Partnerships

Inspiratie Shot oktober 2020

Partnerships - Inspiratie shot oktober 2020

“If you want to go quickly, go alone. If you want to go far, go together.”
~African proverb.

Misschien ken je mij vooral als einzelgänger en zal dit onderwerp je verbazen. Samenwerkingen en partnerships – mits goed gekozen – kunnen een enorme meerwaarde bieden. Liefst aan ALLE betrokken partijen. De beste samenwerkingen zijn namelijk win-win-win situaties. Hoe herken je de mogelijkheden en hoe creëer je zo’n samenwerking?

Helaas nog te veel mensen benaderen een mogelijke partner alsof ze om een gunst vragen, in plaats van hun eigen bijdrage naar waarde te schatten. “Je wilt zeker niet…?” heeft nog nooit een partner over de streep getrokken… Als je echter een win-win-win situatie weet te schetsen, waarbij toegevoegde waarde wordt gecreëerd voor de partner, jezelf (daar mag je ook best eerlijk over zijn) én jullie publiek, dan is het nagenoeg onmogelijk om ‘nee’ te zeggen.

 MijnBestseller

Een mooi voorbeeld is mijn kersverse samenwerking met de self-publishing platforms mijnbestseller.nl en bravenewbooks.nl. Zij bieden een publiek van beginnende auteurs de mogelijkheid om zelf hun boek uit te geven en te printen, maar focusten tot nu toe meer op publicatie dan op het schrijfproces. Ik heb de inhoud en tips over het schrijfproces, maar heb geen directe toegang tot een breed publiek van auteurs. Schrijvers, de derde partij, willen zoveel mogelijk begeleiding om tot een goed boek te komen. Betere boeken en meer boek-verkopen is voor alle partijen wenselijk. De perfecte win-win-win situatie dus!
Mijn nieuwe boek ‘Zo schrijf je een boek!’ wordt binnenkort aan alle auteurs op de self-publishing platforms aangeboden. Fijn voor hen, want zo hebben ze begeleiding bij het schrijven. Fijn voor het platform, want het resultaat is meer en betere boeken en fijn voor mij want meer auteurs kopen en lezen mijn boek. Hopelijk gaat een aantal van hen daarna ook een keer mee op schrijfweek of schrijft zich in voor mijn nieuwe online programma.

Mijnbestseller.nl regelde voor mij de vormgever van het boek en drukte het eerste proefexemplaar, dat ik hier uitpak. Ik geef ondertussen ook nog wat tips voor jouw boek.

 Doe-het-zelf

Voor het eerst van mijn leven heb ik helemaal zelf een compleet online programma opgenomen voor mensen die graag een boek willen schrijven. De inhoudsopgave van mijn boek bood uiteraard een geweldige kapstok. Ik nam in 10 dagen meer dan 50 video’s op. En dat ook nog eens tijdens een hittegolf. Maar ik ben erg blij met het resultaat. De proef-kijkers zijn razend enthousiast. Nóg meer inspiratie, motivatie, voorbeelden en tips voor iedereen die zijn boek wil schrijven. Bekijk hier een korte intro (opgenomen bij 35 graden in mijn mini-appartement!)

 Schrijfweek Mallorca?

Baal je ook zo van reisjes en events die gecanceld worden? Goed nieuws: mijn schrijfweek van 17-24 oktober gaat in ieder geval door. Waarschijnlijk op Mallorca, waar hij oorspronkelijk gepland was; desnoods wijken we last-minute uit naar Puglia, Italie, waar ik onlangs een stukje land heb gekocht. Ik hoop echt dat ik de locals in Mallorca kan helpen door het event bij hen te kunnen houden. En we doen dat natuurlijk zo veilig mogelijk. In plaats van in restaurants eten, regel ik thuis-koks. In plaats van gedeelde kamers, bied ik alle deelnemers een eigen kamer in de ruime villa. Workshops doen we buiten in de heerlijke tuin, in de zon. Verder kan iedereen een eigen schrijfplek zoeken en doen we 1-op-1 begeleiding gewoon met een mondkapje. Dus: heb je altijd al je boek willen schrijven? Ben je een last-minute beslisser? Is je vakantie gecanceld en wil je toch leuk en veilig op reis? Dit is je kans! De speciale ‘last-minute’ deal is een win-win-win situatie voor jou, voor het eiland en voor mij! 🙂

Schrijf je boek op Mallorca of op een van de andere schrijfretraites

 My Octopus teacher

Waarschijnlijk heb je hem al voorbij zien komen, de nieuwe Netflix docu. Hij gaat over een wel heel ongebruikelijke partnership, een love story bijna, tussen een natuurfilmer en een octopus. 
Iedereen heeft een verhaal, soms onwaarschijnlijk, soms heel herkenbaar. Het hangt ervan af hoe je het vertelt; je kunt er echt mensen mee raken. Deze ‘feel good movie’ is een prachtig voorbeeld; hij neemt je mee in een andere wereld.

En als je hem al hebt gezien, dan moet je zeker even deze korte, te grappige ‘sequel’ bekijken…

Wist je dat...?

Mijn laatste Digital Nomad workshop de meest internationale ooit was? Ik hielp Nederlandse Digital Nomads in Taiwan, Zuid Afrika, Hongarije en zelfs Ethiopië hun weg te vinden in het oerwoud van regeltjes, registratie, inschrijving, bedrijfsregistratie en belastingen. Alle vragen die ik krijg, neem ik op video op, zodat ik er binnenkort ook een ecourse van kan maken. Wil jij ook jouw internationale leven zo goed mogelijk inrichten? De volgende Digital Nomad workshop is op 11 november.

How to get cheap, worldwide health insurance at IKEA

  Waar is Esther? 

Ik kom net terug van een last-minute trip naar Annecy, Frankrijk. De jaarclubvakantie die ik had geprobeerd te organiseren (eerst naar Mykonos, en toen dat niet meer kon, naar Vlieland) moest geannuleerd worden vanwege de nieuwe Corona regels; groep niet groter dan vier personen, terwijl me met zijn tienen zijn… ????  Ik was zo gefrustreerd, dat ik op het vliegtuig stapte om een weekend te hiken in de Franse Alpen. Gelukkig was het overwegend droog tijdens de hikes, hoewel de storm goed te voelen was. Voor ik het wist, liep ik in de sneeuw en genoot ik van de rust en de natuur. Ik vond zelfs nog wat eetbare paddestoelen, die de – met rieten mandjes – zoekende locals over het hoofd hadden gezien. Trots dat ik was! 
Over een paar dagen vertrek ik naar Mallorca voor de schrijfweek en dan door naar Puglia, Italie voor de allereerste olijfoogst van mijn landje!

Partnerships - Inspiratie shot oktober 2020

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.