Digitale nomaden

Wie wil nu niet de wereld over reizen en overal vandaan kunnen werken? Digital nomads hebben de toekomst.

Steeds meer van de 960.000 zelfstandigen in Nederland werken in koffietentjes of thuis. Door de technische ontwikkelingen (iPhone, WiFi etc.), kan dat tegenwoordig gewoon. En als je in een koffie tentje of thuis kunt werken, dan kan je eigenlijk overal werken, toch?

rsz_img_3891

Toen ik van de week van Nederland naar Curaçao vloog, had ik een volwaardige 8-urige werkdag met mijn laptop in het vliegtuig. Niet afgeleid door internet, geen vergaderingen of andere onderbrekingen; eten en drinken prima verzorgd. Toen de purser me zo geconcentreerd zag werken, bood hij me tot mijn verrassing zijn mini-kantoortje aan, waardoor ik me helemaal als een prinsesje voelde. Nu ik op Curaçao ben, wissel ik een paar uur computer werk af met zwemmen, zeilen, kite-surfen, BBQ-en en tropische borrels op het strand. Ben ik minder productief dan als ik in Nederland was gebleven? In tegendeel! Wel is het even wennen aan langzamere internet verbindingen en af en toe stroom uitval, maar de voordelen wegen (voor mij) op tegen de nadelen…

Ik hoef waarschijnlijk alleen maar mijn uitzicht op dit moment te laten zien om te begrijpen wat ik bedoel:

photo1

Ben jij een Digital Nomad?

  • Ben je avontuurlijk ingesteld?
  • Ben jij gehecht aan je vrijheid?
  • Weet je van jezelf hoe en wanneer je het meest productief bent?
  • Ben je flexibel?
  • Kan je jezelf goed motiveren?
  • Maak je al veel gebruik van social media?

Dan is deze lifestyle misschien ook wat voor jou…

NRC next publiceerde op 10 juni 2013 een artikel over de digitale nomade:

Een duik in de zee en dan een uurtje achter je laptop – NRC Next, 5 juni 2013  Hierin komen twee stellen aan het woord die door Azië reizen en tegelijkertijd hun brood verdienen met een paar uur per dag ‘in Nederland’ werken op hun laptop.

De site van een van deze digital nomads: WerkenVanuitHetBuitenland geeft veel leuke ervaringen en praktische tips, bijvoorbeeld over hoe je een passief inkomen opbouwt.

‘Escape the 9-5, Live Anywhere and Join the New Rich’ Timothy Ferris’ boek ‘The four hour workweek‘ is voor veel mensen de aanleiding of soms zelfs hun ‘bijbel’ voor dit type leven. Hij geeft tips hoe je zelfs als je in loondienst bent stap voor stap een bestaan als digitale nomade op kunt bouwen…

Op het NRC blog vind je nog meer tips hoe je een digitale nomade kunt worden.

Op lifehacking.nl vind je allerlei handige tips en apps die je leven makkelijker en je werk plaats-onafhankelijk kunnen maken.

Ik wens je veel succes en plezier om jouw ideale leven te ontdekken en vorm te geven. Zie je onder de palmbomen?!? 😉

Handboek voor Wereldburgers

Naar aanleiding van mijn ervaringen schrijf ik het Handboek voor Wereldburgers.

Stap uit het systeem en leef je leven in vrijheid. The world is our playground.

cover handboek voor wereldburgersWonen op de mooiste plekken van de wereld, overal vandaan werken. Onbegrensde mogelijkheden dus. Tegelijkertijd hebben we te maken met oude regels, wetten en systemen. Hoe vind je hierin je eigen weg?

In dit boek delen diverse (Nederlandse) Wereldburgers hun ervaringen en geven praktische tips over lifestyle, werk, belastingen, verzekeringen etc. Ook jij kan leven en genieten in vrijheid; of je nu jong of oud bent, arm of rijk. De kunst is om verder te kijken dan wat in je omgeving gebruikelijk is en je niet te laten beperken door ouderwetse systemen en aannames. Als je al weinig binding hebt met Nederland, dan is het is eenvoudiger dan je denkt om uit het systeem te stappen en jouw droomleven te leven, zonder regeltjes of verplichtingen.

Een avontuurlijk leesboek, met veel praktische informatie voor vrije denkers,  ‘wannabe’ wereldburgers, digital nomads, beleidsmakers en anderen die zich verbazen over regels die een doel op zich worden in plaats van een middel. De exclusieve voorverkoop van de eerste 250 genummerde en gesigneerde exemplaren is begonnen, kijk op www.handboekwereldburgers.nl.

Vijf minuten inspiratie nieuwsbrief

Drie keer per jaar stuur ik een 5 minuten inspiratie mail met slimme en leuke tips aan al mijn contacten. Wil jij af en toe een glimlach en inspiratie in je mailbox?

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs