Turn anything in to a business –

Inspiration shot mei 2018

Turn anything in to a business - Inspiration shot May 2018

Turn anything into a business – ‘inspiration shot’ mei

“Hoe krijg je het toch voor elkaar om van werkelijk alles wat je meemaakt een leuk project of zelfs een business te maken?” Ondernemerschap vereist een andere manier van kijken. Kansen zijn niet altijd duidelijk zichtbaar. Veel mensen vragen zich af hoe ik een transatlantische cruise, een relatie met een playboy of zelfs tango dansen kan omtoveren tot een succesvolle workshop, een boek of retreat. In deze mail laat ik zien hoe je kansen herkent en pakt. Ik deel hoe ook jij ieder idee in een business kunt omzetten.

Er zijn drie belangrijke stappen: herkennen, pakken en delen:

  1. Wees open en creatief: herken kansen
  2. Neem actie: pak die kans!
  3. Wees zichtbaar en communiceer effectief om je project te delen

Ik heb wat mooie voorbeelden en tips verzameld om je te inspireren. Enjoy!

Herken en pak die kans!

Line dudes

Deze man verdient $1000 per week met in de rij staan voor andere mensen. Niemand houdt van wachten. Hij vindt het niet erg en heeft er zelfs zijn business van gemaakt. Je hoort meestal dat je eerst iets moet vinden waar je goed in bent, voordat je gaat ondernemen. Dit voorbeeld bewijst dat je helemaal nergens goed in hoeft te zijn. je moet het gewoon DOEN.

Maak winst op een storm

Nog iets waar niemand op zit te wachten: een storm. Deze New Yorker zag echter een kans in het slechte weer: hij bouwde een iglo in zijn achtertuin en zette hem op Airbnb voor $200 per nacht…  🙂

Practice makes perfect

Soms moet je jezelf gewoon een doel stellen en er iedere dag aan werken. Deze ontwerper maakte een jaar lang, iedere dag een minimalistisch logo. Bekijk de resultaten: hij zorgde dat hij echt opviel.

Luie ontwerper

Het goede nieuws is dat je niet altijd hard hoeft te werken om op te vallen. Deze ‘luie ontwerper‘ is een goed voorbeeld…

Pak de kans & deel je project

Cruise your Business

Toen ik een FB post zag over een goedkope transatlantische cruise, was ik net mijn jaarlijkse ‘schrijfweek’ op mallorca aan het organiseren. Accomodatie, eten en entertainment regelen, de reis organiseren en mijn workshops plannen. Door deze twee dingen te combineren, kwam ik op het idee om mijn volgende retreat op een cruise schip te organiseren. Alles is zo in 1 keer geregeld en in plaats van ‘reisleider’ te spelen, kan ik me volledig op de workshops concentreren. Ik testte het idee op Facebook, kreeg veel positieve reacties en zo ontstond het belasting-aftrekbare avontuur dat nu ‘Cruise your Business’ heet. Een unieke transatlantische cruise met gelijkgestemde ondernemers, workshop, tijd om te schrijven, relaxen, disconnecten en ontdekken. Bekijk de volgende cruise van Barcelona naar Buenos Aires.

Social media mindshift

Om jouw idee te delen, testen en verkopen, is het belangrijk om dat op een persoonlijke en originele manier te doen. Zorg er ook voor dat je altijd toegevoegde waarde biedt en niet probeert iets te verkopen. Al meer dan 3000 mensen doen mee aan mijn gratis ‘7-day social media challenge’; misschien ook een goed idee voor jou? Heb je meer persoonlijke hulp nodig? Op 10 juni organiseer ik een social media mindshift workshop in Amsterdam. Deze is inclusief levenslange social media support!

Hulp nodig met het herkennen, pakken en delen van jouw kansen?

Doe mee met de workshop in Amsterdam op 9 juni: Turn anything in to a business. Ik help een klein groepje van max 10 mensen om echt een ‘mindshift’ te maken en aan de slag te gaan.
Turn anything in to a business - Inspiration shot May 2018

Waar is Esther?

Ik schrijf je dit vanaf de ‘schrijfweek’ op mijn favoriete eiland Mallorca. Na een paar dagen in Parijs, hoop ik vanaf begin juni wat meer tijd in Amsterdam door te brengen, waar ik ook een aantal leuke workshops organiseer. Deze zomer geef ik lezingen op een aantal gave festivals: Voor FreedomXFest in the Spaanse Pyreneeen kun je een gratis ticket winnen.
Of misschien wil je mee naar Firesideconf in Canada om andere innovators, investors & influencers te ontmoeten?

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.