Feeling Alive

Inspiratie shot december 2019

 Feeling Alive - Inspiration Shot December 2019

Turn it around, get it done, feel alive!” Veel van mijn voorgaande inspiratie shots gingen over veranderen van perspectief en productiviteit. Deze keer wil ik het graag hebben over ‘feeling alive’. Volgens mij is er niet echt een passende Nederlandse vertaling. Maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Die momenten dat je je 200% levend voelt, dat je er echt bent, dat al je zintuigen op scherp staan. Dat gevoel dat er iets ‘klikt’ dat het allemaal klopt, dat je méér wilt. In de afgelopen maand heb ik een aantal dingen gedaan die me tot  diep in mijn wezen raakten en me in contact brachten met mijn essentie. Reis met me mee terug naar de verlaten grot waar ik 2 weken verborgen werd gehouden tijdens Expeditie Robinson, destilleer de levenslessen van een surf retreat in Sri Lanka en verbind je met de bron van het leven tijdens een ‘Being Woman’ tantra retreat in India…

Expeditie Robinson 2005 revisited

Ik was ‘in de buurt’ (lees: in Azië…) en besloot een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Terug naar Harimau, de grot op een onherbergzaam eiland in Maleisië, waar ik voor Expeditie Robinson 2005 twee weken ‘gevangen’ werd gehouden… Het was een behoorlijke reis naar het afgelegen eiland en het was niet zeker of ik er wel kon komen, want het was verboden gebied, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Zo veel emoties en herinneringen! Ik heb er een video van gemaakt, zodat je met me mee kunt genieten.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de finale van Expeditie Robinson 2005, waarin ook een samenvatting wordt gegeven van de hele serie.

Eén van de ‘proeven’ die ik moest doorstaan, was ‘sleeping with the fishes’. Net als in Italiaanse mafia films, werd ik in zee gegooid met een blok beton van 100 kilo aan mijn benen. Mijn teamgenoot moest me bevrijden. Dat waren nog eens angstige momenten, die wel voor spectaculaire beelden zorgden.

Alle afleveringen van Expeditie Robinson 2005 zijn via YouTube te bekijken.

Audioboek

k beschreef mijn Expeditie Robinson ervaring, hoe het er achter de schermen aan toe ging en wat ik ervan leerde in mijn eerste boek ‘Wat is jouw excuus?’.  Ik ben het nu als audioboek aan het opnemen, waardoor ik alles weer opnieuw beleef. De eerste hoofdstukken zijn al beschikbaar voor supporters van mijn ‘crowdfunding’ campagne.

Life lessons from surfing

Iedere keer als ik iets nieuws leer, zie ik de metafoor voor business en voor het leven in het algemeen. Ik schreef al over levenslessen uit tangowaterverf schilderenmeditatie en tantra. Deze keer wil ik mijn inzichten delen die ik opdeed tijdens een retraite voor golf-surfen in Sri Lanka. Lees alle ‘ins and outs’ in mijn blog.

Life lessons from surfing
Life lessons from surfing

Tijd voor een ‘Being Woman’ retreat

Na mijn eerste ervaring met Eliyah Tantra school deze zomer, was ik klaar om meer levenslessen te leren. Hoe ‘in het moment te zijn’ en alles te erkennen wat er is, hoe emoties te verwerken in plaats van ze te onderdrukken, hoe meer vrouwelijke energie toe te staan. Tijd voor ‘Being Woman Retreat’ in India.

Ik werd diep geraakt door de mooie momenten van moedige authenticiteit, krachtige expressie, diepe verbinding, harten wijd open en de prachtige magie die zich ontvouwt wanneer vrouwen samenkomen, vooral wanneer ze archetypische energieën oproepen. Normaal ben ik niet zo van de ‘vrouwen dingen’, dus dit was echt bijzonder.

Ik ben deze ervaring nog aan het verwerken en ga er zeker een blog over schrijven. Misschien vind je in de tussentijd mijn blog ‘tantra met een control freak’ over mijn allereerste tantra retreat leuk om te lezen?

Feeling Alive - Inspiration Shot December 2019

Black Friday

Nog een ‘levensles’ geleerd: Nederlanders houden niet van Black Friday met de focus op enorme kortingen… Het aanbod voor mijn ‘Schrijvers Mastermind‘ was super aantrekkelijk, maar de focus lag op de prijs, niet op de inhoud. De actie leidde dus eigenlijk af van de essentie.
Mocht je geïnteresseerd zijn in het schrijven van je boek, bekijk dan de ‘Van idee tot boek in 6 maanden’ Writers Mastermind, plan een gratis call om jouw boek-idee te besprekenl en we vinden vast nog een goede deal voor je, beloofd!

Lesje geleerd: ik heb mijn ‘One Year To Freedom’ -aanbieding omgezet in een #freedomfriday deal, die veel beter werkte.

Schrijvers mastermind: van idee tot boek in 6 maanden
Feeling Alive - Inspiration Shot December 2019

Waar is Esther?

Na twee maanden in Azië, en 4 dagen in Amsterdam, ben ik nu In Miami bij mijn vader. Ik had een leuk cadeautje  bij  me: het boek ‘Hemelse Vaders’, waarin dochters mooie herinneringen delen aan hun overleden vader. Gelukkig leeft die van mij nog! Het voorwoord dat ik schreef, draag ik dan ook aan hem op. Ik raad iedereen aan om van zijn/haar vader en andere ‘loved ones’ te genieten zolang het kan en samen van ieder moment mooie herinneringen te maken. Eén van de weinige ‘leuke’ dingen van Alzheimer is dat mijn vader het stukje maar blijft lezen en iedere keer weer geniet alsof het de eerste keer is… ????

Feeling Alive - Inspiration Shot December 2019
Feeling Alive - Inspiration Shot December 2019

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.