Van dromen naar doen, van doen naar dromen

Inspiratie shot januari 2024

Veel mensen maken een ‘to do lijst’ met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Net als deze ‘alternatieve kerst to do list’ kunnen we echter voor 2024 ook een ‘not-to-do-list’ maken. Of een lijst met dingen waar je blij van wordt; die je niet hoeft te doen, maar waarmee je gewoon kunt zijn. De voorbereidingen voor mijn theatershow zijn daar een voorbeeld van; dat geeft me zoveel energie! Terwijl ik dit jaar nog gewoon mijn workshops, schrijfweken en coaching blijf doen, voelt dit alsof ik al ben begonnen met het gewoon zijn, en doen van leuke creatieve dingen, zonder planning. Hoe ziet jouw (not) to do list voor 2024 eruit?

Terugkijken om vooruit te plannen

Ik maak altijd een overzicht van waar ik het afgelopen jaar ben geweest om dan te voelen wat ik het volgende jaar wil doen, en vooral waar ik wil zijn. Een andere manier om je jaar te evalueren, is te kijken naar wat voor ontwikkelingen je hebt doorgemaakt – en je wensen voor komend jaar – op ieder van de volgende 12 levensgebieden: Liefde, Vriendschap, Avonturen, Omgeving, Gezondheid en fitness, Intellectueel, Vaardigheden/skills, Spiritualiteit, Carrière, Creativiteit, Familie, Community. Zelfs een korte notitie bij ieder van de 12 geeft al mooie inzichten.

Weten wat je wel en wat je niet meer wilt

Omdat ik heb besloten dat ik op 28 juni 2025 met pensioen ga, wordt het steeds duidelijker hoe mijn komende 1,5 eruit gaan zien.

Mijn Retreat schedule for 2024 is bekend. De data voor de laatste schrijfweken ooit in Curacao, Mallorca en Thailand staan op mijn website.

Op 15 januari (over 2 weken!) sluit de inschrijving voor de allerlaatste editie van mijn ‘One Year to Freedom’ programma. Om nog zoveel mogelijk mensen te helpen, bied ik dit tegen een ongekend lage prijs aan, PLUS ik geef iedereen die zich nu inschrijft een gratis 1-op-1 RESULTant sessie erbij. Echt een no-brainer als je nog met mij wilt werken (en ook nog budgetvriendelijk!).

Om iedereen zoveel mogelijk te helpen alles zelf toe te passen, krijg je dit jaar bij mijn business coaching ook een aantal uren van Jelena, mijn VA (Virtual Assistant) cadeau.

Workshop alert

Meer vrijheid als Digital Nomad?

Overweeg jij Nederland te verlaten en in/vanuit het buitenland te leven en werken? Of ben je eigenlijk al heel veel in het buitenland en wordt het nu tijd om je banden met Nederland te verbreken?

Deze live online Digital Nomad workshop kan het begin zijn van je nieuwe leven!

Krijg eindelijk antwoord op al je vragen over remote werken, in- en uitschrijven, belasting, een internationaal bedrijf en nog veel meer.

Schrijf je in en leer alles over de digitale nomade lifestyle.

Inspiration bites

QUOTE

PODCAST

Met Briant en Jaldhara (de oudste digital nomads?) had ik een mooi open gesprek over wonen en werken in het buitenland. Over praktische zaken, hoe je balans vindt en houdt, je business runt en trouw blijft aan jezelf.

INTERVIEW

Wie had ooit gedacht dat ik voor OOG magazine zou worden geïnterviewd over mijn oog problemen?

In ‘Zoeken naar kansen’ geef ik tips over hoe AI en andere lifehacks ondernemers met goede- en minder goede ogen kunnen helpen.

CHAT GPT TIPS

Ik ben nog nooit ergens zo enthousiast over geweest! In een artikel voor Schrijven Magazine geef ik ChatGPT tips voor schrijvers, nog meer AI tips voor schrijvers en ondernemers in mijn blog. En mijn ‘Digital Delegation’ workshop gaat nu bijna helemaal over hoe je de magie van Chat GPT kunt inzetten in je business en je dagelijkse leven.

Wist je dat...?

…er zich al bijna 200 mensen hebben aangemeld voor mijn theatershow op 28 juni 2025? Ik vind dat zo gaaf, dat ik het intro aanbod ‘2 voor de prijs van 1’ nog even heb verlengd. Ik wil ook nog even een leuke blooper delen: bij het bezichtigen van het theater – en het onderhandelen over de prijs- was ik even vergeten dat het theater ook mijn vorige ‘inspiratie shot’ had ontvangen, waarin de datum EN het theater al aangekondigd werden 😱. Iets over de huid al verkopen voordat je überhaupt een beer heb gezien… 😉 Gelukkig kon mijn contactpersoon het volgens mij wel waarderen en misschien zelfs bewonderen. (Karlijn, als je dit weer leest: hopelijk heeft het geen negatieve invloed op mijn onderhandelingspositie… 😜)

Waar is Esther?

Na Thailand bracht ik twee heerlijke drukke weken door in NL. Ik genoot ervan om dikke kleren en een winterjas te dragen en lekker door Amsterdam te wandelen en de stad en lichtjes te bewonderen. Zo kon ik precies bij het kerstdiner met mijn jaarclub zijn. Eindelijk iedereen weer zien! Vorig jaar kreeg ik even voor het kerstdiner het probleem aan mijn oog, waardoor ik niet mocht vliegen en het miste. En net voor de Jaarclub vakantie dit jaar kreeg ik Covid… Daarom was dit diner extra speciaal.

Nu ben ik weer in Puglia, waar het overdag 17 graden is en zonnig en mijn landje is mooier dan ooit. ’s Avonds is het koud en vochtig, zodat ik echt profijt heb van de peperdure vloerverwarming die ik in mijn tiny house tussen de olijfbomen heb laten aanleggen. Ik laat nu ook verwarming maken in mijn trullo, zodat ik eveneens in de winter gasten kan ontvangen. Mocht je in februari of maart in mijn paradijsje willen verblijven, stuur me even een berichtje.

Tijdens mijn trip in Thailand heb ik via Whatsapp trouwens nog een appartement in ‘mijn’ dorp gekocht Dus nu heb ik weer een leuk project met renovatie om het supermooi te maken en daarna te verkopen aan iemand die wel de lusten, maar niet het gedoe van een verbouwing wil. Al mijn lokale vrienden nemen me nu mee naar appartementen die hun opa, tante en achterneef willen verkopen. Ik geloof dat ik tijdens de geweldige kerstlunch bij mijn buren (waar ALLES zelfgemaakt was, van het graan van de pasta tot de wijn en het brood) NOG een appartement heb gekocht!

Nieuwjaar vier ik in het dorp met 8 andere Nederlanders die verliefd zijn geworden op ‘mijn’ stukje Puglia en hier een stuk land hebben gekocht.

Half januari ga ik tijdens een tussenstop in Milaan een paar dagen skiëen in de Aoste vallei. Dan ben ik precies 1 dag in Amsterdam, waarin ik mijn appartement klaar moet maken voor 5 maanden verhuur en mijn handbagage moet inpakken voor twee maanden Buenos Aires en Curaçao. Een uur voor vertrek naar Argentinië ben ik te gast bij het TV programma WNL op zondag (van 10-11 uur op 21 januari). Wish me luck! 🤞🏻

Inspiratie in je mailbox

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 14.000 anderen in 42 landen. Bekijk de eerdere inspiration shots