De kracht van je netwerk

Inspiratie shot juni 2022

Hoeveel mensen ken jij? En hoeveel mensen kennen jou? Hoe is die verhouding? In mijn geval kennen meer mensen mij dan andersom. Ik steek natuurlijk al jaren veel tijd en energie in het delen van inspiratie en tips op veel verschillende manieren, waardoor ik goed zichtbaar ben. Onlangs merkte ik weer wat de kracht is van dat netwerk dat ik heb opgebouwd.
Veel mensen willen een ‘quick fix’ om bijvoorbeeld op social media hun boek of nieuwe online programma te kunnen verkopen. Maar zo werkt dat niet. Net als in offline vriendschappen, moet je ook in de online wereld lange termijn investeren, echte contacten maken, win-win-win situaties zoeken en bovenal: jezelf zijn. In deze inspiratie shot een aantal onverwachte voordelen van een groot en loyaal netwerk.

Nyenrode

Onlangs bestond Nyenrode 75 jaar en werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt dat het al 33 jaar geleden is dat ik daar studeerde… 😱
Het Lustrum was een feest van herkenning; zoveel vrienden en bekenden! Wat me opviel was dat niemand vroeg “Hoe gaat het eigenlijk met je, wat doe je nu?”, maar juist heel specifiek: “Hoe gaat het met je vader” en vooral “Hoe staat het nu met je Tiny Trullo project?” Het blijkt dat mensen mijn Inspiratie Shots en social media berichten echt lezen en de inspiratie waarderen. Ook al ‘liken’ ze niet alles of reageren nooit. Op dit soort real life bijeenkomsten blijkt maar weer hoe sterk de vaak ‘onpersoonlijk’ genoemde social media ook juist kan verbinden. Omdat ik er zoveel vragen over krijg, heb ik meteen maar een workshop georganiseerd over ‘moderne promotie en free publicity.’

I am back!

In november vorig jaar werd ik zomaar van Instagram gegooid. Maandenlang probeerde ik tevergeefs met een mens achter de schermen in contact te komen om uit te vinden wat er aan de hand was, maar ik kwam niet voorbij de ‘robots’. Via een FB post kreeg ik de tip om een DAS rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, omdat zij al een aantal keer (met een beetje geluk) FB in Ierland hebben gedwongen een account terug te geven.
Ondertussen kende een contact bij een agency in Servië via-via iemand die bij FB werkt. En toen had ik, zomaar ineens, mijn account wel terug!!! Lees het hele verhaal op @estherjacobsnl.
Nu heb ik (naast @TinyTrullo en @Reverse__Writing) dus ineens TWEE Instagram accounts. Hebben jullie nog tips hoe ik die kan gebruiken? Zakelijk en privé zou logisch zijn, maar die scheiding is bij mij nogal lastig te maken. Of bijvoorbeeld @estherjacobsnl als Nederlandse account en @No_Excuses_Lady als Engels account? Ideëen en suggesties zijn welkom!

Onverzekerd

Na jarenlang blij te zijn geweest met mijn IKEA Family ziektekostenverzekering in Mallorca, kwam ik er vorige week ineens achter dat ze mijn verzekering zomaar hadden stopgezet. Er zou iets mis zijn met de Spaanse bankrekening, maar niemand kon me vertellen wat. En ze hadden ook niet de moeite genomen om me even te bellen op mailen hierover.
Zo bleek ik al meer dan 6 maanden compleet onverzekerd! Toevallig zat er iemand in mijn One Year To Freedom groep en Digital Nomad workshop die een andere geweldige optie had gevonden. De Duitse ziektekostenverzekering van Preuss eigenlijk bedoeld voor mensen die de wereld rond zeilen, maar ook geschikt voor andere reizigers. Je hoeft niet in Duitsland te wonen. Hij is wereldwijd, voor max 5 jaar en kost slechts €77 per maand. Ik ben fan!
Energie management- inspiratie shot okt 2018

Boekenfeest

De afgelopen tijd zijn er veel boeken gepubliceerd van mensen die bij mij een schrijfweek hebben gedaan of die ik met 1-op-1 schrijfcoaching heb geholpen hun boek te schrijven.
Bij deze wil ik twee schrijvers in het zonnetje zetten waar ik enorm trots op ben. Yann schreef een boek voor zijn business in twee (schrijf)weken.
En Nina maakte een prachtige kook/koffietafel/lifestyle boek over Osa Major, de prachtige plek op Mallorca waar we met de schrijvers altijd de laatste avond van een schrijfweek een stuk uit ons werk voorlezen rondom het kampvuur. Ze stond onlangs zelfs op de voorpagina van de Delicious, met in het blad een 12 pagina lang artikel!
Yann Toutant met zijn boek ‘As A Service’ dat hij tijdens een schrijfweek van Esther Jacobs schreef

Wist je dat...?

… Ik vorige week met mijn skischoenen bij het kasteel van Nyenrode stond? Ja, echt! In Juni, met skischoenen, in Breukelen. 😂🤣 Het zat namelijk zo. In April zou ik gaan skiën in Frankrijk, de laatste week van het seizoen bij (oud-Nyenrodiaan) Martijn van den Elzen. Maar ik kwam uit Mexico en Miami, met alleen zomerkleren. Ik vroeg een vriend in Amsterdam om een tas met winterkleding en mijn skispullen naar Frankrijk te sturen, gewoon met post.nl.
Uiteindelijk besloot ik om in Mallorca te blijven en niet te gaan skiën. Mijn uitgever Jan Willem Gerth, die wel naar Frankrijk was gereisd, nam de tas met de auto mee naar Den Haag. En afgelopen weekend, op het Lustrum van Nyenrode, kreeg ik dus mijn tas met ski-spullen terug. Ik vond het zo’n hilarisch verhaal dat ik deze foto heb gemaakt voor het kasteel.

Waar is Esther?

Na een veel te korte week in Nederland (waar ik deze reel van heb gemaakt), vertrok ik alweer. Met mijn Nyenrode jaarclub op ‘verrassingsreis’. Deze keer gingen we zowaar naar…. Italie, Napels om precies te zijn.
Leuk om deze heerlijke stad, het indrukwekkende Pompei (waar we werden overvallen door een flinke regenbui) en het prachtige Sorrento weer eens te zien. Het was fantastisch om met tien vriendinnen die elkaar al 33 jaar kennen – en ieder jaar samen zo’n reis maken- samen te zijn.
Daarna ging ik in mijn eentje per trein door naar Puglia. Alvast een voorproefje van de drie maanden interrail die ik in het najaar ga doen. De komende twee weken begeleid ik de bouw van mijn tiny house en de verbouwing van de Townhouse. Je kunt alles volgen via @TinyTrullo op Instagram.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.