Beste zorgverzekering voor digital nomads 2023: Jouw ultieme gids

Als digital nomad is een zorgverzekering de enige verzekering die je echt nodig hebt, zeker als je niet meer officieel in Nederland woont. Eenmaal uitgeschreven, kun je meestal fluiten naar de verplichte zorgverzekering. Tijd voor een alternatief.

In deze Engelse blog vind je een overzicht van zorgverzekeringen die goed passen bij digital nomads en frequent travelers. Van bekende opties tot specifieke keuzes voor Nederlanders, en zelfs een paar unieke oplossingen die ik zelf heb getest.

Geen enkele verzekering is perfect voor iedereen. Dus check de dekking, lees de voorwaarden en vergelijk de prijzen om te zien wat het beste bij jouw levensstijl past.

Een workation in Spanje, Portugal of op Mallorca? Het zijn populaire bestemmingen voor digitale nomaden.
Een workation in Spanje, Portugal of op Mallorca? Het zijn populaire bestemmingen voor digitale nomaden.

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs