Nieuwe avonturen

Inspiratie shot februari 2020

 New Adventures - Inspiration Shot February 2020

Ken je dat gevoel? Dat je aan het begin staat van iets nieuws, iets spannends, iets waar je hart sneller van gaat kloppen? Dat je helemaal straalt als je erover praat? Dat anderen aangestoken worden door je enthousiasme? Dat gevoel, dat heb ik nu!
Ik ben aan een nieuw avontuur begonnen: een stukje olijfboomgaard kopen in Puglia, Italie. Puur omdat mijn intuïtie aandrong dat ik het NU moest doen. Niet om er te wonen dus, niet als investering’ voorlopig zie ik het maar als ‘pet-project’. Als iets je zo sterk roept, dan ontstaan normaal gesproken vanzelf wel nieuwe invalshoeken en kansen. Benieuwd hoe je zo’n avontuur aangaat? Wil je inspiratie opdoen voor jouw droom/avontuur? Dan is deze ‘inspiratie shot’ voor jou!

Puglia?!?

Een olijfboomgaard kopen? Hoe kom je daar nu weer bij? Waarom Puglia? Wat kost zoiets? Wat is het plan?
Tijdens mijn speurtocht heb ik een video blog bijgehouden, wat uiteindelijk een 19 minuten durende ‘road movie’ is geworden… Aan het eind ben je getuige van hoe ik verliefd wordt… Op Valentijnsdag nog wel! 🙂 Reis en geniet je mee?

Veel mensen vragen of ik nog niet ‘de ideale plek’ heb gevonden. Dat blijft lastig: er zijn altijd dingen die je aanspreken en dingen die je niet zo fijn vindt. Tot nu toe zijn Mallorca, Amsterdam en Curaçao favoriet. En komende tijd ga ik wat meer tijd in Puglia doorbrengen, waar ik hoop het geluksgevoel dat ik op Mallorca altijd had terug te vinden.

Schrijfhuisje?

Misschien komt er naast de 200 jaar oude ‘Trullo’ uiteindelijk een tiny house of ‘schrijfhuisje’ op het land te staan. Grote kans dat ik volgend jaar een schrijfweek in Puglia organiseer. Voor nu houd ik het even bij Curaçao, Mallorca en Thailand. Er is trouwens nog 1 plekje in Curaçao van 12-18 maart, mocht je zin hebben om mee te gaan…

 New Adventures - Inspiration Shot February 2020
 New Adventures - Inspiration Shot February 2020

The ‘every year itch’

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen van mensen die hun droom achterna gaan? Ik werd recent geïnterviewd voor de ‘Every year itch’ podcast, waarin ik vertel over mijn levensfilosofie en het omgaan met onzekerheden. Er zijn ook andere leuke interviews in deze serie

 New Adventures - Inspiration Shot February 2020

Pizza en pasta

Je kunt natuurlijk niet over Italie schrijven zonder het over eten te hebben…

Mijn droom is om alle lokale vegan recepten te verzamelen, in een boekje te bundelen en in mijn (schrijf)huisje beschikbaar te maken per seizoen. Net zoals ik van de recepten van de schrijfweek in mallorca een ‘writers recipes‘ boekje heb gemaakt. Dus als je in mei of september naar Puglia komt, kan je bijvoorbeeld op ‘vijgen vakantie’ en vind je alle recepten voor het fruit en groenten die op dat moment op het land te vinden zijn. In oktober zijn er amandelen en een maand later olijven. Van april tot november is het iedere maand feest! 🙂

Waarom vegan? Er zijn al genoeg receptenboeken met vlees en kaas. De arme boeren bevolking at echter vaak groenten, omdat overvloedig beschikbaar en dus goedkoper was. Puglia zou een ‘heaven’ voor vegans moeten zijn en ik wil dat wat meer onder de aandacht brengen. Lees over de 30 day vegan challenge die ik deed.

In Bari is een straatje met kraampjes waar lokale vrouwen hun zelfgemaakte pasta aanbieden. De perfect instagram spot! Er zit ook een leuk verhaal achter over de ‘Pasta maffia’: een lokaal restaurant kreeg een boete voor het serveren deze ‘illegale pasta’ waarvan de oorsprong (volgens de EU regels) niet was te traceren. De drie kilo pasta werd door de inspecteurs vernietigd. In en in triest.

“Een specialist is iemand die steeds meer wil weten over steeds minder, tot hij op het laatst bijna alles weet over bijna niets.”

Ik heb zo iemand gevonden die een echte studie gemaakt heeft van zijn zoektocht naar het perfecte deeg voor de pizza bodem. The perfect pizza dough

Life lessons from ski?

Net voordat ik naar Italie vloog, was ik een paar dagen skiën. Voor het eerst sinds jaren nam ik een ski-les. Tot mijn verbazing gebeurde precies hetzelfde als tijdens de tango lessen die ik nam en zelfs de aquarel lessen: ik haalde er levenslessen uit. Hoe kan je alles wat je doet toepassen op een groter geheel? Lees mijn blogs met ‘life lessons’ from ski, surf, tango, en zelfs aquarel les Er staan vast handige tips in voor je eigen avontuur.

Wist je dat...?

…ik meer gemeen heb met de ‘Trullo’ dan ik dacht?

Vroeger bouwden de vroege kolonisten dit soort huisjes van de lokale stenen, zonder cement te gebruiken. Later, toen ‘lords’ het land overnamen, stuurden die belastinginspecteurs naar die kolonisten. Natuurlijk vonden deze nomaden het oneerlijk dat ze belasting moesten betalen over hun povere bezittingen, dus toen ze wisten dat de belastingmensen onderweg waren, haalden ze gewoon wat stenen uit hun Trulli en lieten ze instorten. “Nederzetting?” zeiden ze onschuldig wanneer de belastingontvanger arriveerde? “Ziet u huizen dan?” Ik zie alleen stapels stenen, waarvoor waarvoor we geen belasting hoeven te betalen … “:) Nadat de belastingontvanger weer was vertrokken, bouwden ze hun Trulli opnieuw op en leefden weer verder.

Zie je de overeenkomsten?: ‘Werk met wat je hebt’, ‘Wees flexibel, pas je aan’, ‘Bestrijd onrecht op een creatieve manier’, ‘wees niet bang voor hard werken’, ‘No excuses!’
Heb ik nog iets gemist?

Waar is Esther?

Na een paar dagen heerlijk skieën bij Nyenrode vriend Martijn van den Elzen, die twee catered chalets in Les Arcs, Frankrijk heeft overgenomen, vloog ik door naar vriendin Annaliza, die net buiten Rome woont. Samen reden we naar Puglia, waar ons grote avontuur begon. Met haar hulp (en dankzij haar Italiaans) verliep alles voorspoedig en ben ik nu de trotse eigenaar van een tweehonderd jaar oude Trullo en een stukje olijfboomgaard. Ik ben meteen begonnen Italiaans te leren! Een paar dagen in Nl om ‘om te pakken’ en dan vertrek ik voor een maand naar Curaçao, voor de Caribische schrijfweek, workshops, om vrienden te bezoeken, heerlijk te genieten en iedere dag te zwemmen….

 New Adventures - Inspiration Shot February 2020
 New Adventures - Inspiration Shot February 2020

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.