Ik pas niet in het system (update november 2016)

Benieuwd wat hieraan vooraf ging?  Lees de blog ‘U woont gewoon in Nederland’. Het kostte me VIER maanden om een Europese ID kaart te bemachtigen. Op weg naar Thailand, waar ik deze winter doorbreng, kon ik het felbegeerde pasje eindelijk ophalen op Schiphol (blije foto). ej-schiphol Een week later verloor ik helaas mijn portemonnee en was de ID pas weer kwijt (en bovendien mijn rijbewijs…). Nu moet ik straks opnieuw het hele proces door. En het ergste is dat tegen de tijd dat ik weer in Nederland ben alle vereiste papieren weer ouder zijn dan zes maanden; dan moet ik alles weer opnieuw verzamelen en aanvragen. Ik ben er echt een beetje ziek van. L In de video kan je het aanvraagproces volgen (drie keer weggestuurd bij verschillende loketten) en krijg je tips over de absurde eisen die worden gesteld als je geen vaste woon-en verblijfplaats hebt. Helaas, het leven van een #digitalnomad is niet altijd even fijn… Hopelijk dat de aanbeveling in het rapport van de Ombudsman dat onlangs uitkwam verschil gaat maken. In “Een mens leeft, een systeem niet” adviseert de Ombudsman dat het voor iedereen mogelijk moet zijn zich in te schrijven. Dus betere oplossingen voor ‘uitzonderingen’. Dat gaat een verschil maken. ALS het advies wordt overgenomen… En als het correct wordt uitgevoerd. Want ook binnen de huidige wetgeving zijn mogelijkheden, maar die worden niet door iedere gemeente/beambte (h)erkend. Lees hoe het verder gaat ‘Belastingdienst ziet het licht‘.

Share this Blog post: