Emergency

Inspiratie shot maart 2022

Al tijdens Covid kreeg ik steeds meer vragen over mijn lifestyle van mensen die ook meer vrijheid wilden (leuk weetje: mijn Handboek voor Wereldburgers is nog nooit zo vaak verkocht!). De oorlog in Oekraïne doet iedereen nog sterker beseffen dat je altijd een ‘plan B’ moet hebben voor onvoorziene omstandig-heden. Stel dat jij zou moeten vluchten: waar ga je dan heen? Waar zijn minder regels? Waar vind je gelijkgestemde zielen? Waar is het leven nog zinvol/betaalbaar? Wat neem je wel en niet mee? Digital Nomads zoals ik leven eigenlijk al heel licht en flexibel. Wat kunnen we van de locatie onafhankelijke levensstijl leren?

Ontsnap aan het systeem

Jaren geleden las ik het boek ‘Emergency‘ van Neil Strauss over ontsnappen aan het systeem. “It’s one man’s story of a dangerous world—and how to stay alive in it”. Net als Neill heb ik er ook voor gezorgd dat ik onafhankelijk ben van elk land, werkgever, overheid, verzekering, geldbron of andere instelling waar veel mensen als vanzelfsprekend op vertrouwen.
Om zo flexibel te zijn moet je bepaalde stappen nemen: je bezittingen minimaliseren, je mindset veranderen, en zorgen voor een locatie-onafhankelijke inkomstenbron.
Voel je ook die wens om te ‘ontsnappen’ of behoefte aan een ‘plan B’? Ga dan niet zelf het wiel uitvinden. In mijn ‘One Year to Freedom’ programma neem ik je stap voor stap mee door dit proces en leer je alles wat je moet weten, van belastingen tot ondernemerschap, van verzekeringen tot het vinden van je ‘tribe’. Ik heb een speciale aanbieding gemaakt voor mensen die nu de behoefte voelen om iets te DOEN. Iets voor jou?

Vertrouw op jezelf

Als er ineens veel ‘wolken in de lucht’ komen: ga uit van je eigen kracht. Als ondernemer, maar ook privé. Begin nu al met downsizen en minimaliseren. Wat heb je nu echt nodig? Zorg dat alle belangrijke zaken digitaal (in de Cloud) bereikbaar zijn. Liefst op meerdere plekken, voor het geval één van de grote Clouds uit de lucht gaat/wordt gehaald/jou blokkeert. Zorg dat je flexibel bent en snel kunt schakelen.
Om risico’s te spreiden is het handig om altijd wat cash of andere liquide middelen bij de hand te hebben, gecombineerd met evt. bitcoins, vastgoed en bankrekeningen in verschillende landen. Vertrouw je intuïtie, wacht niet totdat de mainstream media tot een bepaalde conclusie komt; ga je eigen weg. (En onthoud: achter de wolken schijnt altijd de zon! 🌞 )

De kracht en macht van social media

Sinds ik vier maanden geleden van Instagram werd gegooid voor het archiveren van wat oude posts, probeer ik nog steeds mijn account terug te krijgen. Helaas is het bijna onmogelijk contact te krijgen met Facebook of Instagram.
Wat een macht hebben die platforms! Je ziet het nu ook weer met de oorlog in Oekraïne: de platforms bepalen de informatie die je doorkrijgt en het beeld dat je vormt. Aan de andere kant kunnen we juist door diezelfde social media de oorlog in Oekraïne meebeleven en ook veel mensen daar helpen met informatie, geld en morele ondersteuning.
Ik zag een prachtige post met tips hoe het verzet in Oekraïne kan leren van eerdere verzet strategieën en deze kunnen aanpassen aan onze tijd (kan hem helaas niet meer vinden om te delen). Anyway, ik heb me ook verzet en toch maar een nieuwe Instagram account aangemaakt. Ik ben nu @no_excuses_lady. Zie ik je op Instagram?

The power of storytelling

Of je nu hulp nodig hebt, de publieke opinie aan jouw kant wilt krijgen, een product of dienst wilt verkopen of een belangrijke boodschap te delen hebt; maak gebruik van storytelling. Jouw verhaal is uniek; zo maak je verbinding met je doelgroep. Gebruik beeld, vertel details, spreek alle zintuigen aan, maak het persoonlijk.
Kijk hoe anderen het doen, op social media, in het nieuws en in het dagelijks leven; word je ervan bewust wat werkt voor jou en wat niet.
Wat je ook wilt bereiken, zichtbaarheid is super belangrijk. Ik merk dat veel ondernemers en schrijvers, zelfs digital nomads, het lastig vinden om zichzelf te laten zien.
Wil je hulp bij je storytelling, social media, website, blogs of boek? Schrijf je dan nu in voor mijn Schrijvers Mastermind: komende maand geef ik maar liefst 50% korting, zodat we nog meer mooie verhalen de wereld in kunnen helpen. 🙏

Focus

Als je iets voor elkaar wilt krijgen (een plan, een boek, een business), dan moet je daar tijd voor vrijmaken. Lastig in deze drukke wereld, met volop afleidingen. Vind je het lastig zelf zo’n focus moment te creëren? Ik help je graag. Van 18-22 april organiseer ik een mini -focus week in Mallorca om aan je boek of andere schrijfproject te werken. Er zijn nog 2 plekjes. Van 4-9 mei ben je van harte welkom op de inspiratie reis in Puglia; over locatie onafhankelijk leven, investeren in real estate en nog veel meer. En uiteraard van 24-31 mei weer de schrijfweek in Mallorca, waar je – naast je boek schrijven – ook het leven in een slaperig dorpje op een self sustainable eiland kunt ervaren. Welk resultaat zou jij kunnen/willen behalen in zo’n week?

Wist je dat...?

…ik jarenlang helemaal ‘into survival’ was? Ik droomde ’s nachts over ontsnappen aan allerlei (oorlog)situaties; overdag verzamelde ik alle survival gear, van een supersonisch tentje tot vuurmaker, en waterfilter. Ik deed mee aan Expeditie Robinson, maar daar bleek de nadruk meer te liggen op TV-waardige conflicten dan op overleven. Toen ik lang geleden het boek Boodschappenmeisje las, herkende ik de voorspelling dat er iets ergs met de wereld zou gebeuren. Na 20 jaar ‘wachten’ besloot ik dat het zo’n vaart niet zou lopen en deed ik alle survival spullen weg. Helaas hangt die dreiging vandaag de dag toch weer in de lucht. Omdat we niet weten waar het ‘gevaar’ vandaan gaat komen, is het belangrijkste om op jezelf te kunnen vertrouwen. Ik schreef eerder al dat onzekerheid mijn comfort zone is geworden. Komt dat even goed uit! 🙂

Waar is Esther?

Eind februari was ik een heerlijke chaotische week in Puglia, Italië, met veel geregel en logistiek voor mijn tinytrullo. Op de valreep lukte het een bankrekening te openen, waarmee ik (hopelijk) de 50-110% bouwsubsidie kan ontvangen! Tijdens de inspiratie reis vertel ik je daar meer over. Ik heb trouwens nog een paar van die prachtige liter blikken olijfolie te koop bij café Gezondigd in Amsterdam en design meubelzaak LOT1038 in Curaçao. Stuur me een berichtje als je interesse hebt.
Begin maart in Miami stond eveneens in het teken van logistiek, doktersbezoeken en bureaucratische rompslomp voor mijn paps. We brachten uiteraard ook fijne momenten en wandelingen samen door. Ik ben zo blij dat we zo enorm veel aanmeldingen van lieve en goede caretakers hebben, want hij heeft steeds meer zorg nodig als hij zelf een beetje in de war is.
Nu ben ik op Curaçao, waar ik al jaren een haat-liefde verhouding mee heb. Ik verblijf op het prachtige Landhuis Jan Thiel. Mijn zus uit Miami en ons vroegere buurmeisje Astrid waren ook op het eiland: 45 jaar vriendschap, dat moest gevierd worden! Volgende week organiseer ik hier een schrijfweek, waarin ik een exclusief groepje van drie schrijvers help om in 1 week een enorme slag te maken met hun boek. Eind deze maand vlieg ik door naar Mexico, voor een conferentie van de Dynamite Circle (succesvolle locatie onafhankelijke ondernemers)… 🌮

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.