TJ Halbertsma schreef een boek over zijn avonturen

Succesverhaal: Hoe een ‘gewoon’ iemand een buitengewoon boek kan schrijven

TJ Halbertsma omschrijft zichzelf als ‘een gewone man die buitengewone dingen doet’. In het dagelijks leven is hij de CEO van een grote financiële onderneming in Londen. In zijn vrije tijd gaat hij graag op avontuur; de hoogste bergen beklimmen, de Noordpool en Zuidpool oversteken, zwemmend ontsnappen uit Alcatraz en meer van dat soort extreme dingen.

Om andere mensen te inspireren ook hun dromen na te jagen en hun eigen symbolische ‘berg te beklimmen’, besloot hij hier een boek over te schrijven.

TJ beschouwde het schrijven van Many Worlds to Conquer vergelijkbaar met de andere uitdagingen

Turn your knowledge or story into a book

die hij aanging. Van tevoren had hij geen enkele ervaring of training, maar hij pakte het als een marathon aan: commitment, trainen, gewoon doen en vooral doorzetten.

Na slechts één ‘Van idee tot boek’-workshop bij mij ging hij serieus aan de slag. Een jaar later werd ik ineens uitgenodigd voor zijn boekpresentatie in Londen.

TJ’s boek werd een groot succes. De opbrengst gaat naar het onderzoek van jeugddiabetes, een goed doel dat al diverse cheques van TJ ontving. Daarnaast leverde het boek hem veel lezingen op, waarmee hij nog meer mensen kan inspireren.

Voor meer informatie, zie: tjhalbertsma.com

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ik organiseer regelmatig online ‘van idee tot boek’ workshops waarin ik je op weg kan helpen. Privé-schrijfcoaching betekent 1 op 1 met mij aan jouw boek werken. Persoonlijke feedback, een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotische plek?

Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden of in de bergen, ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Ook beschikbaar online als Schrijfweek@home.  Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek én het bijbehorende werkboek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.