Je hoofd leegmaken…

Inspiratie Shot september 2020

Je hoofd leegmake... - Inspiratie shot september 2020
Afgelopen weken was ik voor het eerst sinds misschien wel tien jaar zonder laptop op pad. Een soort van vakantie, hoewel ik daar eigenlijk niet aan doe. Het idee was opladen in de natuur, de uitvoering was uiteindelijk best stevig hiken in de Franse Alpen 🙂
En wat deed het me goed om even met mijn lichaam bezig te zijn in plaats van met mijn hoofd! Wel kostte het me de nodige moeite om los te laten, om te schakelen. Herken je dat?
Want het kwam eigenlijk helemaal niet goed uit (komt het ooit goed uit?); ik zit namelijk in de drukste tijd ooit, met allemaal nieuwe plannen en projecten.
Hieronder een update en wat inspiratie, ideeën en tips.

Hiking en andere tips in de Franse Alpen

Ga je ooit naar de buurt van Annecy (vliegen op Genève), dan hierbij wat tips.

Wandelen rond (en zwemmen of SUP-pen in) het meer van Annecy zijn de moeite waard, evenals een lekkere hike naar het hoogste punt met prachtig uitzicht over het meer en een wandeling door de oude binnenstad.

Op 1,5 uur rijden ligt het schattige dorpje Praz-sur-Arly voor authentiek skiën of hiken. Bij Emonet Sports koop ik altijd mijn hiking/ski kleding en gear: betere kwaliteit dan elders, goedkoper ook, goed advies en je steunt de lokale middenstand.

Ga je echt de bergen in, begin dan in Bionassay , een picture perfect ouderwets dorpje aan de voet van de MontBlanc. Les Chalets du Miage  is een perfecte plek voor een dag-hike of overnachting. Hun ‘tarte aux myrtille’ is wereldberoemd. Een fikse hike verder (1200 meter omhoog!) ligt het unieke Refuge du Plan du Glacier. Je kunt er niet douchen, maar wel super lekker vegetarisch eten, genieten van je prestatie en het uitzicht op de gletsjer, en kletsen met de leuke hosts.

Even verderop, bij Bourg Saint Maurice, runt Martijn van den Elzen – een vriend van Nyenrode – een aantal catered chalets waar ik ook graag heen ga, zowel in de zomer als de winter. Enjoy!

Je hoofd leegmake... - Inspiratie shot september 2020

Multi tasking voor gevorderden…

Als je wilt versnellen, moet je soms dingen heel strak op en naast elkaar plannen. Dat kan heel efficient zijn, maar kan ook wat stress opleveren. Zit je klaar voor mijn voorbeeld, ter inspiratie of als schrikbeeld?

Net voor ik naar Frankrijk vertrok had ik mijn nieuwe boek bij de designer ingeleverd. Met de structuur van het boek als basis had ik ook de bijbehorende e-course (ca. 50 videos!) opgenomen. Nu hoefde ik ‘alleen nog even’ een werkboek te maken… 😉

Zodra de tekst naar de vormgever ging, stuurde ik het ook naar een vertaler voor de Engelse versie van het boek. Als dat klaar is, kan ik ook de e-course in het Engels opnemen en het Engelse werkboek maken.

Zoals altijd, kost iedere stap toch wat meer tijd dan ik dacht…

Terwijl ik dit schrijf, ontvang ik net de proefdruk van ‘Zo schrijf je een boek!’ Altijd een bijzonder moment. Na een final check kan ik de komende weken de voorbestellingen opsturen naar alle schrijvers die er met smart op zitten te wachten.

Je kunt trouwens nu nog net tegen de ‘early bird prijs’ het boek plus werkboek bestellen (incl. verzendkosten) voor slechts €20 (normale prijs €47 na publicatie)!

Oh ja, met alle nieuwe teksten en inspiratie voor het boek en de ecourse ben ondertussen ook mijn website aan het herschrijven…
Zie alle info over ‘Reverse writing’ op 1 plek.

6 tips voor je eigen online lesprogramma

Gratis checklist ‘Zo schrijf je een boek!’

Om jou alvast op weg te helpen, heb ik ook een handige checklist gemaakt, met alle stappen en uitleg van mijn ‘Reverse Writing’-methode. Zo kan je alvast aan de slag met je boek!
Download hier de gratis checklist.

Je hoofd leegmake... - Inspiratie shot september 2020

Een glimlach op je gezicht

In het kader van ‘omgekeerd schrijven’ kwam ik deze video tegen. Iemand heeft een stel vleermuizen ondersteboven gefilmd en het lijkt net een Goth nachtclub… Een perfect voorbeeld van hoe een ander perspectief een wereld van verschil kan maken.

Waarom een ‘no excuses’ tattoo?

Voor mijn 50e verjaardag heb ik veel cadeautjes weggegeven, waaronder een echte ‘no excuses tattoo’. Tot mijn verbazing meldden zich er nog best veel mensen voor aan ook!

Jet Parlevliet had de beste motivatie, dus won ze de tatoeage. Samen gingen we naar de tattoo shop om het ontwerp en om dat te laten vereeuwigen op haar arm. Geen excuses meer voor Jet, never again!

Wat kan jij doen om je niet tegen te laten houden door excuses?

Wist je dat...?

…ik iedere week een massage boek? Omdat ik veel van mijn lichaam vraag (niet alleen tijdens het hiken en tijdens mijn workouts, maar vooral ook met het denkwerk dat ik doe), probeer ik er goed voor te zorgen. Waar ik ook ben, ik heb een vaste masseuse die me flink onder handen neemt. Deze foto’s zijn van MassageMarin.nl in Amsterdam, net na het hiken; de ‘cupping’ zorgt voor een betere bloedsomloop op de plekken waar het ‘vast’ zit.
Je hoofd leegmake... - Inspiratie shot september 2020

Waar is Esther?

Mijn gedachten zijn nog steeds een beetje in de bergen, maar mijn lichaam is ondertussen weer in Amsterdam. Je vindt me de komende tijd in de trein en cafeetjes om mijn boek te editen…

Eind van de maand ga ik met tien Nyenrode-vriendinnen op jaarclubvakantie naar Mykonos (als Corona een beetje meewerkt). We maken ieder jaar zo’n trip en het blijft speciaal om op pad te zijn met vrienden die je al meer dan 30 jaar kent.

Ook ben ik bezig met de laatst aanmeldingen voor mijn schrijfweek in Mallorca (die is verplaatst naar 17-24 oktober).

Vanaf daar vlieg ik door naar Italië voor mijn eerste olijvenoogst (ik heb zo’n romantische beeld van een lange tafel met lekker eten en goede vrienden onder de bomen op mijn landje…). Natuurlijk stop ik ook even in Cinque Terre om mijn nieuwe project voor te bereiden. Eind april volgend jaar organiseer ik een ‘Walk your business’ wandeltocht langs de beroemde kustdorpjes. Meer daarover in de volgende inspiratie shot.

Ondertussen probeer ik te bedenken waar ik de winter ga/kan doorbrengen. Zuid Afrika (Kaapstad) is favoriet, Israel (Tel Aviv) staat op nummer 2 en mocht Corona reizen onmogelijk maken, dan is Italie een mooi ‘plan C’. Eigenlijk maakt het niet uit waar ik ben; de meeste van mijn workshops en zelfs lezingen blijf ik gewoon online geven.

Proeflezers van je boek geven waardevolle feedback als je de juiste vragen stelt.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.