fbpx

Reverse writing2024-07-15T16:58:49+02:00

Reverse Writing

Schrijf je boek eenvoudiger en sneller dan je denkt – van achter naar voren –

Jouw verhaal, idee of methode verdient het om gedeeld te worden.

Jij hebt de inspiratie, de inhoud, de kennis. ‘Reverse Writing’ biedt je een bewezen aanpak en laat je stap voor stap zien hoe je een succesvol boek schrijft.

Duizenden niet-schrijvers hebben hun boek geschreven en gepubliceerd door bij het einde te beginnen.

Ben jij de volgende succesvolle auteur?

Hans-Gierkink

“Super waardevol; deze methode bespaart me heel veel tijd en geld. Het levert ook een veel beter boek op.”

Hans Gierkink

frank

“Ik heb eindelijk een manier gevonden om mijn boek te schrijven en te publiceren zonder dat mijn andere projecten vertraging oplopen.”

Ondernemer Frank

Schrijf je boek

Voorkom deze fatale fout!

“Ik begon enthousiast aan mijn boek te schrijven. Ik kreeg er energie van en het ging echt goed, totdat ik vastliep. Teruggaan, stukken herstructureren en herschrijven stond me enorm tegen. Nu lijken andere dingen interessanter dan het boek af te maken … “ – Jeremy

Beginnen met schrijven zonder overzicht en een duidelijke structuur levert zelden resultaat op. De meeste boekprojecten verdwijnen in een la of vergeten computerbestand op de tragische manier die schrijver Jeremy beschrijft.

Het hoeft niet zo te zijn. Maak het schrijven en uitgeven van jouw boek een plezierige én succesvolle ervaring met mijn ‘Omgekeerde’ schrijfmethode.

Reverse Writing?

Het geheim is om te beginnen met de belangrijkste pagina van je boek. Schrijf eerst je achterflap! Dit is jouw marketingmateriaal en de belofte aan jouw lezers. De schrijvers die ik coach verkopen vaak al honderden exemplaren van het boek dat ze nog aan het schrijven zijn, door het concept aan hun netwerk te presenteren.

Je achterflap biedt je ook de structuur voor jouw schrijfproces. Door een outline te maken voordat je begint met schrijven, voorkom je dat je vastloopt en stukken moet herschrijven.

Mijn systeem geeft je een compleet andere schrijfervaring: met een duidelijke structuur hoef je je geen zorgen te maken over wat waar past. Nu kun je gewoon je energie volgen tijdens het schrijven in plaats van de paginanummers.

Schrijf je boek
Jan van Kuijk

“Dit stappenplan is magic! Nadat ik de achterflap had geschreven, kwam tot mijn
stomme verbazing in één keer de hele inhoudsopgave tot stand.”

Jan van Kuijk

linda commandeur

“Dat je heel vroeg met promotie moet starten
vind ik echt super waardevol.”

Linda Commandeur

Kies de begeleiding die bij je past

Mijn Reverse Writing stappenplan biedt je houvast tijdens het schrijfproces. Je leert er alles over in mijn boek en werkboek ‘Zo schrijf je een boek!’ Dit is het startpunt voor jouw schrijfavontuur.

Je zult merken dat het nog beter werkt als je de kennis van het boek combineert met een vorm van begeleiding en een stok achter de deur, bijvoorbeeld in mijn online workshops, tijdens een Schrijfweek of met Privé-schrijfcoaching. 

  • Kun je een steuntje in de rug gebruiken om te beginnen?
  • Werk je al aan je boek, ben je vastgelopen of heb je hulp nodig om door te pakken?
  • Vind je liever niet zelf het wiel uit en wil je stap voor stap door het proces worden geleid?

Ik help je graag verder. Welke optie spreekt je aan?

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Esther AI Magic

0
  • Ik heb een ChatGPT getraind met mijn boek kennis, zodat je een vliegende start kunt maken.

Online workshops

59vanaf prijs
  • Een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak voor jouw boek.
  • Elke maand een live online workshop/Q&A om ‘meters te maken’ met je boek, samen met een klein groepje andere schrijvers.

Schrijfweek

2250vanaf prijs
  • Een memorabele week op een van mijn exotische lokaties, of aan je eigen keukentafel.
  • Leg in 1 of 2 weken de basis voor jouw boek, verbeter je bestaande manuscript, of trek een eindsprint voor de laatste loodjes.

Privé-schrijfcoaching

350/sessie of €4450 voor 3-6 maanden
  • Persoonlijke begeleiding en intensief 1-op-1 samenwerken met Esther.
  • Jouw tijd is waardevol en je weet dat investeren in privé coaching het snelst tot het best mogelijke resultaat leidt.
Kim Rogers

“Esther verspilt geen tijd en komt direct ter zake.
Ze geeft alle waardevolle informatie in een gemakkelijk te begrijpen format.”

Kim Rogers

Michael

“Het eerst schrijven van de achterflap leek in eerste instantie vreemd,
maar ik realiseerde me dat het een geniale zet is.”

Michael

Zij gingen je voor

Duizenden niet-schrijvers hebben hun boek geschreven en gepubliceerd met mijn Reverse Writing methode. Bekijk een selectie van de resultaten.

CEO’s, ondernemers, marketeers, coaches en andere professionals schreven (auto)biografieën, managementboeken, self-help boeken, romans, gedichtenbundels en kinderboeken.

Ben jij de volgende succesvolle auteur?

Resultaten-Schrijfweek-Collage

30+ boeken ervaring

Mijn eerste boek schreef ik, net als de meeste schrijvers, op een lineaire manier: ik begon vol enthousiasme en met een goed idee op pagina één en worstelde me dan door naar de laatste pagina. Een jaar – en heel veel hard werk, herschrijven en herstructureren later – was er dan toch een boek.

Ik heb alle pieken en dalen tijdens het schrijfproces wel zo’n beetje ervaren en al doende het beste systeem gevonden om een goed boek te schrijven. Sindsdien schrijf ik mijn boeken binnen een maand, een week en één keer zelfs in één dag. De teller staat nu op meer dan 30!

Workshop boek schrijven met Esther Jacobs in de rode stoel

Mijn ervaringen en praktische tips deel ik graag met jou, zodat het proces bij jou makkelijker gaat dan het in het begin bij mij ging.

Sinds 2009 heb ik meer dan achttien boeken geschreven en aan nog een stuk of vijftien boeken een bijdrage geleverd.

Als schrijfmentor heb ik duizenden mensen geholpen hun boek te schrijven tijdens mijn 20 schrijfweken, honderden workshops en met persoonlijke coaching.

Mijn superpower is dat ik razendsnel tot de essentie kan komen. Ik ben al bijna 30 jaar ondernemer en heb meer dan 1000 keynote speeches gegeven, wat betekent dat ik je met de meeste onderwerpen ook inhoudelijk op weg kan helpen.

elaine haseth

“Esther heeft de gave om mensen te ‘zien’. Mijn innerlijke schrijver voelt zich gevoed, gezien en blij om te delen”

Eliane Haseth

Aan de slag!

Heb je zin gekregen om jouw verhaal op papier te zetten?

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan?

Laat me weten hoe ik je kan helpen of welke vragen je nog hebt.

Nieuwste blogs over boek schrijven

Je boek schrijven met AI: de ultieme gids

Ik krijg veel vragen van schrijvers over hoe ze AI en specifiek ChatGPT kunnen gebruiken om het schrijven van hun boek gemakkelijker, sneller en leuker te maken. Ik heb enkele van mijn tips gedeeld in deze blog 'ChatGPT for writers and entrepreneurs' en een Nederlands artikel voor 'Schrijven Magazine'. Nu nodigt het beroemde InfoStack-platform de beste schrijvers ter wereld uit om hun tips over AI te delen, en raad eens: ik zit in een van hun panels!

ChatGPT voor schrijvers

Waarschijnlijk heb je er al over gehoord, misschien heb je het zelfs al een beetje uitgeprobeerd; wist je dat ChatGPT een ware game-changer kan zijn bij het schrijven, editen en promoten van je boek? Ik kan niet onder woorden brengen hoe enthousiast ik ben over ChatGPT en alle ontwikkelingen die daarmee samenhangen. Ik ben absoluut geen ‘techie’, maar sinds een vriend me een paar maanden geleden in 5 minuten uitlegde hoe het werkt, is iedere dag een ontdekkingsreis. Aan iedereen die ik coach of ontmoet geef ik iets van die kennis door en zelf leer ik weer van andere ondernemers. Hierbij mijn speciale tips voor schrijvers. Of je nu een thriller schrijft, een roman, een kinderboek, gedichtenbundel of een non-fictieboek, de nieuwe AI tools kunnen een krachtig hulpmiddel zijn. Tenminste, als je weet hoe je ze moet gebruiken. In dit artikel vind je 20 voorbeelden en praktische tips en prompts die je meteen zelf uit kunt proberen.

Ga naar de bovenkant