Boekface: een nieuwe rage?

boekface

boekface3Heb je ze al gezien? Mensen met een ‘boek voor hun kop’? Een boekface is een knap kunstwerkje, een soort gezichtsbedrog, waardoor je langer naar de foto blijft kijken en pas in tweede instantie ziet dat het om een boek voor je gezicht gaat. Op boekface.wordpress.com vind je mooie voorbeelden. Het idee ontstond ‘per ongeluk’ en wint snel aan populariteit op Facebook en Twitter.

Zelf een boek schrijven?

Dat doe je zo…

Zo doe je mee

  1. Zoek een boek met een (deel van een) gezicht op de cover.
  2. Een boekface foto kun je zelf maken, met uitgestrekte hand. Of iemand anders kan de boekface van je maken.
  3. Perspectief: als er een groot gezicht op de cover staat, houd je het boek zo dicht mogelijk tegen je eigen gezicht. Staat er een kleiner gezicht op de cover, dan houd je het wat verder van je gezicht vandaan. Staat het gezicht er heel klein op, dan vraag je iemand om het een eindje van je vandaan vast te houden: je body wordt dan ook kleiner, en dan past het boek beter op je lijf.
  4. Schouders. Zorg dat de schouders doorlopen in je eigen schouders.
  5. Achtergrond. Maak er een mooi kijkplaatje van: een kale muur, boekenkast of boekwinkel zijn niet leuk/origineel genoeg. Probeer iets te bedenken wat van toepassing is op het boek.
  6. Naast de leuke foto zit er ook een literair tintje aan, want er wordt een link naar een serieuze boekrecensie gemaakt. Boekface geeft de voorkeur aan Nederlandse literatuur, of vertaald naar het Nederlands.
  7. Stuur je boekface foto en je eigen info naar getbookfaced@gmail.com en wie weet kom je op de site en social media.

Beter een boek dan een bord voor je kop, toch? 😉

Wedstrijd

Post jouw Boekface met mijn boek Jij bent een TopVrouw in de social media (vergeet mij niet te linken!). De beste TopVrouw boekface wint een boek naar keuze.

Bookfaced by @eefphotography, Amsterdam

Bookfaced by @eefphotography, Amsterdam

Bookfaced by Ilse Colijn, Ellecom

Bookfaced by Ilse Colijn, Ellecom

Bookfaced by Isali Kant, Ellecom

Bookfaced by Isali Kant, Ellecom

Bookfaced by @BrendavanDijk, Rauris Oostenrijk

Bookfaced by @BrendavanDijk, Rauris Oostenrijk

Bookfaced by @FSchuttevaer, onderweg van Oostenrijk naar NL

Bookfaced by @FSchuttevaer, onderweg van Oostenrijk naar NL

Deze column werd op 21 juni 2013 gepubliceerd op Vrouw.nl

Meer schrijf blogs en tips

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach van honderden mensen en organisator van 20 schrijfretraites, heb ik het beste systeem gevonden om snel een goed boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Als je ‘andersom’ begint en deze stappen volgt, is het schrijven en publiceren van een boek eenvoudiger dan je denkt.

Het boek – Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijf methode (begin met de achterflap) in mijn gloednieuwe, supercomplete boek Zo schrijf je een boek! Je vind er stap voor stap uitleg van de beproefde methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Persoonlijke begeleiding – Veel mensen merken dat het nog beter werkt als de kennis van het boek wordt gecombineerd met een vorm van begeleiding en accountability. Kun je een steuntje in de rug gebruiken? Ik help je graag verder. Ongeacht hoeveel tijd of geld je kunt investeren: er is voor iedereen een optie.

Schrijfweken – Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden Curaçao, Mallorca of Thailand ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Iedere dag een workshop om je op weg te helpen, focus, heerlijk eten en persoonlijke begeleiding.

Free resources –  Meer schrijf inspiratie en tips? Schrijf je in voor mijn ‘interested in writing’ list en ontvang meteen een PDF met 10 ideeën voor een succesvol boek.

Share this Blog post: