IK VERTREK!

Inspiratie shot september 2022

Iedereen smult altijd van die programma’s waarin Nederlanders met een romantisch idee naar het buitenland vertrekken om daar een bouwval op te knappen. Ze hebben vaak geen idee waar ze aan beginnen en spreken soms zelfs de taal niet. En nu ga ik zelf, met een auto volgeladen, op weg naar Puglia, Italië… Om daar de komende 9 maanden, wellicht langer, te gaan wonen en drie bouwprojecten te begeleiden. Gelukkig spreek ik nu al redelijk Italiaans, maar er zijn volop uitdagingen.
Mijn belangrijkste vraag op dit moment is echter meer persoonlijk: reis ik ergens naartoe, of wil ik ergens van weg? Beide spelen mee. Ik wil weg van de messy relatiebreuk in Amsterdam (de ‘conscious uncoupling‘ bleek helaas toch niet zo conscious te gaan…) en in stilte mijn ‘wonden likken’ op mijn landje in Italië. Maar ik wil ook echt DAAR zijn, bij mijn olijfbomen, van ze genieten zo lang dat kan en met al mijn energie en vindingrijkheid proberen ze te redden. Een nieuwe basis bouwen, wortelen, ZIJN. Een plek creëren waar ook anderen kunnen ‘landen’.
Reis je met me mee?

Tiny Trullo update

Meer dan ooit had ik het gevoel een plek voor mezelf te willen. Niet om daar altijd te zijn, maar een plek waar ik me thuis voel en waar ik altijd terug kan komen. Dat dacht ik gevonden te hebben in Puglia. Een prachtig stuk land met oude olijfbomen die me tot in mijn ziel raken. Nu is er een grote kans dat alle bomen dood gaan.
Ga ik die pijn uit de weg, zoals ik mijn hele leven heb gedaan? Nee. Ik ga er vol in. Ik wil er zijn. Het aangaan. Voelen. Gaat het makkelijk zijn? Nee. Ga ik er iets van leren? Zeker.
En – anders dan die Nederlanders in ‘Ik Vertrek’- weet ik dat ik altijd terug kan naar één van de andere plekken waar ik me thuis voel, of een nieuwe plek kan zoeken. Maar ik kies hier nu voor. In mijn eentje.
Ook praktisch gezien is het een avontuur. Lees al het nieuws over Puglia, de bomen en mijn bouwprojecten in mijn recente Tiny Trullo update.

Wil je wat tijd met mij doorbrengen?

Werken aan je boek, je business of gewoon wat inspiratie opdoen? Dat kan! Je kunt mee gaan met de schrijfweek in de Franse Alpen van 9-16 okt, waar we in een super klein groepje (max. 5 personen) een week aan ons boek of andere schrijfproject werken, terwijl we worden verwend door onze privé chef. Ik reserveer tegenwoordig 1 gesponsorde plek zodat ook schrijvers met een lager budget mee kunnen.
Een andere optie is de Puglia inspiratie trip van 27-31 okt, waarbij ik je de leukste geheime plekjes in ‘mijn’ Puglia laat zien en je help met je bedrijfsidee, real estate investment of ander project.
Tot slot kan je deze winter voor een privé schrijfweek naar mij in Puglia komen. Je kunt hem ook thuis doen, dan bellen we iedere dag. Laat me weten als je interesse hebt, dan regelen we iets.

Workshop: Digital Delegation

Bespaar tijd en laat je bedrijf groeien met een Virtual Assistant (VA)

Doe je alles nog zelf?

Ontdek de kracht van medewerkers op afstand om je te ondersteunen, je bedrijf te helpen runnen & groeien.

In deze live online workshop deel ik mijn ervaringen en geef tips.

Ben je (online) ondernemer, consultant, schrijver of coach? Leer hoe je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt, tegen een prijs die je je kunt veroorloven.

Woensdag 21 september, 20.00 – 21.30u

Inspiration bites

BOEK
Five people you meet in Heaven

“Lost love is still love…”
Sommige dingen snap je pas achteraf. Dit prachtige boek legt op een mooie manier de zin van het leven uit.

BOEK
De Keuze; leven in vrijheid

Edith Eger overleefde de concentratiekampen. Als psychologe helpt ze mensen in het nu te leven en te kiezen voor vrijheid door los te laten.

BOEK
Zout op mijn huid

Dit is nog steeds één van mijn favoriete liefdesverhalen, over een ‘onmogelijke’ liefde tussen een intellectuele Parisienne en een Bretonse visser. Liefde is groter dan ze zelf beseffen en doorstaat de tijd.

GEFELICITEERD! 🍾 🥂
Danae Bodewes

Danae Bodewes schreef haar boek Schaamteloos nieuwsgierig – Voor meer bevlogenheid en zelfleiderschap  tijdens een ‘schrijfweek@home’. Het boek komt deze week uit!

Wat is jouw excuus? Gratis boek!

Geen geld, geen ervaring, geen tijd: geen probleem!

Omdat het thema ‘no excuses!’ van alle tijden is, geef ik in de maand september gratis mijn eerste boek ‘Wat is jouw excuus?’ weg bij aankoop van een ander papieren boek. Het werkt heel eenvoudig: bestel in mijn shop een papieren boek naar keuze en je krijgt automatisch ‘Wat is jouw excuus?’ meegestuurd.
Je kunt trouwens ook gratis het luisterboek beluisteren: ik heb het zelf ingesproken!

Wist je dat...?

… Ik al sinds mijn 17e een interne worsteling heb met betrekking tot the thema ‘thuis’? Ik verliet mijn ouderlijk huis tijdens een ruzie tussen mijn ouders, die in scheiding lagen, en ben er nooit meer terug geweest. Hieronder de ‘happy family’ foto…
Sindsdien ben ik bezig te bewijzen dat ik geen (t)huis nodig heb. De keren dat ik me wel emotioneel verbond aan een plek, moest ik daar altijd weer weg (een relatie ging uit, er werd verbouwd, een schoonmoeder ‘moest’ me niet, een huis werd verkocht, een gemeente schreef me uit, etc.). Ik woonde op meer dan 40 verschillende plekken in 35 jaar. Zodra ik een plek vond en tot rust kwam, wilde ik weer reizen. Na een tijd onderweg, had ik weer behoefte aan een ‘vaste’ plek; voor een maand of twee, dan begon het weer te kriebelen…
Ik ben erg benieuwd of dit anders wordt op mijn Tiny Trullo landje.

Waar is Esther?

Deze week vlieg ik met twee koffers vol naar Puglia. De rest van mijn bezittingen wordt – in een autootje dat ik van vrienden mag gebruiken – naar Italië gereden. Ik ben er helaas slechts drie dagen (even snel alle bouwprojecten opstarten) en dan vlieg ik via Lissabon (waar ik Niek, mijn tekenleraar van de middelbare school, en nog wat vrienden ga opzoeken) naar Miami. Een week bij mijn paps en zus, op 1 van de plekken ter wereld waar ik me thuis voel, maar waar ik niet zou willen wonen.
En dan, rond 19 september kom ik eindelijk voor langere tijd in Puglia aan. Zal mijn tiny house op tijd klaar zijn om er te gaan wonen??? Of wordt het ‘kamperen’ in mijn trullo?
Begin oktober maak ik dan nog 1 tripje, naar mijn schrijfweek in de Franse Alpen. Het volgende event eind oktober, de Puglia inspiratie reis is dan bij mij in Puglia. Thuis. Eindelijk. Zou het???

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.