Ik ga met pensioen!

Inspiratie shot december 2023

Al jaren komt in mijn meditaties naar boven dat mijn grootste wens is om meer ‘space’ te voelen. Na meer dan 50 jaar extreem vol doen; productiviteit en ‘no excuses’ verlang ik naar ruimte om te zijn. Geen afspraken, verplichtingen of to-do-lijsten. Meer ruimte voor spontaan avontuur en creativiteit.
Op 28 juni 2025 word ik 55. Ik ga afscheid nemen van deze productieve levensfase met een eenmalige ‘no excuses!’ Theatershow in Amsterdam. En daarna heb ik besloten om alles om te draaien. In plaats van proberen minder te werken, en eilandjes van zijn te creëren in het doen, wil ik omschakelen naar zijn met hooguit een paar kleine eilandjes van doen daarin.
De mooiste momenten in mijn leven ontstonden spontaan op momenten dat ik niets gepland had. Daar wil ik meer van! Ik ga dus niets plannen na mijn ‘pensioen’. Ik wil de ruimte die ontstaat niet op gaan vullen, hoewel er wel duizend cursussen en tripjes zijn die ik zou kunnen plannen. Dat zou namelijk doorgaan op dezelfde manier zijn, alleen met andere doe dingen. Die lege agenda na mijn 55e verjaardag voelt gek genoeg niet ‘leeg’, het is geen ‘gebrek aan acties’. Het voelt eerder vol; vol van mogelijkheden!
In deze inspiratieshot neem ik je mee in mijn plannen (plus hoe je de komende 1,5 jaar nog met mij kunt werken aan jouw droom). Ik laat je ook zien hoe jij je balans kunt zoeken tussen ‘doen’ en ‘zijn’. Want in dat laatste ligt de magie verborgen…

Meer magie in je leven

Wanneer is het voor het laatst dat je iets voor het eerst deed? Of dat je aangenaam verrast? Een spontane ontmoeting? Een prachtige zonsondergang? Een uniek gesprek? Een goocheltruc? Die blik van verwarring en dan verrassing op het gezicht van iemand die je spontaan helpt? In de al wat oudere film Pay it forward en ook in de klassieker Amelie krijgt dat gevoel vorm…
Voor mij is het die blik van verbazing als ik een coaching klant help hun boek-idee op papier te zetten. Eén zo’n moment zie je in de video hieronder“Ja! Ja! Dat is precies wat ik bedoelde te zeggen, het lijkt wel magic!
Ik probeer ook van mijn schrijfretraites en mijn eenmalige Theatershow magical experiences te maken, met onverwachte sensaties en ervaringen.
Ik lees nu het boek AMAZE: The Art of Creating Magical Experiences. Het laat zien hoe je kunt denken als een goochelaar om de kracht van verwondering en verrassing in het dagelijkse leven te activeren. Hierdoor realiseer ik me dat ik nog meer ‘magic’ in mijn leven wil en in het leven van anderen wil brengen.

Theatershow

Ik ga mijn 55e verjaardag en mijn ‘pensioen’ groots vieren. Bij deze ben jij uitgenodigd voor mijn grote ‘no excuses’ afscheidsshow in Amsterdam. Daarin ga ik mijn levenswerk aan je overdragen, op een amusante, interactieve manier.
Van alles een beetje. Van ‘no excuses’ tot tango. Van reizen tot ondernemen. Van Tiny Trullo tot boeken schrijven. Van doen naar zijn. Laat je verrassen en inspireren. Meld je hier aan voor de eenmalige show op zaterdagavond 28 juni 2025. Als je nu al een kaartje koopt, mag je gratis een vriend(in) meenemen!

Maar… ik wil nog graag iets samen met jou doen!

Dat kan gelukkig de komende tijd nog. Op de volgende manieren kan ik je nog helpen om jouw droom te realiseren, of dat nu een boek schrijven, ondernemerschap, lokatie onafhankelijkheid of gewoon meer vrijheid in je hoofd is:

  • Tot 31 januari 2024 kan je nog starten met One Year To Freedom, waarbij ik je in één jaar naar meer vrijheid help. Als je je nu aanmeldt, krijg je er een gratis 1-op-1 RESULTant sessie t.w.v. €350 bij! Kan je je een betere start van jouw reis naar meer vrijheid voorstellen?
  • Het komende jaar kun je nog meedoen aan mijn live online workshops (ik geef iedere workshop nog twee keer)
  • Je kunt in 2024 nog mee op schrijfweek naar Curaçao (19-26 maart), Mallorca (6-11 juni) of Thailand (11-18 november)
  • De komende 1,5 jaar kan je nog 1 op 1 coaching bij me boeken, voor je boek of je business.

Dus als je altijd hebt gedacht: ooit ga ik nog iets met Esther doen, dan is dit je kans.

Ik hoop je de komende tijd te zien in één van mijn workshops, retreats of coaching sessies!

Workshop alert

Energy management workshop

Wil jij ook leren hoe je jouw balans vindt tussen ‘doing & being’.

Als je een passie hebt voor het leven, je werk, je roeping, je missie, dan weet je dat je je leven – of op zijn minst een belangrijk deel ervan – aan die passie wilt wijden. Om dit langetermijndoel te bereiken, heb je een duurzame methode nodig om je energie te beheren.

Nooit meer al je energie opmaken, pas opladen wanneer het ‘reservelampje’ gaat branden en dan weer opnieuw leeglopen.

Deze live online workshop geeft je praktische tips en inzichten, zodat je kunt blijven werken aan wat belangrijk is voor jou.

Inspiration bites

CONGRATS
Willo Sana’s boek is klaar!

Willo begon aan haar book tijdens mijn schrijfweek in Thailand in 2019. Ze nam de tijd om al haar ‘genius’ erin te verwerken en nu is het af! ‘Double down on your genius‘ helpt je ’to own your gifts, align your actions and flourish in your calling’.

MEDITATIE
Jouw ideale toekomst

Hoe zou jouw dag eruit zien als je alles hebt bereikt wat je ooit wilde? In deze visualisatie oefening neem ik je mee naar die perfecte dag in jouw toekomst. Een korte, krachtige oefening om daarna in stapjes naar jouw droom toe te werken.

INSPIRING QUOTE

MOVIE
Fundamentals of care giving 

Dit is een vreemd soort ‘feel good roadmovie’ die je aanmoedigt om écht te leven, zelfs als het leven niet altijd makkelijk is.

Wist je dat...?

…het op 22 nov precies 10 jaar geleden was dat ik door een auto ongeluk op Curaçao mijn leven compleet moest veranderen? Door een whiplash werkte mijn hoofd niet meer zoals ik gewend was, en ook fysiek kon ik niet meer functioneren zoals voor het ongeluk. Op dat moment vond ik het verschrikkelijk en ‘vocht’ ik om weer terug te gaan naar ‘hoe het voorheen was’. Nu besef ik dat dit ‘het beste ongeluk was dat me had kunnen overkomen’, omdat ik hierdoor (gedwongen) het proces inging naar meer balans tussen doen en zijn, tussen denken en voelen, tussen sterk en kwetsbaar zijn.
Lees meer in mijn Facebook post ‘The best accident that ever happened to me‘.

Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021
Onzekerheid als comfort zone - inspiratie shot november 2021

Waar is Esther?

Ik was zowaar de hele maand op één plek: op Koh Phangan eiland, Thailand. Zo lang op één plek is al jaren niet gebeurd, en het is ook één van mijn plannen/wensen voor de toekomst: minstens een maand op één plek in plaats van om de week te verkassen.
Thailand is prachtig, goedkoop, het eten is heerlijk en mensen zijn hier super lief en service gericht. Gek genoeg voelt Europa toch beter. Lees mijn blog ‘Why I love Thailand, and why I don’t…’
De schrijfweek in Thailand was geweldig. We hadden een klein, maar internationaal groepje schrijvers uit NL, Zuid Afrika en de USA. Mijn assistant Jelena uit Servië was er ook weer bij. Ik heb net dezelfde schrijversvilla, met het ongelofelijk mooie uitzicht, weer geboekt voor volgend jaar. Maar nu eerst de allerlaatste(!) schrijfweek op Curacao (19-26 maart) voorbereiden…
Over een paar dagen vlieg ik terug naar Europa voor 5 weken ‘winter’. Twee weken in Amsterdam (waar ik voor het eerst sinds tijden weer eens een corporate workshop geef). Zodra ik in Amsterdam land, ga ik allereerst de versgeperste Tiny Trullo olijfolie persoonlijk versturen – ik hoop dat de DHL zending dit jaar op tijd uit Puglia aankomt. Er is nog een paar liter over, dus je kunt nu nog bestellen…
Kerst en nieuwjaar vier ik in mijn dorpje in Puglia. Ik voel dat seizoenen belangrijk zijn en dat winter ook een functie heeft: je even terugtrekken in jezelf, een soort ‘winterslaap’, die ik al meer dan 15 jaar heb gemist, omdat ik altijd de winters oversloeg en altijd ‘aan’ stond.

Inspiratie in je mailbox

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 14.000 anderen in 42 landen. Bekijk de eerdere inspiration shots