Boekface: een nieuwe rage?

boekface

boekface3Heb je ze al gezien? Mensen met een ‘boek voor hun kop’? Een boekface is een knap kunstwerkje, een soort gezichtsbedrog, waardoor je langer naar de foto blijft kijken en pas in tweede instantie ziet dat het om een boek voor je gezicht gaat. Op boekface.wordpress.com vind je mooie voorbeelden. Het idee ontstond ‘per ongeluk’ en wint snel aan populariteit op Facebook en Twitter.

Zo doe je mee

  1. Zoek een boek met een (deel van een) gezicht op de cover.
  2. Een boekface foto kun je zelf maken, met uitgestrekte hand. Of iemand anders kan de boekface van je maken.
  3. Perspectief: als er een groot gezicht op de cover staat, houd je het boek zo dicht mogelijk tegen je eigen gezicht. Staat er een kleiner gezicht op de cover, dan houd je het wat verder van je gezicht vandaan. Staat het gezicht er heel klein op, dan vraag je iemand om het een eindje van je vandaan vast te houden: je body wordt dan ook kleiner, en dan past het boek beter op je lijf.
  4. Schouders. Zorg dat de schouders doorlopen in je eigen schouders.
  5. Achtergrond. Maak er een mooi kijkplaatje van: een kale muur, boekenkast of boekwinkel zijn niet leuk/origineel genoeg. Probeer iets te bedenken wat van toepassing is op het boek.
  6. Naast de leuke foto zit er ook een literair tintje aan, want er wordt een link naar een serieuze boekrecensie gemaakt. Boekface geeft de voorkeur aan Nederlandse literatuur, of vertaald naar het Nederlands.
  7. Stuur je boekface foto en je eigen info naar getbookfaced@gmail.com en wie weet kom je op de site en social media.

Beter een boek dan een bord voor je kop, toch? 😉

Wedstrijd

Post jouw Boekface met mijn boek Jij bent een TopVrouw in de social media (vergeet mij niet te linken!). De beste TopVrouw boekface wint een boek naar keuze.

Bookfaced by @eefphotography, Amsterdam

Bookfaced by @eefphotography, Amsterdam

Bookfaced by Ilse Colijn, Ellecom

Bookfaced by Ilse Colijn, Ellecom

Bookfaced by Isali Kant, Ellecom

Bookfaced by Isali Kant, Ellecom

Bookfaced by @BrendavanDijk, Rauris Oostenrijk

Bookfaced by @BrendavanDijk, Rauris Oostenrijk

Bookfaced by @FSchuttevaer, onderweg van Oostenrijk naar NL

Bookfaced by @FSchuttevaer, onderweg van Oostenrijk naar NL

Deze column werd op 21 juni 2013 gepubliceerd op Vrouw.nl

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 30 boeken, schrijfcoach, organisator van 20 schrijfweken en manuscriptbeoordelaar bij Schrijvenonline, heb ik het beste systeem gevonden om een boek te schrijven: ‘Reverse Writing’. Al duizenden mensen ontdekten hoe met de achterflap en de inhoudsopgave beginnen zorgt dat je daarna je creativiteit de vrije loop kunt laten en je energie kunt volgen.

Je boek promoten terwijl je nog aan het schrijven bent

Persoonlijke begeleiding

Kun je ook een steuntje in de rug gebruiken? Ik organiseer regelmatig online ‘van idee tot boek’ workshops waarin ik je op weg kan helpen. Privé-schrijfcoaching betekent 1 op 1 met mij aan jouw boek werken. Persoonlijke feedback, een stok achter de deur, inspiratiebron en vraagbaak. Wil jij het beste voor je boek?

Een schrijfweek op een exotische plek?

Tijdens de all-inclusive retreats op mijn favoriete eilanden of in de bergen, ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Ik geef iedere dag een workshop, zorg voor focus, 1 op 1 begeleiding en feedback. Ook beschikbaar online als Schrijfweek@home.  Waar gaan we heen?

Het boek ‘Zo schrijf je een boek!’

Leer mijn ‘omgekeerde’ schrijfmethode (begin met de achterflap) in mijn super-complete boek én het bijbehorende werkboek. Je vindt er stap voor stap uitleg van de succesvolle methode, veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

Wanneer is je boek klaar? De onderstaande checklist helpt je die vraag te beantwoorden.

Gratis ideeën voor een succesvol boek?

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden? Jarenlang heb ik de beste formats verzameld voor een succesvol non-fictie boek. Schrijf je in voor mijn ‘ik wil een boek schrijven’ lijst voor meer boek inspiratie & tips en ontvang meteen de PDF met 10 ideeën voor een succesvol non-fictie boek.