De kracht van anders zijn

Inspiratie shot augustus 2022

Ik ben altijd al anders geweest. Veel alleen. Een denker. Ik heb me niet altijd begrepen gevoeld. Heb nooit echt ergens bij gehoord. Nergens bij willen horen. Misschien maakte ik dat mezelf wel wijs omdat ik er niets van snapte, al die sociale dingen en hoe mensen met elkaar omgaan. Door de jaren heen leerde ik de ‘codes’, maar ze voelden altijd vreemd voor mij, alsof ik spelregels leerde voor en spel dat ik helemaal niet wilde spelen.
Als ik probeerde net zo te zijn als anderen voelde ik me niet happy en bovendien lukte het toch niet om hierin te blenden. Later ontdekte ik hoe ik van mijn anders zijn juist mijn kracht kon maken. Nu kan ik volledig mijn unieke zelf zijn.
Veel bijzondere mensen hebben zich toen ze jong waren (en vaak nu nog) buitenbeentjes gevoeld. Wat als we dat niet langer als een ‘handicap’ zien, maar juist de kracht daarvan ontdekken en leren inzetten?
In deze Inspiratie Shot wat tips, die ook handig kunnen zijn voor de kinderen om ons heen (and ons ‘inner child’).

Brief aan mijn jongere ik

Een paar jaar geleden werd ik uitgenodigd een bijdrage te leveren aan een boek, waarbij ik aan mijn jongere zelf het advies kon geven dat ik nodig had gehad. Ik schreef alles wat ik toen had willen weten. Lees mijn brief en wie weet schrijf je er ook één aan jouw jongere ik?

Expeditie Robinson and pesten

Laatst liet ik aan iemand de finale van Expeditie Robinson zien. Het feit dat iedereen ‘tegen’ mij was en me zo onrechtvaardig behandelde, raakt nog steeds. De enige reden dat ik niet aan mezelf ging twijfelen, terwijl 7 man, 10 dagen lang, 24 uur per dag ruzie met me maakten of me negeerden, was dat ze dat al begonnen te doen vanaf minuut één. Hadden ze even gewacht, dan had ik kunnen denken dat het echt aan mij lag. Nu wist ik dat het ergens anders vandaan moest komen. Uiteraard was de hele productie gericht op conflict, maar dat het zó goed zou lukken, had niemand verwacht. Ik snap nog steeds niet hoe een groep zich op 1 individu kan richten met het doel die persoon te ‘breken’.
Ik werd uitgenodigd bij Linda en Beau in hun uitzending over pesten. Er worden zoveel mensen, vooral ook kinderen, buiten gesloten.
Hoe ga jij om met bedreigingen? Ben je nieuwsgierig naar mensen die anders zijn of sluit je die buiten? Laat je je raken als anderen zo op jou reageren of kan je het in perspectief plaatsen? Wat kunnen we hiervan leren?

Workshop: Vind je eigen stem

Je hebt een belangrijke boodschap te delen, maar je houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan. Je denkt dat promotie en verkoop niets voor jou zijn.
ik heb een manier gevonden om mijn leven, tips en aanbiedingen te delen op een manier die voor mij natuurlijk aanvoelt en inspiratie en toegevoegde waarde biedt aan mijn volgers. En het is gemakkelijk om veel content te maken. Een win-winsituatie!
In deze live online sessie op woensdag 17 augustus praten we over zichtbaarheid, personal branding en social media voor auteurs, ondernemers, coaches, sprekers en digital nomads. Zo kan je online dezelfde impact hebben als offline, op een persoonlijke en natuurlijke manier.

Inspiration bites

BOEK
Malcolm Gladwell – Outliers

Eén van mijn favoriete auteurs bespreekt in dit boek het geheim van succes.

Outliers gaat over buitenbeentjes, aanleg, geluk en de kracht van herhaling: de 10.000 uur regel.
Enjoy!

GEFELICITEERD
Lennie; je boek is klaar!

Lennie vond haar eigen stem. Ze schreef haar boek ‘De hand die niet loslaat‘ tijdens een jaar ‘van idee tot boek’ workshops en schrijf-focus sessies. Ze beschrijft hoe ze herstelde van longkanker en hoe haar relatie met haar te vroeg overleden vader haar daarbij hielp.

FILM
The brand New Testament

“God bestaat, en hij woont in Belgie”.
Deze hilarische film zet alles wat we denken te weten op zijn kop. En het laat zien wat een mooie dingen er kunnen gebeuren als je op durft te staan en radicaal jezelf durft te zijn.

TED TALK
Multipotentialite

Krijg je steeds te horen dat je moet ‘kiezen’, maar voel je dat je juist blij wordt van veel verschillende dingen doen? Misschien ben je een ‘multipotentialite’. Deze TED talk laat je zien hoe je dat ten volle omarmt en benut.

Wist je dat...?

… ik altijd wel wat autistische trekjes heb gehad? Mijn brein werkt anders en is extreem snel. Ik kan supersnel lezen en verbanden leggen. Maar bijvoorbeeld geen namen onthouden… en mijn richtingsgevoel is lachwekkend.
Door mijn snelheid en directheid verlies ik wel eens mensen.
Tijdens mijn studie kon ik 30 pagina’s per uur ‘inlezen’. Met 1 keer lezen, onthield ik alles wat er in het studieboek stond. Met mijn visuele geheugen kon ik zelfs complete schema’s reproduceren. Dat leverde me regelmatig tienen op terwijl mijn veel harder studerende studiegenoten dikke onvoldoendes haalden. Dat was niet goed voor de vriendschap, kan ik je vertellen.
Nu heb ik een manier gevonden waarbij ik die skills juist kan gebruiken om mensen blij te maken, terwijl ik op volle kracht mezelf kan zijn. Als schrijfcoach ‘scan’ ik in no time een manuscript en kan de schrijver dan helpen de structuur beter te maken, stukken tekst te schuiven en verschillende lagen in hun verhaal aan te brengen. Plus om de essentie in een achterflap te vangen. Vaak al in één RESULTant sessie.
Joyce maakte het mee en noemt het in onderstaande video zelfs ‘magisch’.

Waar is Esther?

Eén van mijn huurders is op vakantie en zo kon ik mijn eigen appartement een paar weken van hem huren. Ik geniet dus heerlijk van Amsterdam. Ik snap eigenlijk niet waarom iedereen juist nu op vakantie gaat, want de zomer in Nederland is qua klimaat zoveel aangenamer dan Zuid Europa 🥵
Natuurlijk ‘moest’ ik ook nog even naar Puglia om met 38 graden bij de notaris de aankoop van een nieuw apartementje vast te leggen. Er bleek zoveel werk te zijn voor de lopende renovaties dat ik besloot langer te blijven. Het is zo belangrijk om met ieder van de bouwteams te praten en ter plekke te zijn.
Volgende week ga ik weer: deze keer met een Turkse ‘alchemist’ die misschien een medicijn heeft voor de dodelijke xylella bacterie voor mijn olijfbomen. Je kunt operatie #savemytrees volgen op @TinyTrullo.
Er was nog een leuke verrassing in Puglia; Ik ontmoette mijn Virtual Assistant Jelena, waar ik al ruim 2 jaar online mee samenwerk voor het eerst! Onze ontmoeting is op video vastgelegd. Jelena verbleef als eerste gast in mijn Tiny Trullo. Nu was het nog een beetje kamperen (bekijk Jelena’s Instagram reel), binnenkort wordt het echt comfortabel. Vanaf september ga ik langer naar Italië en daar echt een tijdje een basis opbouwen.

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.