Hoe een boek je business kan boosten

Ben je ondernemer, consultant, coach, spreker, healer of professional? Wist je dat het uitbrengen van je boek een positief effect kan hebben op je business? Het kan je expert status een boost geven door jezelf als ‘thought leader’ neer te zetten, het is het beste visitekaartje dat je maar kunt bedenken, het is een respectabele prestatie, plus je laat een legacy na.

Online schrijftraining onder persoonlijke begeleiding van Esther Jacobs

Thought leadership

Het feit dat jij een boek hebt geschreven, geeft je ‘expert status’. Het uitbrengen van een boek maakt je ‘thought leader’ over het onderwerp. Je hoeft daarvoor geen expert te zijn als in diplomas of certificaten te hebben, zolang je maar net iets meer weet van jouw onderwerp dan je lezer. Verander je LinkedIn status in ‘Auteur van…[titel van je boek]”, zet het op je website en bol.com en kijk zelf wat een reacties je gaat krijgen. Wellicht wordt je nu wel (vaker, of tegen betere tarieven) gevraagd als spreker.

Bij mij werkt het beide kanten op: als spreker werd me steeds gevraagd wanneer ik er een boek over zou schrijven. En als auteur word ik gevraagd om lezingen, trainingen, workshops en presentaties te geven.

Het beste visitekaartje

Aan het boek zelf verdien je meestal niets (sterker nog: het kost een hoop tijd, geld en energie), maar als je in je boek jouw andere diensten en producten vermeld, kan dat nieuwe klanten en opdrachten opleveren. Het kan ook leiden tot interviews, uitnodigingen voor podcasts en andere zaken die indirect weer kunnen leiden tot nieuwe opdrachten of klanten.

Een prestatie en een kick!

Jij hebt het gedaan! Dat waar anderen wellicht van dromen. Je hebt een boek geschreven, je kennis op papier gezet EN het uitgebracht. Het gaat er niet eens om hoeveel mensen het lezen, hoeveel boeken verkocht worden. Alleen al het feit dat je boek er is, geeft je een zekere status. Het bewijs dat je een doorzetter bent. Dat dwingt respect af. Bij jezelf en bij je omgeving.

Iets achterlaten

Op een dag, als jij er niet meer bent, leeft jouw verhaal, kennis of ervaring door. De persoonlijke ontwikkeling reis die je hebt gemaakt, de methode die je hebt ontwikkeld of de levensles die je wilde delen. Jouw kinderen, en hun kinderen, en de ondernemer van de toekomst kunnen het allemaal lezen, in jouw boek.

Overtuigd?

Dat volgt vanzelfsprekend de vraag: hoe schrijf ik dan dat boek? Weet je waarom zoveel mensen vastlopen in het proces? Omdat ze het lineair proberen te doen: van begin naar eind. Ik heb zelf ontdekt (met 30 boeken ervaring en hulp aan honderden andere schrijvers) dat je het best het hele proces om kunt draaien. Begin bij de achterflap, dan je inhoudsopgave, dan promotie en pas op het laatst gaan schrijven. Lees meer over ‘de Reverse Writing methode’ en hoe het jou kan helpen met je boek, en je business!

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ik organiseer regelmatig online ‘van idee tot boek’ workshops waarin ik je op weg kan helpen. Privé-schrijfcoaching betekent 1 op 1 met mij aan jouw boek werken. Persoonlijke feedback, een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotische plek?

Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden of in de bergen, ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Ook beschikbaar online als Schrijfweek@home.  Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek én het bijbehorende werkboek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.