Retreat, regenerate, rewind, refocus, reconnect…

Inspiratie shot januarie 2018

Retreat, regenerate, rewind, refocus, reconnect… Inspiratie shot january 2019
“Om de wereld beter te begrijpen, moet je je er af en toe uit terugtrekken.”
Misschien is dit wel waarom ik zo van reizen houd? ‘Retreat’ betekent officieel  “je terugtrekken” of “een rustige en afgelegen plek waar je kunt rusten en relaxen.” Ik pas dit zowel mijn privé als zakelijk toe, en het heeft zijn nut meerdere malen bewezen.
  • Werk jij wel eens AAN je business in plaats van er IN?
  • Wat heb jij nodig om te terug te trekken en de ‘helicopter view’ te nemen?

Business of pleasure?

Een business retreat op een exotische plek wordt vaak als een verkapte vakantie gezien, terwijl juist zo’n verandering van omgeving vaak de meest onverwachte en nuttige inzichten en inspiratie oplevert. De beste ideeën  ontstaan nu eenmaal niet in traditionele business omgevingen. Daarom zijn al mijn retreats zakelijk (en belasting aftrekbaar…).
Inspiratie is vaak een zaak van een open blik en geest. Dat werkt nu eenmaal beter als we weg zijn uit onze dagelijkse beslommeringen en vertrouwde omgeving. Onze zintuigen staan open, de inspiratieknop staat aan. Zo zien en leren we nieuwe dingen.

Tijdens de ’touristische’ stops van mijn ‘cruise your business trip van Barcelona naar Buenos Aires, bijvoorbeeld, vond ik veel ‘zakelijke’ onderwerpen om over te schrijven. ‘Thuis’ had ik niet op deze thema’s kunnen komen. Het interessante was dat andere deelnemers aan dezelfde excursies totaal andere ervaringen hadden en vooral focusten op het toeristische aspect. Het ligt dus echt aan je eigen mindset hoe je iets beleeft en wat je ervan meeneemt.

Retreat, regenerate, rewind, refocus, reconnect… Inspiration Shot

Er even helemaal tussenuit

Retreat, regenerate, rewind, refocus, reconnect… Inspiration Shot

Waarom verwen je jezelf en je business dit jaar niet eens met een retreat? Je kunt op een schildercursus gaan, een yoga reis, jezelf uitdagen met een silent meditation zoals ik een paar jaar geleden deed. Of kom gezellig mee op een van de retreats die ik organiseer of waar ik zelf als deelnemer naartoe ga:

Waarom niet een boek schrijven? Ik kan je helpen om die droom in 1 week waar te maken op een van mijn favoriete plekken: Curaçao (6-12 maart), Griekenland (22 april – 2 mei), Mallorca (24-31 mei) of Koh Phangan, Thailand (7-13 okt). Je kunt de focus-energie die tijdens zo’n schrijfweek gegenereerd wordt trouwens ook gebruiken voor een ander project, zoals een business plan, je website een manual etc.

Op 28 juni vier ik mijn verjaardag op een privé eiland in Kroatie, met een super exclusieve groep succesvolle ondernemers – die ik nog nooit heb ontmoet.  Baby Bathwater (26-30 juni) is waarschijnlijk de meest decadente (en dure!) ‘un-conference’ ooit. En ik ben al naar behoorlijk wat bijzondere festivals geweest, als spreker en deelnemer. Ik geloof oprecht dat je een reflectie bent van de mensen met wie je omgaat, dus waarom zou je jezelf niet omringen met de beste, meest interessante mensen die je je kunt voorstellen? Denk je dat dit ook iets voor jou is? Ga je mee? Stuur me een mailtje;  Baby Bathwater is ‘by introduction only’.

Zin om ook de Atlantische oceaan over te cruisen met je business? Help me de volgende datum en route te bepalen door een paar korte vragen te beantwoorden voor de ‘volgende cruise your business’ trip.

Organiseer jouw eigen retreat /workshop

Waarom zou je niet precies het event organiseren waar je zelf naar toe zou willen?
Een geweldige manier om:
  • Beter te connecten met je volgers / klanten
  • Jezelf neer te zetten als expert op jouw onderwerp
  • Je passie, werk en persoonlijkheid te combineren.
Het is eenvoudiger dan je denkt. Ik werk altijd met een onderwerp waar ik veel vragen over krijg, bijvoorbeeld boeken schrijven of ‘hoe maak je van alles een business?’. I organiseer events op locaties die ik goed ken en die veel (meer)waarde bieden tegen een vriendelijke prijs. I begin pas met organiseren en investeren als ik deelnemers heb. Ik ’test’ mijn events op Facebook om het enthousiasme en concept te peilen.
Je kunt het ook zo zien: als je een reis of retreat organiseert die je zelf leuk vindt, dan is het al een succes ook als er maar twee mensen meegaan. Je hebt een leuke tijd, leert ervan en je twee klanten krijgen veel aandacht, waardoor je goede feedback en  reviews krijgt.
Je vindt mijn beste ‘tips & tricks’ in deze blog.
Op 24 januari organiseer ik  een workshop ‘Organiseer jouw eigen event’ in Amsterdam. You kunt ook ‘remote’ meedoen (via video streaming).
Deze video is een voorbeeld van hoe je je event kunt promoten op een vriendelijke en natuurlijke manier (in plaats van ‘kom naar mijn event!’); ik geef veel tips – toegevoegde waarde – en een gratis ticket voor de workshop.
Retreat, regenerate, rewind, refocus, reconnect… Inspiration Shot

Waar is Esther?

Mijn maand in Buenos Aires loopt totaal anders dan ik had gepland. Ik was van plan iedere dag tango te dansen, workshops en privé lessen te volgen. Hoewel het super fijn was om mijn vrienden en tango leraren Adrian and Mora weer te zien, zorgde mijn knieblessure ervoor dat ik slechts heel weinig kon bewegen. Omdat ik toch iets leuks en nuttigs wilde doen hier, besloot ik om…. aquarel (schilder) lessen te nemen!

Iets compleet anders, haha. Maar ik kwam er achter dat er net zoveel ‘life lessons from watercolorte leren zijn als van tango. En tango blijft sowieso in mijn leven. Adrian and Mora komen in September weer naar Nederland om ‘tango as a mirror’ workshops en privé lessen te geven.
Het beschadigde kraakbeen in mijn knie gaf me vele nieuwe ervaringen. Ik leerde bijvoorbeeld het medische systeem in Buenos Aires kennen: een goedkope MRI in een privé kliniek en kinesiologie behandelingen voor slechts €10 per stuk. En dat alles zonder wachtlijst!
Ik houd van de stad, maar – zoals het thema van deze ‘inspiration shot’ al aangeeft – af en toe moet je even ‘ontsnappen’. I ging op een verrassende mini-retreat in de Paraná delta. Al mijn Buenos Aires tips vind je in mijn travel blog.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.