Ben jij net zo ongeduldig als ik?

Inspiratie shot juli 2021

Ben jij net zo ongeduldig als ik? - inspiratie shot juli 2021

“Geduld is in kalmte accepteren dat dingen in een andere volgorde gebeuren dan je in gedachten had.”

Ons geduld is de afgelopen tijd op verschillende manieren, langdurig, op de proef gesteld. Men zegt dat dit vaak leerzame momenten zijn. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben dus een nogal ongeduldig typje en wachten is niet mijn ‘ding’.
Toch heb ik keer op keer ervaren dat wachten soms ook mooie dingen oplevert. En dat je het altijd nog nét iets langer kunt volhouden dan je dacht. Herken je dat?
Ik ben de afgelopen maand in Miami geweest, bij mijn vader, waar het fenomeen ’tijd’ door zijn Alzheimers nog weer een héél andere dimensie krijgt. Daarom in deze Inspiratie Shot een aantal manieren om naar ‘geduld’ te kijken.

Het mooie van Alzheimer

Natuurlijk is dementie een vervelende ziekte. Maar als je bereid bent ervoor open te staan, zitten er gelukkig ook heel mooie kanten aan. Zo belde paps me vanaf drie weken voor ik zou komen iedere dag met de vraag of ik al in het vliegtuig zat. Toen ik op een dag ineens écht voor zijn neus stond, was hij superblij. En de volgende ochtend wéér, en de volgende dag opnieuw! Iedere keer dat hij me zag die eerste dagen, was het alsof ik net aangekomen was. Ik koester al die hugs!
Hetzelfde gebeurde toen ik hem het nieuwe ‘Zo schrijf je een boek!’ werkboek liet zien, dat net door Amazon was bezorgd: “Wow, wat een mooi boek!” aandachtig bladert hij erdoorheen en wijst de dingen aan die hem opvallen. “Wil je er voor mij ook een bestellen?” Tien keer per dag geniet hij van dit mooie werkboek, alsof het de eerste keer is dat hij het ziet… 🙏

Ben jij net zo ongeduldig als ik? - inspiratie shot juli 2021

The Father

Soms is geduld niet genoeg en moet je echt loslaten… In deze prachtige film met Anthony Hopkins ervaar je hoe een vader met Alzheimer en zijn dochter de tijd vanuit verschillende perspectieven beleven. Via popcorn-time kan je de film gratis kijken.

Persoonlijke ontwikkeling

Dingen die ons irriteren of ‘triggeren’, zoals dat heet, zijn een aanleiding om ‘a deep dive’ in onszelf te maken. We hebben de neiging om ons te focussen op de externe factor, de trigger. Vaak kan je rationeel ook beargumenteren waarom het de schuld van die trigger, de gebeurtenis of die ander is. Maar daar kan je niets aan veranderen. Het enige dat je kunt doen is bij jezelf onderzoeken waarom je zo reageert. Het echte werk zit van binnen, in wat het bij ons losmaakt. Lees meer over emotionele triggers. Ben je benieuwd hoe tantra je kan leren dingen niet persoonlijk te nemen en zo echte verandering in gang te zetten?

Ben jij net zo ongeduldig als ik? - inspiratie shot juli 2021

Random acts of kindness

Ik heb natuurlijk veel tijd om na te denken hier in Miami en heel af en toe (te weinig helaas) doe ik een meditatie. Na een korte avondmeditatie, werd ik ’s ochtends wakker met een zinnetje in mijn hoofd: “Shine your light”  Een paar simpele woorden, die een enorm verschil kunnen maken in je dag en in je leven, zelfs in dat van anderen. Alleen al door daar af en toe aan te denken voel ik me meer in balans, heb ik meer geduld en heb meer plezier in mijn dag.

Op internet vond ik deze compilatie van ‘random acts of kindness’: momenten die dat licht laten zien. Hoe kan jij vandaag nog jouw licht iets helderder laten schijnen?

📚  Ga je mee naar de bergen? 🏔

We hebben er lang op moeten wachten, maar er kunnen weer tripjes geboekt worden! Mijn Schrijfweek in de Franse Alpen van 10-17 okt. is het ideale moment om je hoofd even leeg te maken op een prachtige plek, midden in de natuur. Als je wilt dat jouw boek – of ander schrijfproject – er dit jaar nog gaat komen, gun jezelf dan zo’n week focus en verwennerij (we hebben een eigen privé-chef!).
Enne…wat er ook gebeurt in de wereld, mijn schrijfweken gaan altijd door!

Ben jij net zo ongeduldig als ik? - inspiratie shot juli 2021

Wist je dat...?

… mijn Tiny Trullo olijfolie nu ook op Terschelling te proeven is?
Veel mensen gaan naar de eilanden om te onthaasten. Daarom is het extra leuk om te kunnen vertellen dat de ‘Eilandbistro de Boschplaat’ op Terschelling mijn Tiny Trullo olijfolie serveert. Ik was zo trots toen ik onderstaand bericht van eigenaresse Maamke van Zwol ontving:
“De koks zijn lyrisch over jouw olijfolie en hebben gevraagd of ik het kan bijbestellen! We gaan het dus ook op de kaart zetten…”
Ze bestelde zoveel liter, dat ik alle laatste flesjes en liters bij elkaar moest sprokkelen om de tijd tot de volgende oogst te kunnen overbruggen, maar het is gelukt. Dus, vanaf nu kun je ‘mijn’ stukje Puglia/Italie proeven op 5-sterren niveau op het mooiste eiland van Nederland…

Ben jij net zo ongeduldig als ik? - inspiratie shot juli 2021

Waar is Esther?

Via Curaçao lukte het me om bij mijn vader in Miami te komen. Bijna een maand ben ik nu hier, om tijd met mijn vader door te brengen, de nieuwe caretaker op te vangen en in te werken.
Ik vierde mijn verjaardag samen met de familie en verder probeer ik zoveel mogelijk om dezelfde routine aan te houden: Vroeg op om calls met Europa te kunnen doen. Dan ontbijten en pillen voor voor paps en de hond van mijn zus maken (zus is op vakantie en liet ‘Pirate’ bij paps en mij). Vervolgens samen met paps 5 km rondom de golfcourse wandelen. De rest van de dag gaat op aan gezond koken, boodschappen doen, dingen regelen voor mijn vader, een workout met mijn nieuwe online Personal trainer @fun.fit.flo, samen met paps een fotoboek bekijken op de bank en dan vroeg naar bed om op tijd weer op te kunnen. Het klinkt misschien saai, maar voor mij is het bijna een soort ‘retreat’ om mijn wereld even heel klein te maken.

Ben jij net zo ongeduldig als ik? - inspiratie shot juli 2021

Inspiration in your mailbox

Join 14.000 people from 42 countries by signing up for my monthly ‘Inspiration Shot’ in the footer of this page