Boekface: een nieuwe rage?

boekface

boekface3Heb je ze al gezien? Mensen met een ‘boek voor hun kop’? Een boekface is een knap kunstwerkje, een soort gezichtsbedrog, waardoor je langer naar de foto blijft kijken en pas in tweede instantie ziet dat het om een boek voor je gezicht gaat. Op boekface.wordpress.com vind je mooie voorbeelden. Het idee ontstond ‘per ongeluk’ en wint snel aan populariteit op Facebook en Twitter.

Jouw boek klaar in 6 maanden?

Hoe dan?!?

Zo doe je mee

  1. Zoek een boek met een (deel van een) gezicht op de cover.
  2. Een boekface foto kun je zelf maken, met uitgestrekte hand. Of iemand anders kan de boekface van je maken.
  3. Perspectief: als er een groot gezicht op de cover staat, houd je het boek zo dicht mogelijk tegen je eigen gezicht. Staat er een kleiner gezicht op de cover, dan houd je het wat verder van je gezicht vandaan. Staat het gezicht er heel klein op, dan vraag je iemand om het een eindje van je vandaan vast te houden: je body wordt dan ook kleiner, en dan past het boek beter op je lijf.
  4. Schouders. Zorg dat de schouders doorlopen in je eigen schouders.
  5. Achtergrond. Maak er een mooi kijkplaatje van: een kale muur, boekenkast of boekwinkel zijn niet leuk/origineel genoeg. Probeer iets te bedenken wat van toepassing is op het boek.
  6. Naast de leuke foto zit er ook een literair tintje aan, want er wordt een link naar een serieuze boekrecensie gemaakt. Boekface geeft de voorkeur aan Nederlandse literatuur, of vertaald naar het Nederlands.
  7. Stuur je boekface foto en je eigen info naar getbookfaced@gmail.com en wie weet kom je op de site en social media.

Beter een boek dan een bord voor je kop, toch? 😉

Wedstrijd

Post jouw Boekface met mijn boek Jij bent een TopVrouw in de social media (vergeet mij niet te linken!). De beste TopVrouw boekface wint een boek naar keuze.

Bookfaced by @eefphotography, Amsterdam

Bookfaced by @eefphotography, Amsterdam

Bookfaced by Ilse Colijn, Ellecom

Bookfaced by Ilse Colijn, Ellecom

Bookfaced by Isali Kant, Ellecom

Bookfaced by Isali Kant, Ellecom

Bookfaced by @BrendavanDijk, Rauris Oostenrijk

Bookfaced by @BrendavanDijk, Rauris Oostenrijk

Bookfaced by @FSchuttevaer, onderweg van Oostenrijk naar NL

Bookfaced by @FSchuttevaer, onderweg van Oostenrijk naar NL

Deze column werd op 21 juni 2013 gepubliceerd op Vrouw.nl

Meer schrijf blogs en tips

Wil je serieus aan de slag met je boek?

Ik help je graag op weg. Als auteur en co-auteur van meer dan 25 boekenschrijfcoach van 400 mensen en organisator van 20 schrijfretraites, heb ik het beste systeem gevonden om snel een goed boek te schrijven. Het is eenvoudiger dan je denkt, met mijn 7 stappen ‘Reverse Writing’ methode. Hierbij links naar meer info om je op weg te helpen met het schrijven en publiceren van je boek:

‘Achterstevoren’ schrijven?!? –  Voorkom de fout de veel schrijvers maken: begin met de achterflap van je boek, niet op pagina 1. Het klinkt niet logisch, maar het werkt echt. Ontdek het geheim van ‘Reverse Writing’.

Free resources –  Vind inspiratie en tips in mijn blogs. Meer schrijf inspiratie en tips? Schrijf je in voor mijn ‘interested in writing’ list en ontvang meteen een PDF met 10 ideeën voor een succesvol boek.

Het boek – Leer mijn ‘omgekeerde’ 7 stappen aanpak (begin met de achterflap) in mijn recent geüpdate (e)boek ‘Schrijf je boek in één week’. Je vind er veel voorbeelden, inspiratie en praktische tips over schrijven, promotie en uitgeven.

eCourse – Leer de 7 stappen aanpak in mijn (Engelstalige) eCourse ‘How to write a book in 1 week’. De ecourse bouwt verder op het concept van het boek en geeft voorbeelden over het schrijfproces, promotie van je boek en oefeningen om echt aan de slag te gaan. Plus concrete tips om je boek te self-publishen op Amazon of een ander platform.

Workshop – Een voorproefje van ‘Reverse Writing’, laat je inspireren, ontvang praktische tips, krijg persoonlijke feedback op je achterflap; met de 1/2 dag workshop ‘Van idee tot boek’.

Schrijfweken – Tijdens de retreats op Curaçao, Mallorca of Thailand ga je samen met gelijkgestemde mensen en met persoonlijke begeleiding aan de slag met je boek. Iedere dag een workshop om je op weg te helpen, focus, heerlijk eten en persoonlijke begeleiding.

1 op 1 begeleiding – Misschien komen de data van de schrijfweken je niet uit? Wil je 1 op 1 mijn onverdeelde aandacht? Boek dan een privé schrijfweek. Je kunt ook een RESULTant sessie boeken: in 1 of 2 sessies kan ik je al een eind op weg helpen.

VAN IDEE TOT BOEK IN 6 MAANDEN

Als je echt serieus aan de slag wilt met het schrijven en publiceren van je boek, kan ik mijn Schrijvers Mastermind aanbevelen: ik help je persoonlijk bij elke stap, zodat je boek in 6 maanden klaar is!

Resultaten – Mijn methode werkt echt: bekijk de boeken die al zijn gepubliceerd met mijn schrijf-methode. Of leer van de ervaringen van andere CEO’s en ondernemers die met mij werkten in deze YouTube testimonial playlist.

Mijn 5 belangrijkste tips – In deze video deel ik mijn belangrijkste schrijf tips, samen met de co-auteur van mijn boek:

Share this Blog post: