Innerlijke rust

Sinds een paar maanden heb ik het gevoel van innerlijke rust in me. Ik kan het bijna niet geloven. De onrust die er altijd is geweest, is weg. Ik stond altijd in de ‘overlevingsstand’, was altijd alert, druk/bezig en productief. Nu voelt het meer als gewoon ZIJN en genieten.

Het is een soort basis van rust waar best af en toe drukte, stress of een to-do-list overheen kan komen. Maar niets kan meer aan de foundation rommelen. Het verbaast me nog iedere dag en ik geniet er ieder moment van. Dit is wat ik altijd heb geprobeerd te bereiken door allerlei dingen te DOEN, waardoor ik er eigenlijk alleen maar verder van weg raakte. Nu ik er eenmaal ben, lijkt het zo makkelijk: je hoeft alleen maar te ZIJN.

Ik heb nagedacht wat ik de afgelopen tijd heb gedaan wat die mega shift tot gevolg kan hebben. Ik ben natuurlijk al jaren aan het werk met mijn persoonlijke ontwikkeling en ‘oude rotzooi opruimen’. En ik weet niet of het een oorzaak of gevolg is, maar de shift lijkt te zijn gekomen nadat ik heb aangekondigd dat ik over 1,5 jr met ‘pensioen’ ga. Het ‘eindpunt’ in zicht, bracht een soort innerlijke relaxtheid.

In deze blog deel ik graag een aantal praktische tips die jou wellicht ook kunnen helpen meer innerlijke rust en ruimte te creëren in je drukke leven.

Vind innerlijke rust met mijn praktische tips

Praktische tips voor meer innerlijke rust

  • Sinds in in juli 2023 een MDMA experience deed met een psychologe, staat mijn telefoon standaard op stil en niet storen. IK bepaal wanneer ik berichtjes lees of telefoneer, niet anderen.
  • Sinds begin dit jaar mediteer ik iedere ochtend tien minuten. Of ik nu zin heb of niet, of ik nu tijd heb of niet. Ik neem tien minuten om die innerlijke rust op te zoeken. Ook als die er eigenlijk niet is.
  • Ik heb een (dure) business coach ingehuurd om me te helpen mijn business te downscalen naar mijn ‘pensioen’. Dit is een stok achter de deur en mijn ‘commitment’ aan een rustigere toekomst.
  • Op advies van die coach heb ik al mijn bel-afspraken gebundeld in twee dagen per week, zodat ik de rest van de week niet meer de hele tijd het gevoel heb dat ik iets ‘moet’. Dinsdag en woensdag weet ik dat ik hard moet werken met boek-schrijf- coaching klanten en dat doe ik met plezier. De andere dagen kan ik dan meer mijn energie volgen.
  • Iedere werkdag blok ik twee uur ‘deep work’ in de ochtend. Dat is wanneer ik het meest productief ben, en die uren wil ik besteden aan ‘strategisch’, belangrijk of creatief werk. Als ik al aan die projecten heb gewerkt, dan geeft dat de rest van de dag meer rust.
  • Ik besteed nog meer dan anders uit aan mijn VA. Ik help mijn coaching klanten trouwens ook om Chat GPT meer te gebruiken en een VA te vinden. Dit maakt een wereld van verschil!
  • Rust in mijn inbox: ik heb alle nieuwsbrieven afgezegd (sorry!). Als jij dit ook gaat doen, houd je aub mijn ‘maandelijkse inspiratie shot?
  • Ik ben mijn eenmalige ‘one-woman’ theatershow aan het plannen, wat me zoveel plezier geeft, plus out of my comfort zone, nieuwe dingen leren, creativiteit de vrije loop laten, dat het voelt alsof ik NU al met pensioen ben!

Ruim je rotzooi op

Daarnaast is het dus belangrijk om continue aan je persoonlijke ontwikkeling te blijven werken. Ik heb met verschillende coaches gewerkt, ben naar verschillende retreats geweest om mezelf beter te leren kennen, en ‘oude rotzooi’ op te ruimen. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is belangrijk om de tijd te nemen om heel langzaam, stapje voor stapje de verschillende lagen die je niet meer nodig hebt af te pellen.

Ik ben benieuwd naar jouw journey en wens je veel rust, ruimte en inzichten. 🙏🏻

PS. Hulp nodig om je energie beter te leren managen? Mijn live online workshop ‘Energy management for passionate people’ geeft je concrete handvatten.