Yann’s succesverhaal

Yann schreef in twee weken een boek voor zijn business

Ik had nooit gedacht dat ik een boek kon schrijven. Ik realiseerde me wel dat ik veel kennis en ervaring heb over een specifieke niche: subscription models voor product-based businesses. En dat bedrijven daar momenteel echt behoefte aan hebben. Maar ik had geen idee hoe ik een boek moest schrijven, waar te beginnen, en vooral ook hoe ik de tijd kon vinden. Esther triggerde mij met haar ‘Reverse Writing’ methode.

Ik besloot het te proberen en boekte een schrijfweek en een paar maanden later nog een. Dit was de enige tijd die ik kon vrijmaken om aan het boek kon werken. En het werkte echt!

Beginnen met de achterflap was magisch. Het stelde me in staat om mijn boekidee in de markt te testen. Tot mijn verbazing kreeg ik meteen een paar honderd bestellingen voor het boek. Nu MOEST ik het wel schrijven!

Yann Toutant

De volgende verrassende stap was om een ​​cover te laten ontwerpen. Hierdoor kwam het boek echt tot leven.

De foto van mij en mijn boek is genomen toen ik het nog aan het schrijven was. Sterker nog, ik had een totaal ander boek in mijn hand: we hebben gewoon de omslag van mijn boek erop gephotoshopt… 🙂 Ik volgde Esther’s advies om mijn boek te promoten voordat het klaar was en dat werkte heel goed.

Ik heb prachtige illustraties op maat laten maken via Fiverr.com, nog een tip van Esther. Ze heeft me ook geholpen om een ​​professionele redacteur en designer voor de binnenkant van mijn boek te vinden.

Mijn boek is nu bijna af en ik ben zo trots!

Er is nog een bijkomend resultaat dat ik niet had verwacht. Door een outline voor het boek te maken en de verschillende thema’s te definiëren, legde ik onbewust de basis gelegd voor mijn nieuwe bedrijf BlackWinch.eu, waarin mijn team en ik bedrijven helpen hun ‘As-A-Service’-modellen een kickstart of upgrade te geven. Het boek gaf mij autoriteit, zichtbaarheid, het bracht leads en zeker ook het vertrouwen dat er echt behoefte is aan advies in deze specifieke nichemarkt.

Dus als je specifieke expertise, ervaring of een methode hebt, denk er dan eens over wat het voor je zichtbaarheid en thought leadership zou betekenen als je er een boek over zou schrijven. Het is een hoop werk, maar op de manier zoals ik het heb gedaan is het do-able. Ik kan het iedereen aanraden!

“Ik had nooit gedacht dat ik een boek kon schrijven. Ik had het te druk met mijn werk. Nu blijkt dat het echt mogelijk is EN dat het boek een enorme boost geeft aan mijn business!” – Yann Toutant

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Doe mee met de Schrijvers Mastermind

Het maandelijkse lidmaatschap waarin alle thema’s en struikelblokken bij het schrijven aan bod komen. Een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak voor jouw boek. Leden zien dat ze sneller stappen zetten door deze vorm van begeleiding en accountability. Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ontdek wat je allemaal krijgt voor slechts €49,95 per maand.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Privé-schrijfcoaching is een unieke kans om eenmalig of gedurende zes maanden met mijn persoonlijke begeleiding en ondersteuning aan je boek te werken. Naast de strategiesessie en 1-op-1 calls, heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotisch eiland?

Tijdens de online Schrijfweek@home en de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven. Je ontvangt het boek én het bijbehorende werkboek overigens gratis bij de Schrijvers Mastermind.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.

Share this Blog post: