Explore the wilderness of your discomfort

Inspiration Shot juni 2019

 Explore the wilderness of your discomfort - Inspiration Shot June 2019

Zelfs als jouw comfort zone ver weg ligt van waar die van veel anderen eindigt – zoals bij mij het geval is – dan nog blijft het spannend om er uit te stappen. Op de één of andere manier word ik de laatste tijd extra getriggered om uit mijn comfort zone te stappen. Ik neem je graag mee op mijn avontuur en bied je handvatten om jouw comfort zone ook wat op te rekken. Want – dat weten we toch allemaal? – the magic happens outside…

Reframing

Maak van iets engs of spannends een avontuur. De meditatie ‘explore the wilderness of your discomfort’ beveel ik van harte nog een keer aan. Het geeft mij exact de juiste mindset om iets wat ik eigenlijk best eng vind, als een expeditie te zien, een verkenning, een verrijking. Zo ging ik met een coach op ‘ontdekkingsreis’ naar mijn emoties… Ik ontdekte er gekke poppetjes in luchtbellen en een bioscoop…. Lees mijn  blog ‘Reconnecting to emotions: scary or an adventure?‘ om net als ik verbaasd te worden door wat je onderbewuste je wil vertellen:

Emoties voelen: eng of avontuurlijk?

Ik dacht altijd dat emoties vervelend, nutteloos en vooral niet-productief waren. Ik was zo gefocust op het behalen van resultaten, dat ik een meester werd in het negeren en onderdrukken van mijn teleurstellingen, pijn, verdriet en andere negatieve ervaringen. Het onderdrukken van emoties kost echter niet alleen veel energie, het voorkomt ook dat je positieve emoties voelt. Lees de blog (Engels).

 (Re)connecting to emotions - scary or adventurous?
 Explore the wilderness of your discomfort - Inspiration Shot June 2019

Dringend versus belangrijk

Misschien heb je helemaal geen tijd om uit je comfort zone te stappen, te experimenteren met je gevoelens of nieuwe inspiratie op te doen. Druk-druk-druk? Vaak focussen we op de verkeerde prioriteiten. De meeste aandacht gaat gewoonlijk naar dringende zaken, waardoor er weinig ruimte overblijft voor belangrijke (strategische) dingen. Je bewust zijn van het verschil tussen dringend en belangrijk en je acties daarop plannen, kan veel rust geven en tot betere resultaten leiden. Do – Decide – Delegate – Delete. Beter om zelf controle te nemen/houden over je agenda dan om je te laten leiden door externe factoren, toch?

Mannelijk – vrouwelijk

We reageren allemaal anders op druk en stress. Een nieuwe situatie geeft vaak die spanning. Dit plaatje laat mooi zien wat de essentie is van mannelijke en vrouwelijke energie –  en de reactie wanneer bedreigd, ‘gewond’ of onder druk. Herken je dat bij jezelf of bij anderen?

 Explore the wilderness of your discomfort - Inspiration Shot June 2019

Schrijf het op!

Je kunt je eigen proces pas echt begrijpen als je er met een ‘helikopter view’ een niveau boven gaat hangen. Dat kan bijvoorbeeld door er over te praten of schrijven. Een boek schrijven is voor mij zo’n proces, maar ook journaling, blogs en social media posts helpen me om dingen te verwerken en de lessen en inzichten toegankelijk te maken voor mezelf en anderen. Heb je er wel eens over gedacht om jouw ervaringen te verwerken in een boek of blog serie? Ik help je graag tijdens één van mijn schrijfweken (binnenkort in Thailand, Curaçao of Mallorca); je stapt dan misschien wel uit je comfort zone, maar in een veilige omgeving met goede begeleiding en een beproefd schrijfproces.

 Explore the wilderness of your discomfort - Inspiration Shot June 2019
Writers recipe book

Cadeautje!

Tijdens de laatste schrijfweek in Mallorca heb ik samen met fotografe Eef Ouwehand het principe ‘schrijf je boek in 1 week’ in de praktijk gebracht door een prachtig kookboek te maken met alle lekkere lunch recepten die mijn yoga juf daar maakte om na de lunch geen energie dip te hebben. Download het boek gratis: Writer’s recipes

Where is Esther?

Het was heerlijk om weer op Mallorca te zijn. Het blijft toch één van de plekken waar ik me het meest thuis voel: de connectie met de aarde, de rust, de natuur, het pure leven in het slaperige binnenland van het eiland. Nu ben ik maar liefst drie hele weken (dat is lang voor mij…) in Amsterdam – één van mijn andere favoriete plekken. Even tot rust komen en wat proberen bij te werken. Daar ben ik de afgelopen 6 weken door alle emoties en gedoe niet echt aan toe gekomen. Sorry als je email nog in mijn inbox met 300 mails zit! ????

 Explore the wilderness of your discomfort - Inspiration Shot June 2019

Eind juni vier ik mijn verjaardag op de meest exclusieve ‘unconference’ waar ik ooit ben geweest (ik moet voor deze zelfs betalen, ondanks dat ik spreker ben!). Baby Bathwater vindt plaats op een privé eiland in Croatie, met allemaal bijzondere mensen. Ik ben heeeel benieuwd en deel je in de volgende inspiratie shot mijn ervaringen.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.