigen mensen volgen me al 15-20 jaar en zeggen dat ze geïnspireerd worden omdat ik mezelf steeds op nieuw uitvind. Superleuk om te horen natuurlijk, maar voor mij zijn het allemaal aspecten van mijzelf, die in een bepaalde context ineens naar voren komen en zichtbaar worden.
In deze inspiratieshot geef ik je wat mooie voorbeelden en tips hoe ook jij jezelf steeds opnieuw kunt blijven uitvinden.

Maak van je zwakte je kracht

In het nieuwe boek van Judith Webber ‘Zelfliefde in actie‘ leg ik uit hoe je niet hoeft te veranderen en jouw meest irritante eigenschap om kunt toveren in een positieve, door alleen van context te veranderen. Ergens anders wordt jouw ‘irritante’ eigenschap juist WEL gewaardeerd!

Esther AI

Ik heb een nieuwe ‘assistant’. Ik ben haar aan het opleiden. Ze heet Esther AI.. en het is een Articifial Intelligence experiment. Mijn vrienden bij Coachvox.ai hebben een platform op ChatGPT gebouwd, waar je al je boeken, artikelen, en veel gestelde vragen en antwoorden kunt uploaden, waarna de AI coach in jouw eigen tone of voice antwoord geeft op vragen. In alle talen! Ik heb nu al mijn boeken geupload en ben Esther AI aan het trainen om echte ‘Esther’ antwoorden te geven. Dat lukt soms al goed, soms nog wat minder. Proberen? Je kunt hier de beta versie al zien en testen. Ik hoor graag je feedback!

Tim Ferriss: van tango tot 4 hour workweek, tot…

Tim Ferriss werd beroemd met zijn ‘4 hour self-help books’, waaronder ‘The 4-Hour Workweek’, ‘The 4-Hour Body’, en ‘The 4-Hour Chef’. Hij is een meester in life hacking en speed learning, en hij is niet bang om zichzelf als proefkonijn te gebruiken. Zo heeft hij Japans en andere talen geleerd, en is hij de eerste Amerikaan die meedeed aan de Tango wereldkampioenschappen in Buenos Aires en een Guinness World Record behaalde. Tim is ook een vroege tech-investeerder in bedrijven zoals Uber, Twitter en Shopify. Tegenwoordig onderzoekt hij in zijn podcast het gebruik van psychedelische drugs om de geestelijke gezondheid te verbeteren. Zijn ‘5-Bullet Friday’ nieuwsbrief is een tikje commercieel, maar nog altijd inspirerend.

Neill Strauss: van pick up artist tot survival specialist

Als journalist nam Neill Strauss verschillende ‘deep dives’ in voor ons onbekende werelden. Zo schreef hij een biografie van een bekende porno actrice. Voor mijn boek ‘Heb jij al een foute man’  las ik zijn boek ‘The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists’ waarvoor hij undercover lessen ging volgen bij bekende Pick Up Artists. Voor zijn boek ‘Emergency’ bracht hij drie jaar door tussen survivalisten, belastingontduikers, miljardair-zakenmensen en de overheid zelf. Het inspireerde me voor mijn ‘Handboek voor Wereldburgers’. Toen hij een relatie kreeg, trouwde en vader werd, gebruikte hij die ervaringen weer in een nieuw boek: ‘The Truth: An Uncomfortable Book About Relationships’.

Workshop alert

How to turn anything into a business

Wil jij ook leren hoe je al jouw ervaringen kunt gebruiken om anderen te inspireren, helpen en motiveren?

Iedereen heeft een eigenschap of skill die voor hen ‘gewoon’ lijkt, maar die voor anderen een enorme toegevoegde waarde kan bieden, waar ze ook graag voor betalen.

In deze live, online workshop gaan we kijken wat jouw toegevoegde waarde is en hoe je met jouw passie een inkomen kunt verdienen.

15 nov van 12 – 13.30, dus rond lunchtijd. Kan je niet? Stel je vragen en ontvang achteraf de opname!

Inspiration bites

DOCUMENTAIRE
Arnold

Deze 3-delige miniserie op Netflix laat Arnold Schwarzenegger zien als atleet, acteur en politicus.

Interessant om te zien hoe hij zichzelf steeds opnieuw uitvond, terwijl hij wel helemaal zichzelf bleef.

MINISERIE
Jury Duty

Een soort ‘The Truman Show’, maar dan écht. Betoverend om naar te kijken. En het goede nieuws is: goede mensen bestaan écht. Maak kennis met Ronald, de held in deze show, ook al denkt hij dat alles wat er gebeurt echt is. (Amazon)

FILM
90 Minutes in Heaven

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een pastoor die een bijna-dood ervaring heeft. Ik was echt geraakt. Hoe je geloof op de proef kan worden gesteld. En als je de uitdaging aangaat, hoe je boven alles uit kunt stijgen en anderen kunt inspireren.

COMMERCIAL
Mother nature

Deze commercial van Apple maakte me verrassend emotioneel.
Het is misschien een tikje overdreven, maar Apple maakt hier wel weer een enorme stap. De wereld heeft meer van dit soort initiatieven nodig!
Laat me weten wat jij ervan vindt?

Wist je dat...?

Ik net een ooglift heb laten doen? Na mijn oogprobleem in december ben ik een stukje zicht verloren. Ik had het gevoel dat mijn hangende oogleden daar nog een schepje bovenop deden. Bij vriendinnen had ik gezien dat zo’n ooglift een veel opener blik gaf. Hoewel ik eigenlijk niet zo van de cosmetische correcties ben, besloot ik er toch voor te gaan. In mijn blog lees je over mijn ervaringen en bekijk het resultaat.

Waar is Esther?

Ik ben in… Thailand! Ik geniet van de luxe, de vriendelijke mensen, de top service, het heerlijke eten… Ik ben nog helemaal ‘high’ van de Dynamite Circle conference #DCBKK in Bangkok. Zo veel inspiratie, 400 interessante succesvolle ondernemers die lokatie onafhankelijk leven, net als ik… (op de foto met een aantal Nederlandse leden)

Na de conferentie gingen we met 34 DC-ers een week naar een hotel in Phuket om alle inspiratie te verwerken en in actie om te zetten. Het is zo uniek om onder mensen te zijn die allemaal ‘on their own terms’ leven. Ieder heeft zijn eigen eetpatroon, workout regime en productiviteits hacks. Ieder doet wat voor hem of haar het beste werkt en deelt graag tips en helpt elkaar. Een warm bad.

Ondertussen vond, totaal onverwacht, de olijfoogst in Puglia plaats, twee weken te vroeg. De oogst is slechts 224 liter. Je kunt nu je versgeperste olijfolie bestellen. Op = op!

Nu ben ik op Koh Phangan, waar ik in totaal 5 weken blijf, onder andere voor de schrijfweek van 19-26 nov. Het is al 7 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was, en ik ben nu een leuke gids aan het maken met mijn beste tips. Je vind hem in de volgende inspiratie shot!

Inspiratie in je mailbox

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 14.000 anderen in 42 landen. Bekijk de eerdere inspiration shots