Don’t you love it when a plan comes together?

Inspiratie shot november 2019

Don’t you love it when a plan comes together? - Inspiration Shot

Ieder jaar in oktober krijg ik een ‘infuus’ aan inspiratie op DCBKK, de Dynamite Circle conferentie voor succesvolle lokatie onafhankelijke ondernemers in Bangkok. Dit jaar was weer ‘mind blowing’. Alleen al het feit dat je even AAN je business werk in plaats van er IN, maakt een enorm verschil. Tel daar slimme, creatieve, gelijkgestemde ondernemers bij op en je hebt een recept voor magie. Het blijft interessant hoe je anderen kunt helpen om het grote geheel te zien, terwijl dat voor jezelf vaak moeilijk blijkt. Ook dat overkwam me deze keer weer. Ik deel graag mijn inspiratie met je.

ls alle stukjes van de puzzel samen vallen

Herinner je je het A-TEAM nog van vroeger op TV? Iedere aflevering was er 1 spannende situatie waarin ze van alles in elkaar knutselden om vervolgens alle obstakels te overwinnen. In deze video leg ik mijn moment, met mijn grootste eye openers en inzichten, aan je uit. Alles wat we nodig hebben, is er meestal al. Je moet alleen het grote plaatje kunnen zien. Wat voor inzicht haal jij uit deze video voor jouw situatie?

Work smarter, not harder

Het gaat niet om het aantal uren dat je werkt, maar hoe je de tijd die je actief bent zo effectief mogelijk besteedt. Een paar handige tips:
  • Textexpander is mijn meest gebruikte productiviteits-tool. Hiermee kunt je shortcodes maken voor al je vaak gebruikte teksten, zoals je adres, telefoonnummers, routebeschrijvingen, instructies etc. Het werkt via e-mail, Word, internet, eigenlijk overal. Deze super software heeft me het afgelopen jaar al meer dan 20 uur typen bespaard (het houdt zijn eigen statistieken bij, is dat niet handig?). Textexpander biedt nu 20% korting.
  • Zapier software helpt je een ‘recept’ te maken om herhalende taken te automatiseren: “Als dit gebeurt, doe dan dat”. Veel voorbeelden vind je op hun website Zapier.com.
Doe nooit iets zelf dat je kunt outsourcen aan iemand anders, die goedkoper is dan jij. Zeker als het een herhalende taak is die makkelijk is uit te leggen. Dit is uiteraard ook toe te passen op je privé leven; zie het volgende punt ‘upgrade your life’.
zapier-logo
Text-Expander

Upgrade your life

Een van de presentaties nodigde ons uit om na te denken hoe we ons leven nóg fijner kunnen maken. Houd je niet van schoonmaken, koken of administratie bonnetjes intypen? Huur iemand in die dat voor je kan doen. Voel je er niet schuldig over: er zijn mensen die het wél leuk vinden om te doen en die het geld dat je ervoor betaalt goed kunnen gebruiken.
Is er iets dat je niet bevalt aan het (Airbnb) appartement dat je (voor langere tijd) huurt? Upgrade your apartment! Koop die snijplank, dat tapijt of een schilderijtje: net wat je blij maakt en je thuis doet voelen. Die paar tientjes zijn het waard!
‘Random generosity’: kijk eens hoe mensen reageren (en hoe jij je vervolgens voelt) als je onverwacht een grote fooi geeft. Of als je je vrienden uitnodigt voor die lunch, dat diner of drankje in plaats van de rekening te delen. Kleine moeite, groot plezier!

Don’t you love it when a plan comes together? - Inspiration Shot
Don’t you love it when a plan comes together? - Inspiration Shot

Bezuinig nooit op dingen die belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld slaap. In het luxe Conrad hotel in Bangkok waar ik logeerde, hadden ze zelfs een ‘pillow menu’ zodat je het hoofdkussen kunt kiezen dat bij je past..

Van idee tot boek in 6 maanden – Schrijvers Mastermind

How to write a book in a week

Ik organiseer al jaren bijzondere schrijfweken en help mensen om hun boek te schrijven met mijn ‘Reverse Writing method’ (begin bij het eind; de achterflap). Daarnaast leid ik sinds begin dit jaar een ‘Elite Mastermind groep’ om een select groepje mensen vooruit te helpen met het thema ‘vrijheid’. Ik was net een thema aan het bedenken voor 2020, toen het kwartje viel: waarom maak ik er geen ‘Schrijvers Mastermind’ van? Zo vielen alle stukjes van de puzzel samen en lanceer ik bij deze ‘Van idee tot boek in 6 maanden’. Loop jij al een tijd met het idee om je boek te schrijven, maar mis je de support en accountability? Dan is dit misschien iets voor jou. Kijk of je geschikt bent…

Iets nieuws leren?

Als je interesse hebt in hoe ik mijn ‘funnel’ heb opgezet, download dan de gratis PDF ’10 ideas for a successful non fiction book’.

Dit is natuurlijk ook handig als je veel gratis tips wilt krijgen voor het schrijven van je boek… 🙂

Tips en feedback over zowel de inhoud als het proces zijn van harte welkom!

Anger management…

Misschien iets meer privé, maar zeker ook relevant: in het kader van ‘alles is er al’ leer ik ook dat ‘alles er mag zijn’. Een van de coaches met wie ik werk sinds mijn relatiecrisis in april, leerde me dat ook boosheid er gewoon mag zijn. Ik heb nooit leren omgaan met deze emotie en krijg nu een ‘snelcursus’, lijkt het wel…
Juna Mustad leerde me deze belangrijke les “boosheid is als een klein kind: je moet het niet je auto laten besturen, maar je moet het ook niet in de kofferbak stoppen. Zet het op de achterbank. Spreek OVER je boosheid, niet VANUIT je boosheid.” Bekijk Juna’s TEDx talk ‘anger is your ally’

Waar is Esther?

De maand in Thailand is voorbij gevlogen. Ik ga het eten, de mensen én de olifanten in de sanctuary missen. Gelukkig zie ik ze volgend jaar weer.

Ik vond het tijd om weer eens iets heel nieuws te leren, daarom ga ik een cursus surfen volgen! Maar ook oude herinneringen ophalen brengt veel inzichten. Onderweg naar het ‘Soul & Surf’ retreat in Sri Lanka, maak ik een daarom een bijzondere stopover… Op dit moment zoek ik in Maleisië de eilanden op waar ik 15 jaar geleden zat voor Expeditie Robinson… Deze keer echter in alle comfort en met voldoende eten bij de hand… In de volgende inspiratie shot vertel ik je er alles over. Als je me op social media volgt, zul je voor die tijd waarschijnlijk al het een en ander voorbij zien komen…

Don’t you love it when a plan comes together? - Inspiration Shot
Don’t you love it when a plan comes together? - Inspiration Shot

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.