Yann’s succesverhaal

Yann Toutant schreef in twee weken een boek voor zijn business

“Ik had nooit gedacht dat ik een boek kon schrijven. Ik realiseerde me wel dat ik veel kennis en ervaring heb over een specifieke niche: subscription models voor product-based businesses. En dat bedrijven daar momenteel echt behoefte aan hebben. Maar ik had geen idee hoe ik een boek moest schrijven, waar te beginnen, en vooral ook hoe ik de tijd kon vinden. Esther triggerde mij met haar ‘Reverse Writing’ methode.

Ik besloot het te proberen en boekte een schrijfretraite en een paar maanden later nog een. Dit was de enige tijd die ik kon vrijmaken om aan het boek kon werken. En het werkte echt!

Beginnen met de achterflap was magisch. Het stelde me in staat om mijn boekidee in de markt te testen. Tot mijn verbazing kreeg ik meteen een paar honderd bestellingen voor het boek. Nu MOEST ik het wel schrijven!

De volgende verrassende stap was om een ​​cover te laten ontwerpen. Hierdoor kwam het boek echt tot leven.

De foto van mij en mijn boek met de typemachine op de achtergrond is genomen toen ik het nog aan het schrijven was. Sterker nog, ik had een totaal ander boek in mijn hand: we hebben gewoon de omslag van mijn boek erop gephotoshopt… 🙂 Ik volgde Esther’s advies om mijn boek te promoten voordat het klaar was en dat werkte heel goed. De eerste foto is van het echte boek zoals het uiteindelijk geworden is.

Yann Toutant met zijn boek ‘As A Service’ dat hij tijdens een schrijfweek van Esther Jacobs schreef
Yann Toutant

Ik heb prachtige illustraties op maat laten maken via Fiverr.com, nog een tip van Esther. Ze heeft me ook geholpen om een ​​professionele redacteur en designer voor de binnenkant van mijn boek te vinden.

Mijn boek is nu af en ik ben zo trots!

Er is nog een bijkomend resultaat dat ik niet had verwacht. Door een outline voor het boek te maken en de verschillende thema’s te definiëren, heb ik onbewust de basis gelegd voor mijn nieuwe bedrijf BlackWinch.eu, waarin mijn team en ik bedrijven helpen hun ‘As-A-Service’-modellen een kickstart of upgrade te geven. Het boek gaf mij autoriteit, zichtbaarheid, het bracht leads en zeker ook het vertrouwen dat er echt behoefte is aan advies in deze specifieke nichemarkt.

Dus als je specifieke expertise, ervaring of een methode hebt, denk er dan eens over wat het voor je zichtbaarheid en thought leadership zou betekenen als je er een boek over zou schrijven. Het is een hoop werk, maar op de manier zoals ik het heb gedaan is het do-able. Ik kan het iedereen aanraden!”

Yann Toutant wrote his book, now its time to write your book

“Ik had nooit gedacht dat ik een boek kon schrijven. Ik had het te druk met mijn werk. Nu blijkt dat het echt mogelijk is EN dat het boek een enorme boost geeft aan mijn business!”

Yann Toutant

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ik organiseer regelmatig online ‘van idee tot boek’ workshops waarin ik je op weg kan helpen. Privé-schrijfcoaching betekent 1 op 1 met mij aan jouw boek werken. Persoonlijke feedback, een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotische plek?

Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden of in de bergen, ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Ook beschikbaar online als Schrijfweek@home.  Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek én het bijbehorende werkboek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.