Heb je eigenlijk wel een vaste woonplaats nodig?

– Inspiration shot juni 2018

We leven in een tijd waarin goedkope vliegtickets en communicatie technologie de wereld kleiner maken dan ooit. Waarom zou je dan nog in een dure, drukke stad wonen, terwijl je ook op een tropisch eiland kunt loungen? Waarom de hoge vaste lasten -en rompslomp- van een huis op je schouders dragen, terwijl je voor hetzelfde geld (of veel minder!) heel relaxed de wereld rond kunt reizen? Lokatie onafhankelijk leven was ooit alleen voor hippies. Toen werd het een voorrecht van de rijken. Nu kan iedereen leven, werken en genieten waar hij/zij maar wil.  Vrijheid -niet geld- is het nieuwe statussymbool. In deze ‘inspiration shot’ vind je interessante ontwikkelingen, praktische tips en veel ‘food for thought’.

Je leven & business opzetten

e-Estonia

E-Residency is een nieuwe digitale natie voor wereldburgers, opgezet door de republiek van Estland. Je kunt je e-residency in Estland krijgen, zonder er ooit een voet te zetten. Helaas is er een groot misverstand dat dit om residency gaat. Je kunt je niet persoonlijk inschrijven in Estland; het is bedoeld om je bedrijf en bankrekening op te zetten.

De perfecte bank

Wat is de beste internationale, digitale oplossing om te bankieren? Hoe open je een bankrekening als je geen vast adres hebt? Eindelijk heb ik het antwoord gevonden: een bank die begrijpt hoe het is om lokatie onafhankelijk te leven en waar je echt alles digitaal kunt regelen. Hij heet N26. Email me als je een persoonlijke uitnodiging wilt ontvangen.

IKEA ziektekosten verzekering?

Als je om de één of andere reden niet verzekerd bent (bijvoorbeeld omdat je bent uitgeschreven of geen vaste woonplek hebt), is er een creatieve oplossing. Wist je dat je een goedkope, wereldwijde ziektekostenverzekering via IKEA family in Mallorca kunt krijgen? Je moet eerst een soort SOFI nr aanvragen (je registreren in Mallorca), wat heel makkelijk is en wat veel voordelen heeft.

Waar ga ik heen en wanneer?

Keuzestress wordt je nieuwe beste vriend… 🙂 De website nomadlist.com geeft een overzicht van klimaat, internet snelheid, veiligheid, kosten van levensonderhoud en nog veeeeel meer. Een grote hulp en inspiratie om je volgende bestemming te bepalen.

Reis tips

Disconnect to connect

Een nieuwe trend: zomer festivals voor (lokatie onafhankelijke) ondernemers, op unieke plekken, zoals verlaten bergdorpjes, eilanden of bossen: * Baby Bathwater institute op een privé eiland in Kroatie: ik heb het dit jaar net gemist, maar volgend jaar ben ik zeker van de partij. * FreedomXFest waar 1000 digitale nomaden een compleet dorp in de Spaanse Pyreneeen overnemen van 14-19 aug. Ik geef daar een presentatie: je ontvangt 10% korting met deze code: FXF10 * Firesideconf waar Innovators, Investors en Influencers elkaar ontmoeten rondom een kampvuur aan een prachtig meer in Canada, van 6-9 sept: ook hier geef ik een presentatie. ga je mee? Via de link krijg je een speciale deal.

Huizenruil met designers

Heb je een mooi huis of appartement? Wil je gratis op bijzondere plekken in de wereld logeren? Word dan lid van de huizenruil community voor designers en design lovers: Behomm.com. Email me voor een persoonlijke uitnodiging.

Ik ga op reis en neem mee…

“Hoe kan je reizen met alleen handbagage?” Veel mensen (vooral vrouwen) vragen zich af of je zo wel alles mee kunt nemen dat je nodig hebt. In mijn blog (incl. ‘inpak video’) zie je precies wat ik meeneem en hoe ik het slim inpak.

Virtuele kledingkast?

Nooit meer inpakken, de was doen of koffers over een vliegveld slepen. Met deze virtuele kast kan je selecteren wat je nodig hebt en waar. Je kleding, fiets, ski spullen etc. worden dan in je hotel afgeleverd en na gebruik weer opgehaald, gewassen en opgeslagen tot je ze weer nodig hebt. Dufl.com is een geweldig concept, dat (nu nog) voornamelijk op de USA is gericht.

Esther’s ervaringen

Remote presentations

“Sommige beroepen kun je nu eenmaal niet op afstand uitoefenen.” Ik neem altijd mijn eigen werk als voorbeeld: als spreker moet ik op de lokatie zijn waar het event wordt gehouden. Toch? Onlangs werd ik gevraagd een presentatie te geven voor 100 studenten en bedrijven uit de reiswereld op ibiza, terwijl ik niet weg kon van mijn schrijfweek in Mallorca. We besloten dat ik de presentatie ‘remote’ zou doen. Een experiment voor ons allemaal.

Ik vond een rustig plekje in de tuin van de villa op Mallorca, gebruikte mijn telefoon als ‘hotspot’, maakte verbinding met het event in Ibiza via Zoom.us en gaf een 30 min durende presentatie en live Q&A sessie. Het werkte perfect! Er is echt veel meer mogelijk dan je denkt!

Workout in het Louvre?

Reizen kan vermoeiend zijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar ik ben nooit lang genoeg op 1 plek om lid te worden van een gym. En – zelfs al ben ik de ‘no excuses lady’- ik kan mezelf niet altijd motiveren om in mijn eentje een workout te doen. Mijn oplossing is: Bob! Met mijn ‘virtuele’ personal trainer heb ik de ‘accountability’ die ik nodig heb. Hij helpt me om drie keer per week een workout te doen, waar ter wereld ik ook ben. Vorige week was ik in Parijs en koos ik de meest ongewone en waanzinnige plek voor een training: de binnenplaats van het Louvre museum… Het was grappig om te zweten waar anderen gewoon aan het sightseeen waren… No excuses!

Reizen op je intuïtie

Is dat mogelijk? Is het veilig? Is het leuk? Drie keer een grote JA! Tijdens de opname van de podcast Go Solo Live over mijn solo-reizen naar meer dan 100 landen, kwamen er een aantal bijzondere verhalen boven water. Reis je mee?

Digital nomad workshop 30 juni in Amsterdam

Overweeg jij Nederland te verlaten en in/vanuit het buitenland te leven en werken? Of ben je eigenlijk al heel veel in het buitenland en wordt het nu tijd om je banden met Nederland te verbreken? Heb je twijfels of vragen? Ik help je op weg.

Waar is Esther?

Na (te?) veel reizen, geniet ik van een paar ‘rustige’ weken in mijn favoriete stad: Amsterdam. Ik geef een aantal workshops en presentaties, zwem of vaar met vrienden in de grachten, dans tango op het strand van Zandvoort … Oh ja, ik probeer ook 500 emails weg te werken uit mijn inbox. Dat zijn mijn plannen deze maand. En jij?

Inspiratie in je mailbox?

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 10.000 anderen in 42 landen. Schrijf je in voor mijn maandelijkse ‘inspiratie shots’ hieronder in de footer.
Share this Blog post: