Levenslessen van een heks

een MDMA ervaring

Tijdens mijn schrijfretraite op Mallorca ondersteunde ik een psycholoog, die een boek schrijft over psychedelica-ondersteunde therapie. De nuchtere manier waarop ze het aanpakte, trok meteen mijn aandacht. Ik was nooit geïnteresseerd geweest in het gebruik van psychedelics – ik ben te gevoelig om zelfs maar koffie te drinken, en jaren geleden had ik al een magische connectie met de Peyote-cactus zonder het zelfs ooit in te nemen, dus waarom zou ik? – maar deze keer voelde ik een grote JA.

Dus een paar weken geleden deed ik een privé MDMA-retraite met haar. Het was mijn bedoeling om ‘healing’ te ervaren en alle delen van mij te integreren die zijn genegeerd of onderdrukt, vooral het vrouwelijke. Het grootste deel van mijn leven heb ik in mijn ‘mannelijke energie’ gezeten en nu wil ik het vrouwelijke integreren om een gezonde balans te vinden. Ik beschouwde deze MDMA-retraite als een diepe duik, een helende reis, een beloning of zelfs een feest, na al het interne werk dat ik de afgelopen jaren heb verzet, het opruimen van oude ‘rotzooi’ en oude patronen die me niet meer dienden. Ik was er helemaal klaar voor! Dat dacht ik in ieder geval… Het pakte iets anders uit!

Lees verder in deze Engelse blog.