Eerste hulp ten tijde van Corona

Eerste hulp ten tijde van Corona

Vind je het lastig om je draai te vinden in deze rare tijden? Natuurlijk zijn er veel uitdagingen, maar er zijn ook volop kansen. Een korte ‘newsflash’ met inspiratie, humor en voorbeelden van omdenken.

Avontuurlijk eten

Balen dat je niet uit eten kunt? De quarantaine is dé kans om gezond en lekker te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Is niet alles verkrijgbaar? Improviseren dus. Gebruik dan de Supercook.com app. Je voert in welke ingrediënten je in je kast hebt en de app vertelt je precies wat je ermee kunt maken, inclusief de recepten!

Mijn favoriete snack recept is voor gezonde ‘guilt free’ chocolade, in minder dan een minuut gemaakt. Basis ingrediënten zijn kokosolie en (rauwe) cacaopoeder (gelijke hoeveelheden). Die roer je door elkaar met een beetje suiker, honing, agave siroop of andere zoetstof. Ik voeg er een snufje zeezout en chili flakes aan toe voor een ‘bite’. Je kunt ook kiezen voor kaneel, kardamon, citroenrasp en/of nootjes. Wees creatief en probeer het uit met je favoriete ingrediënten. Deze chocola bewaar je in de koelkast en geeft je die boost als je even een dipje hebt.

Ook ben ik als experiment zelf (kokos)yoghurt aan het maken. Altijd al eens willen proberen, maar ik was nooit lang genoeg op 1 plek om het echt te doen. Heel simpel: giet wat melk of kokosmelk in een schone glazen pot en voeg een schep (kokos)yoghurt toe met levende bacteriën (staat op de verpakking). Laat 24-48u staan en bewaar daarna in de koelkast. Een schep van deze yoghurt kan je volgende pot (kokos)melk weer activeren. Handig, goedkoop, leuk en lekker!

Eerste hulp ten tijde van Corona
Eerste hulp ten tijde van Corona

Kijken

Misschien een beetje vreemd, maar ik vind het interessant om films en series te kijken die met deze situatie te maken krijgen, om te weten wat er kan gebeuren en te kijken hoe mensen reageren. Aanraders: de film Contagion waarin eigenlijk precies hetzelfde gebeurt als nu met Corona, Containment serie op Netflix waarin een deel van de stad hermetisch wordt afgesloten als daar een virus uitbreekt, Pandemic documentaire serie over de zoektocht naar een universeel influenza vaccin op Netflix. In de serie ‘Explained’ heeft Netflix een fantastische, maar scary documentaire van 20 minuten ‘The next pandemic‘. Enjoy!

Eerste hulp ten tijde van Corona

Luisteren

Eerste hulp ten tijde van Corona

Inspiratie opdoen terwijl je je huis schoonmaakt, wandelt of iets anders doet, of je ogen even rust geeft na teveel Netflix of schermtijd?
De podcast ‘Echt gebeurd heeft leuke korte waargebeurde verhalen, supergoed verteld door de mensen die het hebben meegemaakt.
Zelf heb ik mijn eerste boek ‘Wat is jouw excuus?’ als audioboek ingesproken. Ik stel deze inspiratie gratis beschikbaar om deze tijd door te komen.
TMBA  en Tim Ferris zijn interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap en lokatie onafhankelijk leven. TMBA maakte ook een geweldige podcast van mijn verhaal ‘resident of where?
Mijn vriendin Amanda Cook maakt de Wellpreneur podcast. De episode ‘Slow Growth & Life Seasons‘ is een aanrader. “Life & business happens in seasons. Instead of pushing & hustling, what if we stepped into the flow?”

Sport

Eerste hulp ten tijde van Corona

In beweging blijven is sowieso altijd belangrijk. Als het mogelijk is, ga wandelen, joggen of de frisse lucht in. Thuis kan je bijvoorbeeld de ‘7 min workout’ doen. Leuk ook om via een video call met anderen samen te doen; ik doe het met mijn 10 jarige nichtje die even verderop woont! Op YouTube vind je twee super workouts: ThenX abs for beginners, kan je overal doen voor zo’n mooie sixpack. (De instructeur is overigens ook best leuk om naar te kijken, haha!) En de ‘bikini workout‘ van TenX, die is echt zwaar, maar heerlijk!

Humor

Geweldig om te zien hoe in deze tijden de humor tevoorschijn komt. Er circuleren zoveel grappige plaatjes en filmpjes. Deze twee zijn mijn favoriet.

Trump and schoolboy in plane

Shortest horror movie ever

Kansen

Hoe gebruik jij je tijd?

Eerste hulp ten tijde van Corona

Omdenken, oplossingen

Eerste hulp ten tijde van Corona

De grootste bottleneck in deze crisis blijkt beademingsapparatuur apparatuur te zijn. Er zijn diverse creatieve oplossingen bedacht.
Zo leverde Decathlon snorkel equipment, die met 3D printing is omgebouwd tot beademingsapparatuur. In Amerika worden ventilators van dierenartsen gebruikt en zelfs uit dierentuinen gehaald om in ziekenhuizen te gebruiken.

Dyson, de bekende stofzuigerfabrikant, ontwikkelde in slechts 10 dagen een medisch beademingsapparaat.

Wist je dat...?

…mijn schrijfweek in Mallorca niet doorgaat? De volgende is (hopelijk) die in Thailand in Oktober.

Hierbij een video van de afgelopen schrijfweek in Curaçao met prachtige beelden uit de zoutpannen. Toch even buiten genieten ook als je binnen moet blijven.

By the way: ik organiseer de komende weken diverse online workshops over je boek schrijven.

Waar is Esther?

Ik ben bij mijn vader in Miami! Het is me gelukt om met het het laatste vliegtuig vanuit Curaçao de USA in gekomen om de care taker te vervangen die terug naar Nederland moest. Ik schreef over deze surreële reis een blog: ‘travel in times of corona. Blij dat ik bij mijn vader ben, maar ik hoop dat er snel weer een care taker kan invliegen, want Miami is niet mijn favoriete stek op aarde…

Eerste hulp ten tijde van Corona
Eerste hulp ten tijde van Corona

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.