Zo schrijf je een boek!

Van achterflap tot bestseller in 10 praktische stappen

Zo schrijf je een boek!

Jouw verhaal, idee of methode verdient het om gedeeld te worden. Iedereen kan een boek kan schrijven, ook jij. Het is eenvoudiger en kost minder tijd dan je denkt.

Jij hebt de inspiratie, de inhoud en de kennis. Dit boek biedt je een bewezen aanpak en laat je stap voor stap zien hoe je een succesvol boek schrijft.

“Eindelijk! Een handig werkplan voor het proces van idee tot uitgeven van je eigen boek. Met een wel heel frisse blik.” – Bravenewbooks.nl

Bestel nu de speciale lancerings deal: Je ontvangt gratis het werkboek (€9,95 – PDF) bij het papieren boek en betaalt geen verzendkosten binnen NL.

Papieren boek, gratis verzending plus werkboek slechts €24,95

PDF – boek plus werkboek €14,95!

Ik wil alleen de PDF’s voor €14,95 (i.p.v. €24,90)
"Deze aanpak is magisch! Nadat ik de achterflap had geschreven, kwam tot mijn stomme verbazing in één keer de hele inhoudsopgave tot stand." Jan van Kuijk
"Met Esthers tips heb ik mijn boek in 14 dagen geschreven." Ruth Sinkeler
"Esther heeft me geïnspireerd om mijn nieuwe boek direct te lanceren. Ik heb er meteen al 20 stuks van verkocht!" Huub van Zwieten
"Had ik de lijst met 10 boek ideeën maar gezien voordat ik mijn boek schreef." Andrew D.
"Ik heb online mijn boek aankondiging gedaan en in 1 dag 100 boeken verkocht!" Anne-Lies Bloei
"Eindelijk! Een boek dat het proces van schrijven tot uitgeven stap voor stap beschrijft." Bravenewbooks.nl
"Super waardevol; deze methode bespaart me veel tijd en geld. En het levert een beter boek op." Hans Gierkink, coach/trainer bij Singlecoaching
"Ik heb zojuist mijn boek uitgegeven. Wat ik de afgelopen 3 jaar niet voor elkaar heb weten te krijgen is me in slechts 7 dagen gelukt!" Chris

“Als je deze stappen volgt, dan weet je zeker dat je boek afkomt. De methode gaf me structuur en maakte het schrijven van mijn boek behapbaar. Zo kon ik meer genieten van het creatieve proces in plaats van de hele tijd met het doel bezig te zijn. – Willemijn Welten

Waarom zet je jouw idee niet om in een boek? Dit No Excuses werkplan onthult:

  • hoe je voorkomt dat je vastloopt, moet stoppen of herschrijven;
  • het best bewaarde geheim om snel te starten: éérst je achterflap schrijven;
  • hoe je die achterflap als marketingmateriaal en contentstructuur gebruikt;
  • slimme en originele schrijftips voor zowel fictie- als non-fictieboeken;
  • tien praktische formats voor een geslaagd non-fictieboek;
  • hoe je je boek kunt promoten, terwijl je het nog niet hebt geschreven;
  • do’s-and-don’ts over (voor)verkopen;
  • alternatieven om het boek niet zelf te hoeven schrijven;
  • hoe je een uitgever vindt en zijn beslis-factoren;
  • tips & tricks voor zelf uitgeven en verkopen op platforms zoals mijnbestseller.nl, bol.com, managementboek.nl en amazon.

Kortom: de eenvoudigste weg naar een succesvol boek.

“Deze aanpak is magisch! Nadat ik de achterflap had geschreven, kwam tot mijn stomme verbazing in één keer de hele inhoudsopgave tot stand.” – Jan van Kuijk

“Het schrijven van mijn boek was een geweldige ervaring, die ik iedereen kan aanraden. Met Esthers hulp vermijd je alle beginnersfouten en kun je je concentreren op de dingen die er écht toe doen om jouw boodschap met de wereld te delen.” – Adrian Luna

Esther Jacobs (1970) wordt ook wel de ‘No Excuses Lady’ genoemd, omdat ze voor alles een (on)logische oplossing vindt. Ze is internationaal TEDx-spreker (meer dan duizend keynote speeches) en auteur en coauteur van ruim dertig boeken. Ze organiseert schrijfretraites en workshops en hielp duizenden CEO’s, ondernemers en andere (aspirant-)schrijvers met het schrijven en publiceren van hun boek. Esther zorgt met haar Reverse Writing-methode, heldere uitleg en sprekende voorbeelden dat ook jouw droom van een eigen boek werkelijkheid kan worden; of je nu een roman wilt schrijven of een businessboek.

Dit WERKBOEK helpt je om op een gestructureerde manier je gedachten en je research voor jouw boek op papier te zetten. Alle vragen, oefeningen en keuzes uit het boek ‘Zo schrijf je een boek!’ zijn hierin verwerkt, met voldoende ruimte voor jouw antwoorden en notities.

Je kunt per hoofdstuk werken, aan het eind alles invullen of tussen secties heen en weer gaan en jouw werk updaten, aanpassen en verbeteren. Hoe meer slagen je maakt, hoe beter je voorwerk wordt en hoe makkelijker het zal zijn om daarna je boek te schrijven.

Het beste resultaat behaal je als je dit werkboek gebruikt terwijl je het boek ‘Zo schrijf je een boek!’ leest. Je kunt het werkboek ook los gebruiken; je mist dan de achtergrond en voorbeelden, maar de hoofdlijnen, praktische tips en het stappenplan helpen je wel op weg naar een betere versie van je boek.

De PDF is 150 pagina’s. Je kunt deze op je computer invullen, of printen als je liever op papier werkt. Je ontvangt de PDF direct na bestelling. Via MijnBestseller heb ik geregeld dat je het werkboek ook rechtstreeks als papieren boek kunt bestellen. Een mooie manier om al je aantekeningen bij elkaar te houden. Levering duurt een paar dagen.

Zo schrijf je een boek! – Werkboek