‘Food for thought’ tijdens de feestdagen

Food for thought - Inspiration Shot Christmas 2018

Vanuit Buenos Aires wens ik je een ‘conscious Christmas’ en bewuste feestdagen. I waardeer dat feestdagen mensen samen brengen, maar ik houd niet van de ‘hype’, de druk en de commercialisering die er steeds meer bij lijkt te horen.
Mijn ‘happy hippie’ broer Michael Angelo vatte dit ooit perfect samen in de creatieve kerstgroet ‘Merry Capitalismas’.
Wat als we allemaal iets bewuster zouden zijn dit jaar? ‘BE present’ in plaats van  ‘giving presents’. Als we ervaringen meer zouden waarderen dan bezittingen? Als we nog meer zouden delen wat we hebben, met oude én nieuwe vrienden?

A Conscious Christmas

Food for thought - Inspiration Shot Christmas 2018

Mysterieuze klokken and kalenders

Food for thought - Inspiration Shot Christmas 2018

Een interessant artikel over hoe oude beschavingen de tijd bijhielden en hoe we langzaam de rijkdom aan kennis en betekenis van die oude kalenders (her)ontdekken.

Kindness kalender

Christmas Kindness

BE present, don’t buy presents

Food for thought - Inspiration Shot Christmas 2018

Wat maakt jou en die ander echt blij? Een cadeautje als ’tastbaar bewijs’ dat je aan ze hebt gedacht? Een gadget dat precies vijf minuten leuk is en dan in de prullenbak verdwijnt? Of wat échte quality time, een handgeschreven briefje of gedicht, of een andere manier om je onverdeelde aandacht te geven? In deze tijd van afleiding, van multi-tasking, is echte aandacht misschien wel het mooiste cadeau

The mother as a creator

Taiwanese fotografe Annie Wang begon een ongewoon kunt project toen ze zwanger was van haar zoon. Ieder jaar neemt ze een foto van hen samen, met als achtergrond de foto van vorig jaar. Dit geeft een bijzonder effect, alsof je terug in de tijd kijkt… Kan je je voorstellen hoeveel planning, geduld, creativiteit en doorzettingsvermogen in de uitvoering van zo’n idee gaat zitten? Zou jij zo’n project kunnen bedenken?

Food for thought - Inspiration Shot Christmas 2018

Goede doelen

Het eind van het jaar is traditioneel een moment dat er veel aan goede doelen wordt gegeven. Maar is een bedrag overmaken of een donatie in een collectebus doen wel de beste manier om een verschil te maken in de wereld? Of doen we het alleen voor ons goede gevoel. In dit artikel laat het FD een nieuwe generatie gevers aan het word met verfrissende ideeën over filantropie

Waar is Esther?

Food for thought - Inspiration Shot Christmas 2018

Cruise your bruise?!?

Op de dag dat mijn auto ongeluk en whiplash op Curaçao precies 5 jaar geleden waren, kreeg ik weer een ongelukje. Tijdens het sporten landde ik met mijn knieën op een betonnen rand, waardoor ik niet alleen mijn knieën beschadigde, maar ook weer een mini-whiplash opliep… 🙁
Ik denk dat het universum me probeerde te vertellen dat ik het rustiger aan moet doen. En waar kan je dat beter doen dan op een transatlantische cruise? Met 14 ondernemers ‘Cruisden we onze business’ van Barcelona naar Buenos Aires, met stops in Casablanca, Lanzarote en Brazilië. Iedere zee-dag gaf ik een workshop en in de havens waar ik mensen kende, organiseerde ik excursies. Bijvoorbeeld een favela tour met de ex-drug dealer die nu een charity project voor kinderen leidt in Rio de Janeiro.
Ik heb veel geslapen en leerde (nog weer) beter te luisteren naar mijn lichaam. “If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream…” is een van de wijze lessen die ik leer tijdens het schrijven van mijn nieuwe boek.
Als je ook zo’n project hebt waar je maar niet aan toe komt, probeer er dan eens 30 min (of een uur?) per dag aan te werken: dan komt het vanzelf op gang.
Ik ben nu in Buenos Aires om vrienden te zien en tango te dansen, terwijl ik verder werk aan het boek. Ook heb ik deze week de 1 op 1 deep dive sessions met de deelnemers aan mijn Elite Mastermind group. We beginnen op 1 januari met een jaar intensieve begeleiding van een exclusief groepje.  Er is nog 1 plekje vrij, dus als je interesse hebt om heel close samen te werken, meld je dan snel aan voor de ‘ballotage’… 🙂

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.