Leven en werken als digitale nomade in Thailand en Bali

In de moderne wereld van vandaag, met ongekende technologische mogelijkheden,  is de vrijheid om te werken vanaf elke gewenste locatie een luxe die steeds meer mensen zichzelf permitteren. Digitale nomaden en locatie onafhankelijke ondernemers, de moderne avonturiers van deze tijd, omarmen deze levensstijl. Twee betoverende bestemmingen staan hoog op hun lijst: Thailand en Bali.

Waarom zijn deze exotische locaties de perfecte speeltuin voor degenen die werk en avontuur willen combineren? En hoe pak je dit aan? In mijn Digital Nomad workshops geef ik antwoord op deze vragen.

Een workation in Spanje, Portugal of op Mallorca? Het zijn populaire bestemmingen voor digitale nomaden.

Thailand: De Schat van Azië voor Digitale Nomaden

Thailand is al lang een favoriete bestemming voor reizigers van over de hele wereld; het biedt diverse landschappen en rijke cultuur. Bovendien zijn de moderne voorzieningen uitstekend. Voor digitale nomaden biedt het land een ideale mix van aantrekkelijke elementen. Van de bruisende energie van Bangkok tot de diversiteit aan culturen in Chiang Mai en de witte zandstranden en yoga-scène van eilanden zoals Koh Phangan; Thailand heeft voor elk wat wils.

Betaalbaarheid en gelijkgestemden

Een van de grootste troeven van Thailand is de betaalbaarheid. Voor digitale nomaden met een budget biedt Thailand een scala aan betaalbare accommodaties, heerlijk streetfood en redelijk geprijsd transport. Dit betekent dat je jouw inkomsten efficiënt kunt beheren en tegelijkertijd kunt genieten van een hoge levensstandaard. Ook het ontmoeten van andere digitale nomaden is een pré. Er zijn diverse meet-ups, Facebook groepen en evenementen waar je inspirerende en gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten.

Zelf ben ik in October meestal in Bangkok voor de Dynamite Circle conferentie, waarna we met een hele groep locatie-onafhankelijke ondernemers een paar weken co-werken in Chiang Mai. Eind November organiseer ik meestal een Schrijfweek op het prachtige eiland Koh Phangan.

Bali: Het Spirituele Toevluchtsoord voor Werk en Welzijn

Bali, misschien wel het bekendste eiland in Indonesië, heeft ook de harten van digitale nomaden veroverd. Dit juweeltje staat bekend om zijn weelderige rijstvelden, prachtige stranden en spirituele sfeer.

Ubud, gelegen in het hart van Bali, is een populaire hotspot voor digitale nomaden vanwege de rustige omgeving en de bloeiende gemeenschap. Er zijn veel trendy, vegan en health food restaurants, alles is esthetisch prachtig ingericht. Een  nadeel zou kunnen zijn  dat het de laatste jaren enorm  druk en toeristisch  is geworden.

Naast de betoverende natuur biedt Bali ook tal van mogelijkheden voor persoonlijke groei en welzijn. Yoga- en meditatiecentra floreren hier, waardoor het een ideale plek is om je geest en lichaam te voeden tussen je werkuren door. Bovendien biedt de eilandcultuur en lokale gastvrijheid een unieke ervaring die je zal inspireren en verrijken.

Zelf breng ik regelmatig een maand door op Bali en heb mijn hart verloren aan het eiland, de mensen en het droomleven dat je daar kunt leiden, terwijl je gewoon online doorwerkt.

De Uitdagingen en Beloningen

Natuurlijk komen Thailand en Bali met hun eigen reeks uitdagingen en beloningen voor digitale nomaden. Het warme klimaat, tijdsverschil, culturele verschillen, taalbarrières en visumvereisten kunnen uitdagingen vormen. Maar deze uitdagingen dragen ook bij aan de rijke ervaring van het leven in het buitenland. Het deel uitmaken van een gemeenschap van gelijkgestemde individuen en het creëren van een gebalanceerde routine tussen werk en vrije tijd zijn belangrijke aspecten van een succesvol leven als digitale nomade.

Het beste van twee werelden

In een tijd waarin technologie de wereld verbindt, hebben digitale nomaden de mogelijkheid om te genieten van het beste van twee werelden: het vervullen van hun professionele verplichtingen en het verkennen van adembenemende bestemmingen. Of je nu kiest voor de betovering van Thailand of de spirituele sereniteit van Bali, de mogelijkheden voor avontuur, groei en nieuwe ervaringen zijn eindeloos. Dus pak je laptop in, grijp je paspoort en maak je klaar voor een reis die je leven voorgoed zal veranderen.

Wil je digitale nomade worden?

Zie jij jezelf al de wereld over reizen als locatie onafhankelijk ondernemer?

  • Heb je nog vragen?
  • Weet je niet waar je moet beginnen?
  • Wil je gelijkgestemde mensen ontmoeten?

Dan zijn deze opties wellicht iets voor jou:

  • In mijn Handboek voor Wereldburgers vertel ik hoe ik uit het systeem ben gestapt, welke problemen ik tegenkwam en welke oplossingen ik vond. Ook geef ik veel tips hoe ik het gedaan zou hebben als ik van tevoren had geweten wat ik nu weet. Kortom: het perfecte boek als je niet zelf het wiel wilt uitvinden.
  • De Engelse Digital Nomads boek is internationaler, dus het bevat niet alle Nederlandse tips & tricks. Het is wel iets meer gericht op ondernemen en heeft inspirerende voorbeelden en interviews met andere digital nomads.
  • Eens in de paar maanden houd ik een Digital Nomad workshop. Van tevoren ontvang je een aantal videos waarin ik de belangrijkste onderwerpen bespreek (waar registreren, je bedrijf opzetten, verzekeren, belasting betalen etc.). Tijdens de workshop kan je dan al je overgebleven vragen stellen, denk ik met je mee en hoor je de plannen en ervaringen van andere nomads.
handboekvooreenwereldburger_auteur_Esther_Jacobs
Digital-Nomads_how-to-live-play-work-around-the-world_auteur_Esther_Jacobs