Heb je eigenlijk wel een vaste woonplaats nodig?

– Inspiration shot juni 2018

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018
We leven in een tijd waarin goedkope vliegtickets en communicatie technologie de wereld kleiner maken dan ooit. Waarom zou je dan nog in een dure, drukke stad wonen, terwijl je ook op een tropisch eiland kunt loungen? Waarom de hoge vaste lasten -en rompslomp- van een huis op je schouders dragen, terwijl je voor hetzelfde geld (of veel minder!) heel relaxed de wereld rond kunt reizen? Lokatie onafhankelijk leven was ooit alleen voor hippies. Toen werd het een voorrecht van de rijken. Nu kan iedereen leven, werken en genieten waar hij/zij maar wil.  Vrijheid -niet geld- is het nieuwe statussymbool. In deze ‘inspiration shot’ vind je interessante ontwikkelingen, praktische tips en veel ‘food for thought’.

Je leven & business opzetten

e-Estonia

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018
E-Residency is een nieuwe digitale natie voor wereldburgers, opgezet door de republiek van Estland. Je kunt je e-residency in Estland krijgen, zonder er ooit een voet te zetten. Helaas is er een groot misverstand dat dit om residency gaat. Je kunt je niet persoonlijk inschrijven in Estland; het is bedoeld om je bedrijf en bankrekening op te zetten.

De perfecte bank

N26
Wat is de beste internationale, digitale oplossing om te bankieren? Hoe open je een bankrekening als je geen vast adres hebt? Eindelijk heb ik het antwoord gevonden: een bank die begrijpt hoe het is om lokatie onafhankelijk te leven en waar je echt alles digitaal kunt regelen. Hij heet N26. Email me als je een persoonlijke uitnodiging wilt ontvangen.

IKEA ziektekosten verzekering?

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018
Als je om de één of andere reden niet verzekerd bent (bijvoorbeeld omdat je bent uitgeschreven of geen vaste woonplek hebt), is er een creatieve oplossing. Wist je dat je een goedkope, wereldwijde ziektekostenverzekering via IKEA family in Mallorca kunt krijgen? Je moet eerst een soort SOFI nr aanvragen (je registreren in Mallorca), wat heel makkelijk is en wat veel voordelen heeft.

Waar ga ik heen en wanneer?

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Keuzestress wordt je nieuwe beste vriend… 🙂 De website nomadlist.com geeft een overzicht van klimaat, internet snelheid, veiligheid, kosten van levensonderhoud en nog veeeeel meer. Een grote hulp en inspiratie om je volgende bestemming te bepalen.

Reis tips

Disconnect to connect

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Een nieuwe trend: zomer festivals voor (lokatie onafhankelijke) ondernemers, op unieke plekken, zoals verlaten bergdorpjes, eilanden of bossen: * Baby Bathwater institute op een privé eiland in Kroatie: ik heb het dit jaar net gemist, maar volgend jaar ben ik zeker van de partij. * FreedomXFest waar 1000 digitale nomaden een compleet dorp in de Spaanse Pyreneeen overnemen van 14-19 aug. Ik geef daar een presentatie: je ontvangt 10% korting met deze code: FXF10 * Firesideconf waar Innovators, Investors en Influencers elkaar ontmoeten rondom een kampvuur aan een prachtig meer in Canada, van 6-9 sept: ook hier geef ik een presentatie. ga je mee? Via de link krijg je een speciale deal.

Huizenruil met designers

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Heb je een mooi huis of appartement? Wil je gratis op bijzondere plekken in de wereld logeren? Word dan lid van de huizenruil community voor designers en design lovers: Behomm.com. Email me voor een persoonlijke uitnodiging.

Ik ga op reis en neem mee…

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

“Hoe kan je reizen met alleen handbagage?” Veel mensen (vooral vrouwen) vragen zich af of je zo wel alles mee kunt nemen dat je nodig hebt. In mijn blog (incl. ‘inpak video’) zie je precies wat ik meeneem en hoe ik het slim inpak.

Virtuele kledingkast?

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Nooit meer inpakken, de was doen of koffers over een vliegveld slepen. Met deze virtuele kast kan je selecteren wat je nodig hebt en waar. Je kleding, fiets, ski spullen etc. worden dan in je hotel afgeleverd en na gebruik weer opgehaald, gewassen en opgeslagen tot je ze weer nodig hebt. Dufl.com is een geweldig concept, dat (nu nog) voornamelijk op de USA is gericht.

Esther’s ervaringen

Remote presentations

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

“Sommige beroepen kun je nu eenmaal niet op afstand uitoefenen.” Ik neem altijd mijn eigen werk als voorbeeld: als spreker moet ik op de lokatie zijn waar het event wordt gehouden. Toch? Onlangs werd ik gevraagd een presentatie te geven voor 100 studenten en bedrijven uit de reiswereld op ibiza, terwijl ik niet weg kon van mijn schrijfweek in Mallorca. We besloten dat ik de presentatie ‘remote’ zou doen. Een experiment voor ons allemaal.

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Ik vond een rustig plekje in de tuin van de villa op Mallorca, gebruikte mijn telefoon als ‘hotspot’, maakte verbinding met het event in Ibiza via Zoom.us en gaf een 30 min durende presentatie en live Q&A sessie. Het werkte perfect! Er is echt veel meer mogelijk dan je denkt!

Workout in het Louvre?

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Reizen kan vermoeiend zijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar ik ben nooit lang genoeg op 1 plek om lid te worden van een gym. En – zelfs al ben ik de ‘no excuses lady’- ik kan mezelf niet altijd motiveren om in mijn eentje een workout te doen. Mijn oplossing is: Bob! Met mijn ‘virtuele’ personal trainer heb ik de ‘accountability’ die ik nodig heb. Hij helpt me om drie keer per week een workout te doen, waar ter wereld ik ook ben. Vorige week was ik in Parijs en koos ik de meest ongewone en waanzinnige plek voor een training: de binnenplaats van het Louvre museum… Het was grappig om te zweten waar anderen gewoon aan het sightseeen waren… No excuses!

Reizen op je intuïtie

Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Is dat mogelijk? Is het veilig? Is het leuk? Drie keer een grote JA! Tijdens de opname van de podcast Go Solo Live over mijn solo-reizen naar meer dan 100 landen, kwamen er een aantal bijzondere verhalen boven water. Reis je mee?

Digital Nomad Workshop

Digital nomad workshop 30 juni in Amsterdam

Overweeg jij Nederland te verlaten en in/vanuit het buitenland te leven en werken? Of ben je eigenlijk al heel veel in het buitenland en wordt het nu tijd om je banden met Nederland te verbreken? Heb je twijfels of vragen? Ik help je op weg.

Deze week slechts
Do you really need a fixed place to live? - Inspiration shot June 2018

Waar is Esther?

Na (te?) veel reizen, geniet ik van een paar ‘rustige’ weken in mijn favoriete stad: Amsterdam. Ik geef een aantal workshops en presentaties, zwem of vaar met vrienden in de grachten, dans tango op het strand van Zandvoort … Oh ja, ik probeer ook 500 emails weg te werken uit mijn inbox. Dat zijn mijn plannen deze maand. En jij?

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.