Zichtbaarheid

Inspiratie shot juni 2024

Tijdens de recente Workation in Italië werd het weer pijnlijk duidelijk: veel ondernemers durven niet in de spotlight te stappen; of ze nu 50 jaar ervaring hebben, een boek hebben geschreven, indrukwekkende titels en functies bekleden, of een belangrijke boodschap hebben waar ze anderen mee kunnen helpen…

‘Wie ben ik?’, ‘Wat zullen anderen ervan vinden?’ en ‘eigenlijk is wat ik doe heel normaal’ zijn veelgehoorde reacties. Sommigen overdenken het of maken het te groot, terwijl de magie juist zit in alledaagse dingen. Zelf deel ik al bijna 2 jaar nagenoeg alles wat ik meemaak, en ook ik blijf constant leren. In deze Inspiratie Shot deel ik ideeën en tips over zichtbaarheid.

Er zit een verhaal in alles

Storytelling is overal: in lezingen, boeken, blogs en op social media. Het gaat erom dat je het klein houdt en dichtbij jezelf blijft. Alles wat zich in je dagelijks leven aandient, wil gezien worden. Maak een brug naar je lezer en gebruik hulpmiddelen zoals ChatGPT om je verhaal te versterken.

Onlangs heb ik mijn ‘Who’s that girl?‘ pagina op mijn website vernieuwd. Sinds ik niets meer hoef te ‘verkopen’, realiseerde ik me dat ik mijn verhaal wil delen: mijn legacy. Neem een moment om te reflecteren op jouw verhaal en pas dit toe op jouw website, LinkedIn en social media profielen. De wereld heeft meer storytelling nodig en minder salespraatjes. Wie ben jij echt? Ik hoor en lees het graag!

Wat is jouw verhaal? Ik help je gratis!

Ik ben supergoed in het omzetten van een hoop vage informatie in een concreet idee. Omdat niet iedereen zich een 1-op-1 RESULTant sessie met mij kan veroorloven, heb ik al mijn kennis over een boek schrijven ingevoerd in een speciale Esther ChatGPT. Nu kan ik je dus gratis met je boek helpen! Vertel je vage boek-idee tegen Esther AI en ze schrijft er binnen enkele seconden een achterflap voor. Zo komt jouw idee echt tot leven. Ze kan ook SEO vriendelijke titels voorstellen en een inhoudsopgave voor je boek maken. Probeer het uit en geef me je feedback zodat ik Esther AI nog beter kan maken.

Theatershow

Superbedankt aan de ongeveer 300 mensen die al een kaartje hebben gekocht voor mijn grote ‘No Excuses’ afscheids theater show, volgend jaar 28 juni, op mijn 55e verjaardag.

Toen ik het concept bedacht, had ik nog geen idee waar de show over zou gaan, ondertussen krijgt het steeds meer vorm. In deze video vertel ik meer over hoe de show eruit gaat zien en wat jij eraan kunt hebben, met op de achtergrond mijn Trullo in Puglia.

Kom je ook? Ik heb nog een paar kaartjes met een speciale deal!

Workshop alert

Stort je je met heel je hart in je passie en wil je voorkomen dat je emotioneel of fysiek uitgeput raakt?

Zet ‘zijn’ niet op je ’to-do-lijst’!

Als je ergens een passie voor hebt, dan weet je dat je een belangrijk deel van je leven aan dat werk wilt wijden. Om dit langetermijndoel te bereiken, moet je een balans vinden tussen ‘doen’ en ‘zijn’.

Nooit meer al je energie opmaken, pas opladen wanneer het ‘reservelampje’ gaat branden en dan weer opnieuw leeglopen.

Deze live online workshop geeft je praktische tips en inzichten, zodat je kunt blijven werken aan wat belangrijk is voor jou.

Inspiration bites

DRAAI HET OM!

Een dierenasiel kwam met een briljant idee om hun honden te helpen. Ze creëerden een ‘win-win-’ idee waardoor mensen het gevoel kregen dat ze een dienst van het asiel kregen en bereid waren ervoor te betalen.

Hoe zou dit jouw organisatie kunnen inspireren?

17 VERRASSENDE FEITEN OVER NEDERLAND

Ik was vooral onder de indruk van het feit dat het woord ‘cookie’ afkomstig is uit het Nederlands 😂

Wist je dat...?

…ik weer meer op internationale podia wil gaan spreken? Terwijl ik mijn sprekers pagina nog aan het updaten ben, kwamen er meteen twee aanvragen binnen. Zo sprak ik op 30 mei op Universiteit Nyenrode en meteen de volgende dag op de LOGIN conferentie in Litouwen (met meer dan 7000 bezoekers!). Het was heerlijk om weer op het podium te staan!

Zo zie je maar weer: waar je energie in stopt, gaat leven… (over zichtbaarheid gesproken…)

Dit inspireerde me om een blog te schrijven met mijn meest memorabele sprekers ervaringen, bloopers en tips.

Waar is Esther?

Goed nieuws: ik heb mijn drukste maand sinds tijden overleefd! Het was wel op mijn tandvlees… met 12 deelnemers aan de Workation (zie impressie video van de maand in mijn dorp), twee zwerfhondjes tijdelijk opgevangen (ze zijn geadopteerd, jippie! En dank voor alle donaties), zwembad gebouwd bij mijn @tinytrullo (zie video van mijn eerste pool party), een ander real estate project op gang gebracht, plus veel mensen op bezoek gehad.

In plaats van uitrusten, was het toen weer tijd voor een wervelwind aan reizen. Een dag in NL om een lezing en workshop op Nyenrode te geven. Zo leuk om weer even terug te zijn op deze bijzondere plek en veel vrienden te zien. Daarna naar Vilnius voor een presentatie op de LOGIN conferentie. Op mijn eerste ‘vrije dag’ sinds 5 weken, verkende ik de stad, waar ik vele jaren geleden een keer met mijn vader was geweest, in de tijd dat we ieder jaar nog een ‘gek land’ bezochten. Mooie herinneringen! Vilnius heeft een prachtig oud centrum, maar is verder heel modern geworden, met leuke cafeetjes in de mooie straten. Deze reel geeft een impressie.

Ik was vooral onder de indruk van de self proclaimed ‘republiek’ Usupis, die zelfs een constitutie heeft gemaakt met prachtige regels, zoals ‘iedereen heeft het recht om uniek te zijn’ en ‘iedereen heeft het recht om fouten te maken’.

Afgelopen 14 dagen was ik op mijn geliefde Mallorca waar de (allerlaatste?) schrijfweek net is afgelopen. Het is altijd mijn meest populaire retreat geweest en het voelt nog steeds als thuis. Ik ken alle restaurants en hun eigenaren kennen mij. Ik weet de lekkerste lokale ‘treats’ (ensaimada met slagroom!) en liet ook deze keer als ‘feeder’ mijn 7 internationale deelnemers kennis maken met alle lokale delicatessen…  Het was zo fijn dat ik de schrijfweek op Mallorca bij voldoende belangstelling misschien volgend jaar juni nog één keer ga organiseren…

Jelena, mijn assistent, was er ook weer bij, wat gezellig is EN een grote hulp. Ze ontwerpt tegenwoordig ook de prachtigste boek covers voor de deelnemers en mijn coaching klanten. Dit weekend ben ik in Barcelona, daarna een paar dagen in Devon (UK) en dan nog 1 dag in Italië voor de verkoop van de prachtige Townhouse , wat de laatste band met mijn ex verbreekt. En dan ben ik 28 juni ‘s avonds net op tijd weer in NL om mijn verjaardag (én die van mijn moeder, op dezelfde dag!) te vieren, samen met mijn zus Danielle en haar gezin die op bezoek zijn uit Miami.

Inspiratie in je mailbox

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 14.000 anderen in 42 landen. Bekijk de eerdere inspiration shots