Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger?

Inspiratie shot maart

Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020

Ik was van plan een maand op Curaçao te blijven, ondertussen ben ik er ‘gestrand’ en kan mijn verblijf wel eens een stuk langer worden… De eerste paar weken op het eiland voelde ik me meer dan ooit een wereldburger. De dag dat ik aankwam, stond mijn workshop hier onverwachts in de krant. Ik voel me hier thuis, overal word ik herkend en kan ik mensen helpen met hun boek of business. Ondertussen leer ik via DuoLingo Italiaans en ben schetsen aan het maken voor het stukje land dat ik daar kocht, regel ik een nieuwe care-taker en schoonmaker voor mijn vader in Miami en boek mijn tickets voor de schrijfretraite en een conferentie in Thailand later dit jaar. Gek genoeg is één van de bij-effecten van het Corona virus dat we allemaal een beetje lokatie-onafhankelijk worden: thuis of remote werken wordt nu immers ineens aangeraden (ondertussen zelfs verplicht) in plaats van argwanend bekeken door de meeste bedrijven. En als je dan toch niet op kantoor werkt, waarom zou je in Nederland blijven als het virus in warme landen moeilijker gedijt? Pak jij deze kans? (Reizen kan pas weer als straks het reisverbod wordt opgeheven, je voorbereiden kan juist nu al).

Een maand op een fijne plek

Een paar maanden geleden besloot ik dat ik de hele maand maart op mijn favoriete Caribische eiland wilde blijven, organiseerde er een schrijfweek en regelde wat workshops. Het helpt natuurlijk dat ik hier bekend ben en dat CoWorld open staat voor mooie ‘win-win-win’ evenementen, maar hoe doe je dat als je ergens heen wilt en nog niemand kent? Via meetup.com kan je zien welke (grote, actieve) groepen er zijn in jouw vakgebied of waar jouw interesse naar uit gaat. Neem contact op met een actieve organisator en bied aan iets te doen tijdens hun bijeenkomst. Een lezing, workshop of training; net waar jij goed in bent. Doe dit aan het begin van je verblijf. Zo heb je meteen toegang tot een mooi netwerk van gelijkgestemde mensen. Co-working spaces bieden ook vaak een podium aan bezoekers; dat zijn ook mooie plekken om contacten te leggen en mensen te ontmoeten. Verder is het een kwestie van gewoon doen. Als je ervoor open staat, rol je vast van het één in het ander.

Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020
Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020

Maak je breaks meer fun

We weten allemaal dat je niet te lang achter de computer moet zitten en ook dat je niet te lang op het strand in de zon moet liggen. Ik doe het daarom zo: ’s ochtends als het nog koel is, wandel ik een rondje over het prachtige resort en geniet van het uitzicht over zee, het geluid van de tropische vogels en de warme wind. Dan ga ik in de airco achter mijn laptop zitten: dat zou in principe overal kunnen zijn. Ik lunch vaak met een vriendin: eten moet je toch en dan is het meteen sociaal en leuk. Iedere dag, zonder uitzondering, ga ik een half uurtje baantjes trekken in zee. Zwemmen is voor mij ontspanning, meditatie, een workout en sight-seeing ineen. Ik laat me opdrogen in de zon (net genoeg om vitamine D binnen te krijgen en voor een licht tintje op mijn huid, maar ik verbrand nooit) en ga dan weer aan de slag in de airco. ’s Avonds kook ik graag zelf iets en daarna doe ik iets sociaals met vrienden in de warme buitenlucht. Zo heb ik toch het idee dat ik van Curaçao geniet, terwijl ik ook mijn gezondheid en werk op peil houdt. Het is dus geen vakantie: dit is gewoon mijn leven! Hoe ziet jouw ideale dag eruit? Hoe kan jij werk en ‘pauzes’ het beste combineren? Wandelen? Sporten? Koken? Iets sociaals doen?

Work hard, play harder

Wil jij ook digital nomad worden? Op 8 april geef ik weer een Digital Nomad workshop in Amsterdam (als we nog niet bij elkaar mogen/kunnen komen wordt het virtueel). Ik schreef twee boeken over locatie onafhankelijk worden en zijn: het Handboek voor Wereldburgers en het Engelse Digital Nomads. Tegenwoordig wordt ik als ‘eerste’ (bedoelen ze daarmee stiekem ‘oudste’???) digitale nomade vaak geïnterviewd. Zo ook voor het nieuwe boek van Suzanne van Duijn. Er staan ook veel andere interviews en tips in.

Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020

Een bedrijf in Estland? Gratis consult!

Ik deel hier graag het webinar dat ik voor een besloten groep gaf over het oprichten van een bedrijf in Estland. Het werd het meest gedetailleerde gesprek over e-Residency ooit. Bekijk deze value bomb voor de volgende antwoorden:

  • Wat is het e-Residency-programma van Estland en wat is het niet?
  • Wie kan een bedrijf starten in Estland en hoe?
  • Hoe werkt het met facturering, salaris en belastingen?
  • Welke kosten mag je aftrekken en hoeveel?
  • Wat is de slimste opzet voor je salaris?
  • Slimme bankoplossingen.
  • Hoeveel (of moeten we zeggen weinig?) kost een bedrijf in Estland?
  • Wat zijn de jaarlijkse onderhouds- en boekhoudkosten?

Ik heb ook een BONUS voor al mijn followers geregeld:
Ontvang een gratis consult met 1Office, de beste service provider! Gebruik onderstaande link en vermeld dat je via mijn webinar bent gekomen.

Ondertussen in Italie…

Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020

Het is zo leuk om het internet af te zoeken naar leuke ‘tiny house’ ontwerpen en te bedenken hoe ik mijn stukje olijfboomgaard in Puglia in wil richten. Heb je gemist hoe/waarom ik dit heb gekocht? Bekijk de vorige inspiratie shot met een ‘road trip’ filmpje. Na het zwemmen doe ik op het strand met DuoLingo iedere dag braaf mijn Italiaanse les. Mijn uitdaging is om in april bij de notaris te kunnen zitten zonder vertaler (want die was zo duur). Bovendien investeer ik liever in mezelf, want Italiaans is niet alleen leuk en handig, het is daar op het platteland een must.
Net nadat ik mijn tickets had geboekt en een afspraak bij de notaris had vastgelegd, hoorde ik dat Italie in lockdown zit: niemand mag er meer in of uit. Wat betekent dit voor mij persoonlijk? Misschien blijf ik nu wel langer op Curaçao, want zolang het in Europa nog ‘griepweer’ is, heeft het toch geen zin om terug te gaan. Bovendien worden bijna alle meetings nu online gedaan, dus dan kan ik dat net zo goed uit Curaçao doen dan vanuit Amsterdam.
Ondertussen is duidelijk dat heel Europa voorlopig een ‘no go’ area is, dus mijn notaris-reis wordt zowieso uitgesteld. Spreek ik straks NOG beter Italiaans, hopelijk! 🙂

Wist je dat...?

Ik een nieuw boek aan het maken ben over hoe je snel een goed boek schrijft? Alle informatie die ik tijdens schrijfweken, workshops en privé sessies geef, bij elkaar gebracht in 1 ‘bijbel’. Het is zo leuk om te doen en het geeft zo’n fijn gevoel om al mijn kennis en ervaring op 1 plek te bundelen! De afgelopen weken tijdens workshops en de schrijfweek dacht ik bij iedere vraag, bij ieder voorbeeld: oh, inderdaad dat moet ook nog in het boek! Ik heb me in geen tijden zo enthousiast en energiek gevoeld als met dit project. Het wordt super compleet en ik weet zeker dat het veel (aspirant) schrijvers op weg kan helpen. In deze tijden van ‘huisarrest’ kan het een goed idee zijn om eindelijk eens de tijd te nemen om die schrijf-droom waar te maken. Zo komt er uiteindelijk toch iets goed uit deze stille, moeilijke tijden. Ik werk hard aan het boek en hoop dat het in de loop van april af is!

Waar is Esther?

Ik ben dus heerlijk deze hele maand (en wellicht langer…) op Curaçao! Ik heb het zo naar mijn zin dat ik heb besloten dit volgend jaar weer te doen. Vanaf nu iedere maand maart op Curaçao.
In de eerste week gaf ik wat workshops en hielp in 5 dagen 35 mensen met hun boek. Deze week tijdens de schrijfweek, kwamer daar nog 6 bij. Ook werd ik uitgenodigd om een lezing te geven in de Kathedraal van Doornen, een prachtig lokaal kunstwerk, waar ik 35 jongeren van het ‘Rotary Young Leadership program’ een andere insteek voor het leven meegaf in mijn speech over ‘vrije geesten’. Ondertussen werk ik aan mijn eigen nieuwe boek ‘Schrijf snel een goed boek’ waarin ik al mijn kennis en ervaring deel. Ik word er heel blij van! Voor 28 maart is nog een extra boek workshop gepland.
Daarna zou ik doorvliegen naar mijn vader in Miami, maar het Corona virus en het reisverbod voor Europeanen naar de USA kan weleens roet in het eten strooien. Mag ik met een Nederlands paspoort wel de USA in, ook al ben in de afgelopen maand niet in Europa geweest? En hoe moet dat dan met de volgende ‘care taker’ die begin april van Nederland naar Miami zou vliegen? En kan de huidige ‘care taker’ wel terug naar huis? En wie zorgt er dan voor mijn vader? Als ik ga, loop ik het risico hem te besmetten? Eén ding is zeker: als ik nu terug ga naar Nederland, kom ik voorlopig Miami niet in. Dus beter om hier op Curaçao af te wachten. Een hoop onzekerheid, die de komende weken vast/hopelijk wordt opgelost…

Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020
Maakt het Corona virus van jou ook een wereldburger? Inspiratie shot maart 2020

Inspiration in your inbox

Join 14,ooo people in 42 countries and receive inspiration and surprises every month. You can sign up for my free ‘inspiration shots’ in the footer of my website.