fbpx

Bekijk de wereld door iemand anders’ ogen

Bekijk de wereld door iemand anders' ogen - Inspiratie shot maart 2019

Inspiratie shot maart 2019

Als jij en ik door dezelfde straat lopen, zullen we andere dingen zien. Er vallen ons andere details op, we maken verschillende analyses en komen tot onze eigen conclusies. Daarom vind ik social media ook zo leuk: als iemand echt authentieke dingen post, reflecteren die posts hoe hij/zij de wereld ziet. Iemand’s timeline laat het ons even meekijken door zijn/haar ogen. In deze inspiration shot deel ik een aantal prachtige websites en films die ik ook weer via social media heb gevonden.
Ooit deed ik -puur uit interesse- een Masters in Anthropologie. Wat ik daarvan leerde was dat hoe we het ook proberen, we nooit echt in iemand anders schoenen kunnen lopen: we hebben allemaal onze eigen cultuur, opvoeding, aannames, kortom onze eigen ‘bril’ en filters. Die kan je nooit helemaal kwijt raken. Wat je wel kunt doen is je ervan bewust worden dat we allemaal onze eigen filters hebben.
Hoe zie jij de wereld? Laat ons meegenieten van jouw lens en van jouw ‘filters’….

Nieuwe werelden

Look at the world through somebody else's filter - Inspiration Shot

De winnende foto’s van de Underwater Photography Competition 2018 nemen je mee naar een andere wereld. Van supergrote walvissen tot de kleinste baby visjes: zelfs als ervaren scuba duiker had ik nooit gedacht dat de onderwater wereld zo mooi kon worden vastgelegd!

Optische illusies

Look at the world through somebody else's filter - Inspiration Shot

A and B are the same shade of grey. This and other surprising and sometimes disturbing optical illusions demonstrate that seeing isn’t believing. Your brain often interprets things differently to reality… It’s fascinating to realise this and to understand how they work …

That sugar film

Ik wist al dat suiker slecht voor je is, en dat het bijna overal in zit. Ik at al redelijk gezond en onbewerkt voedsel, maar ik houd zo veel van cakes, koekjes, desserts en andere zoetigheden, dat ik er ongemerkt echt verslaafd aan geraakt was. Elke keer dat ik probeerde te stoppen, was er een reden – of een excuus – om een uitzondering te maken.
‘That Sugar Film’ op Netflix gaf me het laatste zetje dat ik nodig had om helemaal te stoppen met het eten van suiker. De film laat op een zeer vermakelijke maar toch alarmerende manier zien wat er in je lichaam gebeurt als je suiker eet. Het was precies de motivatie die ik nodig had. Ik heb al twee weken geen koekje of koek aangeraakt!
Grote eye-opener: die ‘gezonde’ sappen die we drinken, zijn in feite gewoon suikerbommen. Het is echt beter om de vrucht te eten dan het sap te drinken, omdat de vezel in de vrucht je dat ‘volle’ gevoel geeft, zodat je geen overdosis aan fruit-suiker krijgt.
Ik ben benieuwd of de film ook jou inspireert om een permanente verandering in je dieet aan te brengen.

De ogen van India

Look at the world through somebody else's filter - Inspiration Shot

De ene reiziger in India vindt het misschien een vies en eng land, fotograaf Magdalena Bagrianow ziet alleen de prachtige gezichten van de mensen en legt die op een pakkend manier vast. Bekijk india door haar ogen. 

Wees lief….

Look at the world through somebody else's filter - Inspiration Shot

Nu je er weer eens aan herinnerd bent dat niet alles is wat het lijkt, kun je misschien meer compassie hebben voor mensen die dingen anders zien of die zich anders gedragen. Iedereen heeft zijn eigen lessen, zijn eigen strijd, zijn eigen pad. Wees lief voor elkaar. Daar wordt de wereld niet alleen mooier van, het leven wordt er ook een stuk makkelijker van (voor iedereen)…

Bohemian Rhapsody

Nog een filmtip. Ik kende Queen’s muziek natuurlijk uit mijn jeugd. Deze film toont het verhaal achter de muziek, achter de muzikanten en vooral Freddie Mercury. Wist je bijvoorbeeld dat hij uit een Pakistaanse familie kwam? Freddy’s verhaal werpt een nieuw licht op zijn muziek en songteksten. De film deed me inzien hoe onconventioneel en briljant Queens muziek toen was – en nog steeds is. Aanrader!

Door welke bril kijk jij?

Door welke bril kijk jij?

‘Door welke bril kijk jij?’ vraag ik soms aan het publiek dat naar mijn lezingen komt. Als ik één ding heb geleerd van mijn studie antropologie, dan is het wel dat je ALTIJD door een ‘bril’ kijkt; die van je cultuur, opvoeding, functie, ervaring, persoonlijkheid, verwachting etc. Hoe je ook probeert, je kunt die bril nooit afzetten; hooguit je er bewust van worden.

februari 5th, 2015|Categorieën: De ‘No Excuses’ mentaliteit, Life lessons, Ondernemerschap|Label: |Reacties uitgeschakeld voor Door welke bril kijk jij?

Waar is Esther?

Look at the world through somebody else's filter - Inspiration Shot

Er zijn zoveel geweldige dingen aan het gebeuren, ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen.  Mijn Elite Mastermind groep die in januari begon, is zo’n succes dat sommige mensen binnen twee maanden hun jaar doelen al bereikt hebben en anderen een complete mind-shift hebben doorgemaakt.

In een opwelling besloot ik me te verdiepen in Dropshipping en zette samen met een expert een DropShipping Bootcamp op in Oostenrijk. Die in April zit al bijna vol, dus komt er een tweede in Augustus!

Mijn knie gaat een stuk beter, ik ben weer begonnen met workouts: heel voorzichtig weer opbouwen. De afgelopen maanden was ik door het knie-ongeluk niet meer toegekomen aan het verder schrijven aan mijn nieuwe boek, maar ik besef nu dat dat verhaal er ook onderdeel van uitmaakt. Tijdens de schrijfweek in Curaçao (as we speak) ga ik daarom de draad weer oppakken, terwijl ik ook anderen (locals en Nederlanders) help met hun boek. De komende twee maanden zit ik dus in Curaçao, Miami, amsterdam, Oostenrijk, Jordanië en Griekenland. Reis je met me mee?

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.

2022-08-18T21:57:01+02:00
Ga naar de bovenkant