Puglia special

Inspiratie shot februari 2023

Puglia wordt steeds populairder, van de ANWB gids tot hippe tijdschriften, kranten en special editions: iedereen schrijft erover. Helaas doen alle journalisten dezelfde plekken aan, terwijl er zoveel méér is.
Wil je het echte Puglia ontdekken? Omdat ik nu al een paar maanden, nagenoeg zonder onderbreking, in Puglia ben, wil ik graag mijn liefde voor dit authentieke stukje Italië met je delen. In deze inspiratie shot vind je tips, inzichten en leuke wetenswaardigheden. Of je nu een keer op vakantie wilt, hier wilt werken (tijdens mijn Workation in april?), wellicht hier een tijdje wilt komen wonen of zelfs investeren, daar gaan we…

Deep dive in mijn dorp

“Een specialist is iemand die steeds meer wil weten van steeds minder, tot hij op een gegeven moment bijna alles weet over bijna niets.”

Dit is een beetje hoe ik leef en eis. Ik ga niet tien dorpjes bekijken, maar concentreer me op 1 plek, zodat ik die écht goed leer kennen. Dus in plaats van alle Puglia tips uit de reportages, geef ik je hierbij de ‘deep-dive’ in mijn dorp Ceglie Messapica.

Meet & greet

Maar liefst 120 mensen bekeken mijn tiny house, ontmoetten de puppies, hoorden over real estate investeren en over wonen en werken vanuit mijn dorpje. Hier kun je de replay bekijken. Een uurtje Puglia, gewoon vanuit je luie stoel:

Uitproberen hoe het is om hier (even) te wonen?

Mijn tiny house is in de maand maart en in de zomer te huur. Op Airbnb vind je foto’s en beschikbaarheid. Als je direct bij mij boekt, ontvang je een ‘vrienden’ korting.

Wil je een maand lang beleven hoe het is om in mijn dorpje te wonen? In je eigen appartement, zelf boodschappen doen, remote werken, maar wel met fijne andere digital nomads, mijn begeleiding, workshops en excursies? Dan is Workation Village Italië in de maand april iets voor jou. Ik heb nog een paar plekjes!

Workshop alert

Digital Nomad workshop

Deze workshop kan het begin zijn van je nieuwe leven!

Overweeg jij Nederland te verlaten en in/vanuit het buitenland te leven en werken? Of ben je eigenlijk al heel veel in het buitenland en wordt het nu tijd om je banden met Nederland te verbreken? Zorg dan dat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden en de fouten maakt die ik heb gemaakt.

In deze live online workshop deel ik alles wat je moet weten over in- en uitschrijven, je internationale bedrijf opzetten, belastingen, verzekeringen en natuurlijk ook de leuke kanten van lokatie onafhankelijk leven en ondernemen.

Inspiration bites

FUNNY VIDEO

Dit Italiaanse meisje geeft een ‘masterclass’ in praten met je handen en laat ons het Italiaanse temperament zien. Ik vond de video al grappig, maar met de ondertitels is hij ronduit hilarisch. Dit worden de meest entertainende 40 seconden uit je leven, beloofd!

DOCU
The truffle hunters

Deze film speelt zich niet af in Puglia, maar wel in Italië en hij gaat over lokale cultuur, eten en honden, dus past hij toch een beetje in het thema, vind ik. Een heerlijke film, waarbij je echt een ander stukje onbekend Italië leert kennen. Ik keek hem samen met de puppies, maar ze waren toch niet zo geïnteresseerd 🙂

DOCU
The winnebago man

Geen idee wat deze film met het thema te maken heeft, maar ik zag hem en moest hem delen. Een vreemde documentaire over ‘the angriest man on earth’. Doet me een beetje denken aan het legandarische  ‘Searching for Sugarman’.

GEFELICITEERD! 🍾 🥂
Cecile Dekkers

Cecile kwam naar mijn schrijfweek in de Franse Alpen en deed een schrijfcoaching traject om een kinderboek te schrijven over de fasen van rouw verwerking. Van een boek over de ‘big 5 op safari’ werd het uiteindelijk een zelf geïllustreerd boek ‘Moedereend is jarig’. Haar visuals zijn zo creatief!

Wist je dat...?

… ik twee puppies heb gered? Helaas zorgt niet iedereen hier in Puglia even goed voor zijn hond. De meeste honden leven buiten in een hok en veel ongewilde honden en puppies worden gewoon gedumpt.
Ik vond binnen drie weken drie verlaten honden. De eerste, een jachthondje, vond gelukkig snel een nieuw huis. Nu heb ik echter twee uber-cute puppies van drie maanden die nog een forever home zoeken. Ik zou ze graag houden, we zijn echt verliefd op elkaar, maar ik reis zoveel dat het echt niet te doen is.
Het zijn twee broertjes van ongeveer drie maanden oud. De bruine heet Latte (macchiato) en de witte heb ik Coco(nut) genoemd. Ze zijn ontvlooid, ontwormd, ingeënt en al zo goed als zindelijk. Ik kan ze overal in Europa af komen leveren, of je mag ze gezellig op komen halen in Puglia.
Wellicht is het concept van ‘dog-sharing’ of ‘part-time puppies’ ook een oplossing; mocht je tijdelijk bij jou thuis voor ze willen zorgen (een soort knuffel-vakantie in Italië of NL), dan kan dat ook. Met een fijn clubje co-ouders hebben we ook een goede oplossing voor deze schatjes 🐾

Waar is Esther?

Door mijn oog-problemen moest ik langer in Puglia blijven dan gepland. Ik begin al echt ingeburgerd te raken. Zo werd ik uitgenodigd voor een diplomatiek diner door de Consul van Puglia / Litouwen (zie foto) waar ik een paar leuke nieuwe vrienden maakte.
Het idee van ‘hechten’ werd extra versterkt door mijn netvlies loslating – en door de puppies natuurlijk. Alles gaat dan terug naar het ‘zijn’ in plaats van ‘doen’.
Nu ben ik heel voorzichtig mijn planning weer aan het oppakken. Ik ben nu op een soort yoga retreat in Cyprus, om mezelf uit te dagen nog meer in mezelf te ‘landen’.
Eind van de maand ben ik nog een weekje terug in Puglia voor een privé-schrijfweek. Dan vertrek ik voor een maand naar Curaçao voor o.a. de schrijweek en daarna een bezoekje aan mijn vader in Miami.
Eind maart ben ik dan weer terug in Puglia, net op tijd voor de co-working en co-living maand: ‘Workation Village Italië’. Ik zou het echt super gaaf vinden om dat samen met jou te doen en je hier in mijn dorp te verwelkomen!

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.