Anne Kien maakte een boek van haar blogs

Succesverhaal: haar persoonlijke blogs werden niet één boek, maar twee!

Anne Kien is ondernemer en moeder van twee kinderen, waarvan er één gehandicapt is. Ze schrijft daarover blogs, die enthousiast ontvangen worden, en niet alleen door moeders in vergelijkbare situaties. Annes positieve kijk op het leven en haar (h)eerlijke verhalen over haar verwerkingsproces inspireren veel anderen.

Anne kwam naar mijn schrijfweek in Mallorca met het idee om meer blogs te schrijven, maar al snel overtuigden mijn uitgever Jan-Willem Gerth en ik haar ervan dat ze ook best een boek zou kunnen maken. Mijn uitgever was zo onder de indruk van haar blogs dat hij het boek zelfs wilde uitgeven!

Er ontstond al snel een achterflap, die Anne duidelijk maakte welke blogs ze kon gebruiken en wat er nog miste. Binnen drie maanden lag haar

Anne's success story

boek ‘Zonder meer, zonder maar‘ in de winkels. Ze organiseerde op haar eigen eventlocatie een geweldige boekpresentatie en regelde veel free publicity.

Door meer van haar verhalen te delen in vlogs en korte posts werd ze ook veel zichtbaarder op social media. Zelfs toen haar zoon een zware operatie moest ondergaan, waarbij een hersenhelft uitgeschakeld zou worden om zijn epileptische aanvallen stop te zetten, bleef ze bloggen. Binnen no time werd dat haar tweede boek: ‘Verder met de helft‘.

Door het schrijven leerde ze haar ervaringen naar een hoger niveau te tillen, waardoor het inspiratie en motivatie biedt aan ouders, ondernemers, kortom aan iedereen die wil leren van perspectief te veranderen.

Anne wil het eigenlijk nog niet hardop zeggen, maar haar derde boek zit eraan te komen …

Voor meer informatie, zie: annekien.nl

“Schrijven helpt me om mijn ervaringen te verwerken en in een ander perspectief te plaatsen. Bijzonder dat het ook inspiratie en motivatie geeft aan ouders, ondernemers en anderen die hun perspectief willen veranderen. Ik ben Esther dankbaar dat ze me heeft laten zien hoe ik van mijn blogs boeken kan maken om nóg meer mensen te bereiken.” – Anne Kien

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ik organiseer regelmatig online ‘van idee tot boek’ workshops waarin ik je op weg kan helpen. Privé-schrijfcoaching betekent 1 op 1 met mij aan jouw boek werken. Persoonlijke feedback, een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotische plek?

Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden of in de bergen, ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Ook beschikbaar online als Schrijfweek@home.  Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek én het bijbehorende werkboek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.