Work-life balance

Inspiratie shot augustus 2023

“Druk, druk, druk”; het lijkt wel onze nieuwe natuurlijke staat van zijn. Minderen is lastig, zeker als je het probeert vanuit je volle to-do-lijst. Maar wat als je het omdraait? Wat als je je agenda, to-do-list en prioriteiten helemaal opnieuw ‘from scratch’ kunt invullen? Bijna tien jaar geleden overkwam het me noodgedwongen toen ik na een auto-ongeluk en whiplash bijna niets meer kon; deze keer was het vrijwillig en minder ingrijpend, maar net zo effectief: een MDMA retreat, onder begeleiding van een psycholoog.

De voorbereiding, de psychedelic journey zelf, de nasleep en de ‘digital detox’ waren een natuurlijk moment voor een complete reset. Even van social media af, mijn telefoon continue op ‘niet storen’ laten staan. Meer ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Een betere work-life balance dus.
In deze inspiratie shot lees je over de ‘trip’, de ervaring van een ‘nieuwe start’, productiviteitstips van de DC ondernemersconferentie in Londen die daar mooi op aansluiten, een lofzang voor Amsterdam en het belang van dans.

Waar word jij blij van?

Maak eens een lijstje met 100 dingen die je blij maken. Van een lekker kopje thee, of met een puppy spelen, tot een verse bos bloemen. Het hoeft niet allemaal groot(s), moeilijk of duur te zijn. Zit je even in een dip, dan pak je je lijstje erbij en kun je zo iets simpels kiezen waar je weer blij van wordt.
Ik wordt enorm blij van dansen. Tijdens de conferentie in Londen danste ik voor het eerst weer salsa en ik was compleet ‘blown away’. Nu ik deze zomer in Amsterdam ben, ga ik iedere week naar de ‘happy Monday beach tango’ in Zandvoort aan zee. Aan het eind van de avond zit ik met een enorme big smile en geluksgevoel weer in de trein terug. Na de Wham! Documentaire speel ik hun heerlijke eighties nummers iedere ochtend en dans en zing alsof niemand me kan horen/zien (wat gelukkig ook het geval is). Het liefst dans ik door het leven! Waar word jij blij van?

100 tips for a better life

Ik haal regelmatig interessante tips en links uit de ‘5-bullet Friday’ mails van Tim Ferris (auteur van o.a. The Four Hour Workweek). Deze lijst met 100 tips voor een beter leven bevat een paar prachtige pareltjes. Welke spreken jou aan?

Neem jezelf niet te serieus 😝

Ik deel graag een leuke ‘blooper’… Tijdens dit interview over maatschappelijk verantwoord ondernemen uit 2009 geef ik mooie, nog steeds relevante, tips voor een ieder die iets wil bijdragen aan een betere wereld. Aan het eind rijd ik in de regen, met mijn grieperige hoofd, al pratend tegen de camera, de weg zoekend met mijn toentertijd nieuwe TomTom, pontificaal een paar keer een verkeerde straat in. Eénrichtingsverkeer, doodlopende weg. De camera legt het genadeloos vast. Lekker blond!
Ik denk dat het belangrijk is om ook je gekkigheden en kwetsbaarheden te tonen als je veel van jezelf laat zien. Dus niet alleen je ‘succesverhaal’. Laat je zien als mens, met alles erop en eraan.

Workshop alert

Van idee tot boek workshop

Deze maand zijn er maar liefst TWEE live online workshops voor mensen die een boek willen schrijven of al aan het schrijven zijn. Eén in het Nederlands op 9 aug en één in het Engels op 16 aug.

– Heb jij een boek-idee en weet je niet waar te beginnen?
– Of ben je al aan het schrijven en loop je vast?
– Wil je weten hoe je een uitgever benadert?
– Hoe gebruik je ChatGPT als schrijver?
– Antwoord op al je vragen!

Deze 1,5 uur live online value bomb is het beste cadeautje aan jezelf (of voor een andere schrijver).

Inspiration bites

BOEK
Traction

Al mijn ondernemersvrienden zijn fan van dit praktische systeem om je bedrijf te structureren. Waardevolle tools, processen en concepten om een duidelijke visie te creëren, teams op één lijn te brengen en de algehele prestaties van je bedrijf te verbeteren.

BOEK
Building a second brain

Mijn grootste bottleneck is niet mijn organisatie, maar de interface tussen mijn brein en mijn tools en systemen.
Dit boek helpt je een manier te vinden om je hersens te gebruiken voor ideeën, niet als opslagvat.

DOCUMENTAIRE
Wham!

Onthullende interviews, archiefbeelden (met geweldige eighties kleding en haar!) en de heerlijke muziek bieden een meeslepende reis door het turbulente en succesvolle tijdperk van de band. Ik heb alle nummer meegezongen en gedanst!

GEFELICITEERD!
Stephen Steers

Stephen schreef zijn boek Superpower Storytelling naar aanleiding van onze ontmoeting in Mexico. Door mijn Reverse Writing methode lukte het hem ineens WEL om zijn boeiende verhaal en praktische tips op papier te zetten. 💪🏻

Wist je dat...?

…ik net een psychedelische reis heb gemaakt in een MDMA retreat? De 1-op-1 guided psychedelische journey was totaal anders dan verwacht. In plaats van een liefdevol gevoel, beleefde ik een leven als heks in de middeleeuwen. Niet echt een fijne ervaring maar het gaf me wel nieuwe inzichten. Ik schreef er een blog over, ook over de positieve effecten van de ‘digital detox’ eromheen.
Jaren geleden begon ik de ontdekkingstocht om in contact te komen met diepere emoties en de wijsheid in mijn lichaam, en ik had verrassende ‘ontmoetingen’. Toen kwam ik erachter dat ik door simpelweg contact te maken met een essentie al inzichten krijg, zoals ik in mijn blog ‘peyote whisperer’ beschrijf. En nu dus deze MDMA ervaring.
Heb jij weleens zoiets gedaan? Benieuwd naar jouw ervaringen en inzichten!

Waar is Esther?

Terwijl het in Italië boven de 40 graden is, geniet ik in Amsterdam van een heerlijke, typische Nederlandse zomer: rond de 20 graden en bewolkt 😜. Vrienden komen op bezoek, dus ik ontdek en bekijk Nederland weer eens met nieuwe ogen. Ik deed een workshop ‘maak iemands hoofd in klei’, bezocht een escape room, deed een improv theatre workshop en at de beste appeltaart ter wereld. Bekijk al mijn tips voor Amsterdam.

Voor het eerst komt er ook een buitenlandse schrijver voor een Prive Schrijfweek naar Amsterdam. Leuk om mijn schrijfcoaching te combineren met de stad laten zien. Fijn dat ik nu een prachtig appartement in het centrum beschikbaar heb voor gasten. Mocht je interesse hebben, stuur me even een berichtje.

Heerlijk om even wat minder te reizen en buitenlandse retreats te hoeven organiseren. Hoewel: de schrijfweek in Thailand komt er alweer aan. Ik heb toch zo’n ongelofelijk mooie schrijversvilla gereserveerd op Koh Phangan eiland. Bekijk de foto’s onderaan de schrijfweek pagina. By the way: ik heb nog 1 plekje vrij!

Inspiratie in je mailbox

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 14.000 anderen in 42 landen. Bekijk de eerdere inspiration shots