Innerlijke rust

Inspiratie shot februari 2024

Vind innerlijke rust met mijn praktische tips

Sinds een paar maanden voel ik een innerlijke rust. I am at peace. Iets waar ik jaren actief naar heb gezocht was er gewoon ineens. En het lijkt erop dat het niet meer weg gaat. Ik sta niet meer in de ‘overlevingsstand’. Ben veel meer in het moment, kan meer genieten. Het voelt geweldig. In deze inspiratie shot een analyse van wat ik heb gedaan om dit te bereiken; hopelijk brengt het jou ook een stapje dichterbij en geeft het je hoop dat het echt mogelijk is, zelfs al moet je – net als ik – van heel ver komen…

Tips voor meer innerlijke rust

Ik kan bijna niet geloven dat de onrust – die er altijd is geweest – echt weg is. Ik stond altijd in de ‘overlevingsstand’, was altijd alert, druk/bezig en productief. Nu voelt het meer als gewoon ZIJN en genieten.

Ik heb nagedacht wat ik de afgelopen tijd heb gedaan wat die mega shift tot gevolg kan hebben. In deze blog deel ik mijn inzichten en een aantal praktische tips die jou wellicht kunnen helpen meer rust en ruimte te creëren in je drukke leven.

Als het universum spreekt, luister ik…

Na mijn pensioenaankondiging is er veel vraag naar mijn coaching en workshops. Ook gebeurde er iets onverwachts: hoewel ik de Workation in Puglia geannuleerd had, toonden ineens veel mensen interesse in deze reis, die niet eens meer op mijn website stond! Nu, met 7 enthousiaste ondernemers, gaat Workation Village Italië in mei door! Een maand in mijn authentieke Italiaanse dorp kan wonderen doen voor jouw projecten, of je nu een boek schrijft, onderneemt, of creativiteit zoekt. Voel jij ook de roep van het universum? Stuur een bericht en laten we kijken of het past. Wie weet zien we elkaar in mei in ‘mijn’ dorpje in Italië!

Laat je leiden door schaarste? Kies voor overvloed!

Het lijkt een druk jaar te worden qua retreats, omdat iedereen die altijd dacht ‘ooit ga ik nog eens iets met Esther doen’ nu – het laatste jaar dat ik workshops & retreats geef- ineens de daad bij het woord voegt. Echt super gaaf en bijzonder.

Het zet me aan het denken: als mijn business zo goed loopt, wil ik dan niet tóch doorgaan? Het klinkt verleidelijk, maar nee, mijn besluit staat vast: ik ga echt stoppen en die ruimte voor mezelf creëeren. Ik ben gewoon nieuwsgierig wat er dan gaat ontstaan. Ik moet mezelf eraan blijven herinneren: deze beslissing neem ik vanuit overvloed, niet vanuit schaarste.

Dus: laatste kans! Ik heb nog één plekje voor de schrijfweek in Curaçao 19-26 maart. Ook de aanmeldingen voor de schrijfweek in Mallorca (4-11 juni) en Thailand (11-18 nov) gaan hard en mijn online workshops stromen ook vol enthousiaste mensen.

Schrijfretraite Curacao

Workshop alert

Wil jij ook op TV? Je boek verkopen? Meer coaching klanten of deelnemers in je workshops & retreats?

Je hebt een belangrijke boodschap, maar je houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan.

“Promotie en verkoop zijn niets voor mij”…

Deze live online workshop geeft je tips & tricks om zichtbaar te zijn en online dezelfde impact te hebben als offline, op een persoonlijke en natuurlijke manier.

Mijn ‘moderne promotie en free publicity’ workshop gaat over zichtbaarheid, personal branding en social media voor schrijvers, ondernemers, coaches, sprekers en digitale nomaden.

Inspiration bites

MOVIE
Conan O’Brien can’t stop

Wanneer ‘Tonight Show’ host Conan wordt verbannen van TV, besluit hij spontaan een one man theater show te doen.

De tickets worden al verkocht nog voordat hij precies weet wat hij precies gaat doen.

Klinkt bekend? (…met een vette knipoog naar mijn theatershow…)

WAAR GEBEURD VERHAAL
The society of the snow

Een Uruguays voetbalteam overleeft een plane crash in de Andes door overleden teamgenoten op te eten. Ik had het boek al gelezen en was onder de indruk van de film. Maar pas toen ik een paar dagen later zelf in de Italiaanse Alpen in de sneeuw was (uit vrije wil, met warme ski- kleding en genoeg te eten) besefte ik pas écht hoe zwaar het geweest moet zijn.

INTERVIEW
WNL op Zondag

Wat doet een ‘digital nomad’ in een prominent politiek TV programma?

Dat vroeg ik me ook af, maar aan het eind van het programma werd duidelijk dat ik was gevraagd als ‘licht onderwerp’ om het politieke debat wat op te fleuren… Ik vertelde de laatste 10 min met plezier en energie over het fenomeen ‘remote werk’.

Mijn LinkedIn post met lessen geleerd van het te gast zijn bij WNL heeft al 26K views!

TAAL

Terwijl ik in Buenos Aires mijn hersens kraak om van Italiaans terug naar Spaans te switchen, vond ik dit pareltje over de kracht van taal 😂

Wist je dat...?

…we weer een care-taker voor mijn vader zoeken? Hij heeft Alzheimers, en kan het echt niet meer alleen, maar is nog heel lief en gezellig. Mocht je van 11 april – 9 juli in het prachtige Aventura, Noord Miami willen wonen en mijn vader gezelschap houden, lees dan ons voorstel en laat me weten, dan kijken we of het past. Ook vanaf mid juli – mid nov en mid nov – mid januari zoeken we weer iemand.

Waar is Esther?

Na een heerlijke maand in Puglia en nieuwe real estate projecten, ging ik 4 dagen skiën, voor het eerst in de Italiaanse Alpen. Ik genoot van verse sneeuw, skiede tijdens een sneeuwstorm, at heerlijke berg lunches en maakte zelfs een sneeuwscooter rit na sluiting van de liften. Daarna had ik één dag (!) in Amsterdam om te wisselen van winter naar zomer kleding en mijn appartement leeg te maken voor de verhuur. Zondagochtend was ik te gast bij het live TV programma WNL op zondag. Het was superleuk (mijn item over de Digital Nomad lifestyle was als laatste, na 45 min politiek debat) en de reacties stromen nog steeds binnen. De taxi stond al klaar om me naar Schiphol te brengen, want 2 uur later had ik een vlucht naar Parijs. Toen ik mijn ticket naar Buenos Aires boekte had me dat een leuke tussenstop geleken, maar nu liep ik daar, in zomerkleding in de vrieskou… Toevallig was mijn vriendin en fotografe Eef er ook, dus we hadden een gezellig diner. De volgende dag vloog ik naar Buenos Aires. Als verrassing wachtte mijn tangoleraar en goede vriend Adrian me  op het vliegveld op. Heerlijk om weer terug te zijn in Buenos Aires. Geld wisselen is een avontuur: er zijn wel 5 verschillende wisselkoersen. Het grootste biljet is 1000 pesos (ongeveer $1), zodat je constant met stapels geld rondloopt. De inflatie is zo hoog, dat prijzen maar voor 40 min geldig zijn.

Inspiratie in je mailbox

Laat je iedere maand inspireren en verrassen, net als 14.000 anderen in 42 landen. Bekijk de eerdere inspiration shots